שתף קטע נבחר

מי הוא לארי פייג'? שש עובדות

דברים שלא ידעתם על מנכ"ל גוגל, או אולי כאלה שדווקא יכולתם למצוא עליו בגוגל. מי הוא האיש? שש עובדות על לארי פייג'

1. פעמיים מנכ"ל

בשבוע שעבר לארי (לורנס) פייג' בן ה-38 הפך, בפעם השניה בחייו, למנכ"ל גוגל - חברת החיפוש השולטת באינטרנט ואחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות והמשפיעות בעולם. למה בפעם השניה? כי הוא היה מנכ"ל בתחילת הדרך, מ-1998 עד 2001 - אז, בלחץ המשקיעים שחשבו שמקימי החברה צעירים מדי ולא מנוסים, אריק שמידט קיבל את התפקיד למשך עשור.

 

אילו עוד דברים לא ידעתם על לארי פייג'? כנראה שאין הרבה דברים כאלה. בזכות מנוע החיפוש שהוא הקים, יחד עם שותפו סרגיי ברין, אפשר לדעת הרבה דברים על הרבה אנשים. האמת, שאפשר בעזרת גוגל גם לדעת עלינו דברים שלא בהכרח רצינו שידעו כי גוגל אספה אותם "בטעות". הנה עובדות נוספות על לארי פייג'.

 

2. שווה מיליארדים

לפי נתונים שמעודכנים לחודש מארס, ושהתפרסמו בפורבס, פייג' שווה 19.8 מיליארד דולר. המספר הזה כמובן משתנה מיום ליום, מאחר שמדובר בשווי הכולל של הנכסים שלו, שכוללים הרבה מניות של גוגל - שהשווי שלהן הוא לא נתון קבוע. פייג' נמצא במקום ה-11 בין העשירים בארצות הברית, והוא צריך לטפס 23 מקומות אם הוא רוצה להיות האיש העשיר בעולם.

 

3. מהנדל של לגו ומכוניות סולריות

פייג' הוא בעל תואר ראשון בהנדסה מאוניברסיטת מישיגין. ההתמקדות שלו הייתה בהנדסת מחשבים והוא אוהב מחשבים מגיל שש, על פי האוניברסיטה. בלימודים שלו הוא שיחק בלגו ובנה מדפסת.

 

לא רק לגו - פייג' היה בצוות פיתוח של מכונית סולרית באוניברסיטה, בשנת 1993. כן, אנחנו יודעים: גם ריק מורניס עשה את זה במופת הקולנועי "מותק הילדים התכווצו" (1989). אלא שהרכב של הצוות של פייג', Maize and Blue, הגיעה למקום השביעי בתחרות עולמית.

 

גוגל עוסקת היום במחקר ופיתוח של אנרגיה חלופית שתהיה זולה יותר מאנרגיה שמבוססת על פחם, וכן בתחום הרכב - גוגל רוצה ליצור מכוניות שיסעו בכוחות עצמן. פייג' וברין השקיעו ב-2006 גם במכונית חשמלית של טסלה.

 

בנאום שנשא בפני בוגרי האוניברסיטה ב-2009, סיפר שגם אביו, אמו ואחיו למדו גם הם באותה אוניברסיטה. אביו הפך למרצה שם.

 

 

 

4. כמעט דוקטור

פייג' עשה את התואר השני שלו והתחיל את הדוקטורט בסטנפורד. הוא חבר לסרגיי ברין והם התחילו לעבוד על גוגל. על פי ההסטוריה של החברה, השניים קיבלו ב-1999 צ'ק של 100 אלף דולר לפקודת גוגל, חברה שעדיין לא הייתה קיימת. הם הלכו להקים חברה, להפקיד את הצ'ק והקמו את ענקית החיפוש, כך שפייג' (וברין) למעשה לא סיימו את התואר.

 

בסטנפורד, פייג' השתתף בתוכנית של פרופסור טרי וינוגרד, שעוסק במדעי המחשב ובמחקר על יחסי אדם-מחשב וממשק. היכן פייג' יישם את הלימודים הללו? לא ידוע לנו על פרויקטים של גוגל בתחום, למעט כל המוצרים שלהם.

  

5. מתראיין בשביל המאמרים

יודעים מי באמת קרא פלייבוי בשביל המאמרים? אל תענו - התשובה היא הרשות האמריקנית לניירות ערך (ה-SEC). במקביל להנפקה של גוגל בבורסה ב-2004, פייג' התראיין עם ברין למגזין פלייבוי. הבעיה היא שראיון כזה, וחשיפת פרטים על הפעילות העסקית של החברה, סמוך למועד הנפקה, עשוי להוות עבירה על החוק.

 

מי שרוצה לקרוא את הרעיון לא צריך לנבור בארכיונים ולהכניס הביתה מגזין עם עירומות. תמלול הראיון צורף למסמכים שנמסרו ל-SEC ועומדים לרשות הציבור. אחת התשובות המעניינות של פייג' בראיון הייתה לשאלה "האם המוטו שלכם הוא באמת לא להיות מרושעים". פייג' ענה שהם מרשים לעובדים שלהם להביא כלבים למשרד.

 

6. לא מתראיין. מנהיג

בכתבת פרופיל על פייג' מחודש ינואר, נכתב כי על פי הספר "Googled", פייג' הודיע למחלקת יחסי הציבור בגוגל בתחילת 2008 כי הזמן שהוא יקדיש לראיונות, נאומים ומסיבות עיתונאים באותה שנה יעמוד על שמונה שעות בלבד. כ-21 דקות מתוכן הלכו על הסברים של פייג' מה החשיבות של תדרי השידור הלא מנוצלים שגוגל רצתה לרכוש. אם ידוע לכם לאן הלכו 7 שעות ו-49 דקות נוספות, נשמח אם תספרו לנו בטוקבקים. גם אתה, מגיב 19. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים