שתף קטע נבחר

המדינה לבג"ץ: פרס ישראל מגיע לשמעון מזרחי

בתגובה לעתירה נגד הענקת הפרס ליו"ר מכבי ת"א, המדינה השיבה וטענה כי "קשה לחלוק על תרומתו המשמעותית של מזרחי לספורט הישראלי". מזרחי: "העתירה הוגשה ע"י הפועל ת"א וירושלים. אין ביני לבין ברודי קשר של חברות קרובה"

תשובת המדינה. שלושה שבועות אחרי ששלושה אוהדי כדורסל הגישו עתירה לבג"ץ כנגד ההחלטה להעניק את פרס ישראל בתחום הספורט לעו"ד שמעון מזרחי, היום (א') הגיעה תשובת משרד החינוך לעתירה.

 

עמדת המדינה היא כי דין העתירה להידחות, תוך חיוב העותרים בהוצאות משפט הולמות. "העתירה אינה תוקפת את זכאותו המהותית של עו"ד מזרחי לפרס ישראל ונדמה כי קשה לחלוק על תרומתו המשמעותית לספורט הישראלי", נכתב בעמדת המדינה, "טענותיה של העתירה מצטמצמות לקשרים לכאורה של חברות הדוקה בין יו"ר ועדת הפרס, טל ברודי, לבין מזרחי".


הפרס בדרך אליו? שמעון מזרחי (צילום: אלי אלגרט)

 

המדינה הבהירה בתשובתה כי יש טעם לפגם בניסיון להכתים את עבודת ועדת המומחים המקצועית, שנעשתה כולה בהתנדבות, ואת חבריה - טל ברודי ואסתר רוט-שחמורוב, חתני פרס ישראל בעצמם, וגילי לוסטיג, מנהל היחידה לספורט הישגי בוועד האולימפי הישראלי.

 

בתשובה הובהר כי ועדת הפרס בחרה בשמעון מזרחי פה אחד, כנדרש לפי תקנון הפרס, לאחר שערכה דיון מקיף ויסודי במועמדותם של כלל המועמדים בתחום הספורט, על מנת להבטיח כי המועמד הנבחר הינו בעל שעור קומה ותרומה שאין עליה עוררין לתחום הספורט.

 

כמו כן, הוועדה החליטה כי מועמדותו של מזרחי הינה ראויה ביותר לנוכח מכלול פועלו ותרומתו לספורט הישראלי במשך עשרות בשנים ומצאה כי אין בהיכרות בינו לבין ברודי כדי לשלול מהמועמד המוביל בעיניה לקבלת הפרס את היותו ראוי לפרס. המדינה הדגישה כי לפי פסיקת בג"ץ ותקנון פרס ישראל, בקשר מקצועי או היכרות מקצועית אין משום ניגוד עניינים פסול.


מדינה קטנה, כולם מכירים את כולם. טל ברודי (צילום: אתר מכבי ת"א)

 

יצוין כי התקנון לפיו פעלו ועדות הפרס השנה הינו תקנון חדש הכולל שינויים שהוטמעו בו בהתאם להמלצות ועדה ציבורית מייעצת שמונתה על ידי שר החינוך, בראשות פרופ' בר אשר, נשיא האקדמיה ללשון עברית.

 

"כל שופט מכיר אישית את האישים הבכירים במדינה" 

עוד נאמר בתשובת המדינה כי, כל שופט בוועדות פרס ישראל בכל תחום מכיר את האישים הבכירים ביותר והמוכרים ביותר בתחומם, סביר כי לאישים אלה תהיה הכרות מקצועית ואף אישית עם מועמד זה או אחר, אשר מטבע הדברים יהיה אף הוא ידוע באותו התחום. כך הוא הדבר לגבי בחירת אישים מכל תחום.

 

פרס ישראל מוענק לאנשים הנמצאים בפסגת עשייתם המקצועית, הנמשכת בדרך כלל עשרות שנים, פרק זמן שאף בו יש כדי להבטיח כי כל העוסקים באותו התחום מכירים זה את זה, בוודאי במדינה קטנה כמדינת ישראל.


שמעון מזרחי. המדינה מגינה על בחירתו (צילום: טל שחר)

 

מזרחי: "העתירה הוגשה ע"י אוהדי הפועל ת"א וירושלים"

מזרחי, שהעדיף לשמור על שתיקה מאז הוגשה העתירה, החליט היום להגיב לראשונה לטענות נגדו. בתשובה, שהוגשה ע"י ד"ר טל רוטמן, עו"ד ממשרד רן רוטמן ושות', נכתב בין היתר כי זו הוגשה בחוסר תום לב ובחוסר ניקיון כפיים, על ידי אוהדי הפועל ת"א והפועל ירושלים.

 

לטענתו, העותרים לא גילו לבית המשפט העליון כי אחד מהם הוא אוהד הפועל ירושלים בכדורסל. כמו כן, לא גילו לבית המשפט כי נתי גרנאי העומד בראש עמותה שהעותרים ביקשו לצרף כעותרת בעתירה, העיד על עצמו בתביעה אחרת שהגיש לבית המשפט שהוא "אוהד נאמן ומסור" של קבוצת הפועל ת"א בכדורסל.

 

עוד נטען בהודעה שפורסמה מטעם מזרחי כי מר גרנאי נשלח בידי קבוצת הפועל ת"א ובמימונה כדי להגיש תביעה משפטית נגד עירית ת"א וקבוצת הכדורסל של מכבי ת"א בעניין אפליה לכאורה בהענקת זכויות בהיכל נוקיה.


לטענת מזרחי, אחד העותרים נמנה על אוהדי הפועל ת"א (אלי אלגרט)

 

לאחר שנדחתה התביעה המשפטית האמורה, מר גרנאי חוייב בהוצאות משפט לטובת מכבי ת"א שאותן לא שילם. מכבי ת"א נאלצה לגבות ממנו את הוצאות המשפט בהליכי הוצאה לפועל. העתירה הוגשה איפוא על רקע יריבות ספורטיבית ואישית בין העותרים לבין קבוצת מכבי ת"א בכדורסל שעו"ד מזרחי הוא יושב הראש שלה.

 

על הטענות בנוגע לניגוד עניינים, זאת עקב יחסי חברות בין מזרחי לטל ברודי, נכתב בתגובה: בניגוד לטענת העותרים, ברודי אינו "חבר אישי" של עו"ד מזרחי ואין ביניהם קשר אישי החורג ממסגרת ההיכרות ושיתוף הפעולה המקצועי. בפרט, אין בין שני האישים קשר של חברות קרובה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שמעון מזרחי
צילום: יועד כהן
מומלצים