שתף קטע נבחר

Asus U31F: את המטען תשאירו בבית

הוא אולי לא הכי דק ולא הכי קל בקטגוריית ה-Thin and Light, אבל ה-U31 החדש של אסוס מסוגל לפעול כמעט עשר שעות ללא טעינה, להציג יופי של ביצועים על הדרך ולא לקרוע לכם את הכיס. בדקנו

<< אייסר איקוניה A500: טאבלט זול וחזק

 

אסוס מוכרת לצרכן הישראלי בעיקר מתחום הנטבוקים (היא המציאה את הקטגוריה), אבל משקיעה הרבה זמן ומשאבים גם בקטגוריית הדקים והקלים ( Thin and Light). התוצאות מרשימות למדי: מחשבים קלים בעלי זמן סוללה מכובד, ביצועים סבירים וכמה פלוסים ייחודיים. אחד האחרונים שהציגה החברה הוא ה-U31F.

 

תמצאו יפים ודקים ממנו; אבל גם המקבוק אייר הכי חתיך יתחנן לטעינה אחרי חמש, שש שעות, בעוד ה-31F ימשיך לפעול בשלוות נפש. זה מחשב דק וקל שמספיק ליום עבודה שלם – ומגיע כמעט לעשר שעות.


 

עיצוב ומבנה: דק? זה יחסי

ה-31 הוא מחשב בעל עיצוב מנימליסטי ומאופק מאוד. גב המסך נראה מתכתי, עם שיוף של נירוסטה. כשמניחים עליו את היד, מגלים שהוא בעצם עשוי פלסטיק בצבע שחור עם שיוף עדין. סביבת המקלדת תחומה בפלסטיק ABS מחוספס ומעוטר מלמעלה, ליד צירי המסך ובמתכת משוייפת אפורה מלמטה, בקדמת המחשב.

 


 

מידותיו ממוצעות למדי עבור מחשב דק וקל: הוא שוקל 1.7 קילוגרם ועוביו 2.6 סנטימטר. ל-31F יש מסך דקיק בגודל 13.3 אינץ', בעל רזולוציה מקסימלית של 1,366 על 768 פיקסלים. הוא אחד הדקים ביותר שראינו.

 


 

למסך יש בהירות גבוהה למדי, מה שמקל על עבודה תחת תאורה ישירה; עם זאת, הוא עדיין מסך מבריק, מה שלא מאפשר עבודה תחת אור השמש. בסך הכל, ה-31F הוא מחשב שנראה מאוד אפרורי. אסוס בונה מחשבים מאוד יפים ואלגנטיים, והדגם הזה פשוט בולט פחות.

 

שורה תחתונה: נאה, אבל משעמם.


 

ממשק: יש גם עכבר

המקלדת נוחה מאוד. מהנדסי אסוס מתכננים מקלדות מצוינות, וזו של ה-31 אינה יוצאת מן הכלל. רק מה? מקש האנטר קצת קטן לטעמנו, ומקשים כמו טאב וקאפס לוק – גדולים מדי. מקשי סקירה (PgUp, PgDn, Home, End) נמצאים זה מעל זה, בצידה הימני של המקלדת, בדיוק מעל לחיצים – בחירה טובה ונוחה. לא תמצאו במחשב כפתורים חיצוניים, למעט כפתור הפעלה מימין, ומשמאל - כפתור שמפעיל את מערכת ההפעלה המשנית.

 


 

משטח העכבר גדול למדי, מגיב היטב ומזהה מחוות רב מגע בצורה טובה מאוד. לחצני משטח העכבר נמצאים על כפתור בודד, והם קצת נוקשים ללחיצה. לא אוהבים משטחי עכבר? אין בעיה; אסוס כללה באריזת המחשב גם עכבר סטנדרטי פשוט ונוח. האריזה כוללת גם עוד צ'ופר נחמד: תיק נשיאה שחור.

 


 

ל-31 יש שלושה שקעי USB, שקעי VGA ו-HDMI, שקע rj45 וקורא כרטיסים משולב. בסך הכל סט שקעים ממוצע לקטגוריה.

 

שורה תחתונה: נוח, אבל לא יוצא דופן.


 

מולטימדיה ותוכנות: גם חנות אפליקציות, גם לינוקס

ה-U31F מסוגל לבצע משימות מולטימדיה בצורה ממוצעת למדי. המסך של ה-F מציג זוויות צפיה ממוצעות, אבל תצוגה איכותית וכיף לצפות בו בסרטי HD. הרמקולים חלשים, אבל איכותם טובה. גם יתר המתחרים בקטגוריה מציגים יכולות דומות. מצד שני, חבילת התוכנות של המחשב היא יוצאת דופן ורחבה במיוחד.

 

חלק מיצרניות המחשבים כללו בדגמים שלהן גם מערכת הפעלה משנית. מי צריך את זה? כל מי שרוצה להפעיל את המחשב רק כדי לבדוק מיילים, לצייץ בטוויטר או להראות לסבתא את התמונות מהטיול לדמשק. חלונות 7 היא אולי מהירה מקודמותיה, אבל עדיין לוקח לה משהו כמו דקה וקצת כדי לעלות ועוד דקה כדי למצוא רשת, להתחבר אליה או הפעיל את התוכנות שרציתם.

 

אסוס היתה אחת הראשונות שהציגה מערכת הפעלה משנית מבוססת לינוקס, SplashTop. ב-31F ישנה מערכת משנית חדשה ומשופרת, שבאמת יכולה להוות אלטרנטיבה לחלונות 7 בשימושי פנאי.

 

יש לה סנכרון עם פייסבוק על כל רבדיו – סטטוסים, הודעות, אירועים, חיפוש חברים ועוד. יש לה סנכרון דומה גם עם יוטיוב. יש לה ממשק הצגת תמונות, לוח שנה וניהול משימות וגם כמה משחקוני פנאי. החיסרון היחיד שלה הוא הדפדפן, שיש לו בעיות תאימות לאתרים מסוימים, והוא איטי למדי (עדיין מהיר יותר מאקספלורר 8, דפדפן הבית של המחשב).

 


 

אסוס התקינה במחשב גם חיבור ל-Vibe, מרכז המולטימדיה וחנות האפליקציות של החברה. תוכלו למצוא שם קישורים למשחקים מגניבים (באטלסטאר גלקטיקה אונליין, למשל), מוזיקה, סרטים, תחנות רדיו ותכנים בתשלום.

 

תמצאו בו גם כלים לגיבוי מקוון ולשיתוף קבצים, חבילת אופיס 2010 בסיסית, קורא PDF, תוכנה לצריבת בלוריי והכנת עטיפות לדיסקים (דיסק אופטי דווקא אין), וכמה תוכנות קטנות להתאמה נוחה של שולחן העבודה והמקלדת. בנוסף, ל-31 יש ממשק בקרת מערכת תלת ממדי ונוח, בחלוקה לסרגלים מעופפים של בהירות, עוצמת שמע ועוד.

 


 

שורה תחתונה: חבילה מלאה בכל טוב.


 

ביצועים: חזק ואפילו גמיש

רוב המחשבים הדקים והקלים מצוידים במעבדים חסכוניים, כדי לאפשר זמן סוללה ארוך יותר. המשמעות: ביצועים בינונים למדי. ה-U13F דווקא מבוסס על מעבד מהיר במתח סטנדרטי –i3 380M של אינטל, שפועם במהירות גבוהה של עד 2.53 גיגהרץ. יש לו שני גיגה זיכרון מהיר וכונן קשיח של חצי טרה.

 

המחשב מפעיל תוכנות משרדיות, סרטי HD ויישומים בסיסיים במהירות, וגם בריבוי משימות לא תרגישו שום ירידה בביצועים. המעבד המהיר עושה עבודתו נאמנה. הודות לכלי בקרת הביצועים של המחשב (עליו נדבר בהמשך), יכול ה-31F להתאים את עצמו למשימות מחשוב שונות. למשל במצב High Preformance, מואץ המעבד אל מעבר להגדרות הבסיס שלו, כדי לתמוך ביישומים תובעניים.

 


 

לא, אנחנו לא מתכוונים למשחקי תלת ממד:כרטיס המסך של המחשב, GMA 4500 של אינטל, לא מסוגל לתמוך במשחקים כבדים יותר מאנגרי בירדס. מבחן PCMark05 הציג ציון של 5,836 נקודות, ציון גבוה מהממוצע בקטגוריה.

 

שורה תחתונה: חזק מספיק עבור רוב המשתמשים.


 

סוללה ופליטת חום: מצאת החמה ועד צאת הסוללה

למחשב יש תוכנת בקרת ביצועים שנקראת SHE, תוכנה היברידית שיודעת להתאים את כלל רכיבי החומרה של המחשב למספר פרופילי פעולה. המעניין שבהם הוא המצב החסכוני. למה? כי הוא מאפשר לכם לעבוד על המחשב במשך תשע וחצי שעות ברציפות. יש לכך מחיר בביצועים: המעבד יפעל במהירות נמוכה יותר – יישום שבמצב רגיל נפתח בחצי שניה יפתח עכשיו בשלוש שניות.

 


 

אסוס מצהירה שהמחשב מסוגל לפעול גם יותר מעשר שעות. עקרונית, לו היינו מכוונים את בהירות המסך למינימום וסוגרים את כרטיס הרשת, יתכן והוא באמת היה עומד בהצהרה. חלקו התחתון מתחמם מעט בעת פעולה מאומצת, אבל לא בצורה שמפריעה לעבודה. סביבת המקלדת נשארת קרירה בכל עת.

 

שורה תחתונה: מחשב ליום שלם.


 

סיכום: מהטובים בקבוצה

האסוס U31F הוא מחשב מצוין. הוא עבה יותר ממתחרים מקבילים מבית דל, אל ג'י ואחרים, אבל עדיין נוח לנשיאה ולשימוש וזמן הסוללה שלו פשוט אסטרונומי. בנוסף, הוא גם חזק יותר מרוב המתחרים וגם זול מהם משמעותית: מחירו מתחיל ב-3,300 שקל (ישנם דגמים עם מעבד וכרטיס מסך חזק יותר). לסדרה U של אסוס הצטרף בן חדש ומרשים, שיתאים מאוד למשתמשים רבים. מצד שני, חבל שאסוס לא השקיעה קצת יותר בחיצוניות המחשב. הוא מוצר מצוין שפשוט נראה קצת סתמי, וחבל. צרכנים רבים בישראל נוטים להסתכל בקנקן, והם עלולים להפסיד את ה-31F בשל כך.

 

ציון סופי:


 

יתרונות: סוללה, ביצועים, ממשק, חבילת תוכנות מעולה.

חסרונות: כרטיס מסך חלש, עיצוב אפרורי, לא דק וקל כמו מתחריו.

שורה תחתונה: ארוך טווח, משובח ומשתלם.

 

מחיר: 3,299 שקל (להשוואת מחירים).

 

למפרט המלא באתר היצרן

 

האירוניה של מייספייס, פייסבוק וגוגל >>

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ASUS U31F: את המטען תשאירו בבית
מומלצים