שתף קטע נבחר

מוטורולה Defy: צ'אק נוריס סלולרי

מוטורולה פיתחה סמארטפון עמיד למכות, מים, לכלוך ושאר הסכנות שטומנים החיים לטלפון סלולרי. בדקנו אותו לעומק, דרסנו אותו, חתכנו בסכין סטייקים וטבלנו אותו בוויסקי יקר. התוצאות לפניכם

<< רוצים לדעת מי חיטט לכם בפרופיל בפייסבוק? גם אני

 

הטלפון הסלולרי הולך איתנו לכל מקום. ומה לעשות, שבחלק מאותם מקומות יכולים לקרות לו דברים לא סימפטיים. תשאלו את כל מי שנפל לו הסמארטפון לאסלה או לכיור, החליק לו מהיד והתנפץ על הרצפה, או חזר מחוף הים כשהכפתורים שלו בהלם קרב.

 

המכשירים שיוצרו לפני עשר שנים היו עבים, כבדים ועמידים בהרבה מהסמארטפונים הדקיקים והמפונקים של ימינו. זו הסיבה שהם נפלו על הרצפה בלי להתנפץ, ונתקלנו כבר במכשירי נוקיה עתיקים ששרדו טבילה במים ואפילו את הזחלים של נגמ"ש צה"לי. והיום? קדחת; הסמארטפון הממוצע יתפרק כשיפול לכם מהיד  או יהרס אם תרטיבו אותו.

 

מוטורולה מציגה בישראל את הדיפיי (Defy), שכשמו – קורא תיגר על העולם הזה ועל כל הדברים הנוראים שהוא (ואנחנו) עושה לטלפונים סלולריים. בחברה קוראים לזה Life proof: עמיד לנזקי החיים. לפני שנסקור את יכולותיו, יצאנו לבדוק אם הדיפיי מצדיק את השם שלו בסדרת מבחנים אכזרית.

 


 

מבחן ראשון: סערה בכוס וויסקי

הסמארטפון הממוצע לא אוהב מים. לפעמים גם טיפה אחת שחדרה לבטן המכשיר גורמת לחלודה ומשביתה אותו. לפי מוטורולה, הדיפיי עמיד בטבילה במים עד עומק של מטר. לדעתנו, תרחיש בו סמארטפון יפול למים הוא קצת בידיוני, ולכן טבלנו אותו בכוס ג'ק דניאלס בפאב הבית של ערוץ המחשבים.

 


 

הדיפיי ישב בכוס הוויסקי במשך עשרים דקות. אולי היה יושב שם אפילו יותר, אם לא היו נכנסות שיחות חשובות באותו הזמן. האטימות שלו למים היא כמעט מושלמת, למעט מגרעת מתחת ללחצן סגירת הסוללה. אותה חשוב לייבש אחרי שתסיימו להתקלח עם הדיפיי. מכסי השקעים אטומים היטב, אבל בגומי - שכידוע, נשחק עם הזמן.

 

מבחן שני: סלולרי, על הסכין!

כשאנחנו קונים סלולרי חדש, אנחנו מחייכים והעולם מחייך: הוא טרי ונוצץ, יפה תואר ואלגנטי. אחרי שנה בערך, אנחנו מגיעים לתקן אותו בגלל שיש עליו שריטות, מכות, חבלות ו"פנסים" למיניהם. אנחנו בוכים, וספקיות הסלולר מחייכות (ומציעות לנו לשדרג למכשיר טרי חדש). יש בשוק הרבה מסכים שעמידים לשריטות. אז את הדיפיי דקרנו.

 


 

סכין הסטייקים בו השתמשנו לא עשה אפילו שריטה. המסך, מטיפוס Gorilla, עמד בניסיון בכבוד. ביצענו לו גם דיקור סיני בגירסה ביתית: שדכן משרדי. מסך המכשיר ספג עשר סיכות ללא שריטה אחת. קחו בחשבון שהבדיקות לא נעשו על גב המכשיר. כנראה שהגוף עצמו היה עומד בהן פחות בכבוד. עם זאת, שריטה על הגב לא תמנע מכם מלהשתמש בסמארטפון.

 


 

מבחן שלישי: באנג'י אנדרואיד

מכשירים סלולריים נופלים מהידיים כל הזמן כששולפים אותם במהירות מן הכיס או מניחים אותם קרוב מדי לשפת השולחן. הדיפיי אמור לפעול ללא נזקים גם אחרי נפילה מגובה של מטר. אירגנו לדיפיי סדרה של הפלות; לאחר מכן השלכנו אותו, ללא תנופה, ברחבי המעבדה של ערוץ המחשבים. הוא שרד את כל ההתעללויות - ואז הרגשנו לא נעים, אז ניחמנו אותו בטיול אופניים. הטלפון עבר ללא פגע גם את הדריסה.

 


 

הדיפיי הוא מכשיר קשוח, ממש קשוח. נניח שנכנסתם לבר, ראיתם את צ'אק נוריס ובטעות נפלט לכם "אני המעריץ מס' אחד שלך, מר סטיבן סיגל"; אנחנו לא יודעים אם תשרדו את מה שיקרה לאחר מכן, אבל הדיפיי שבכיסכם – ישרוד ועוד איך. איך זה יתכן, ומה שמה מוטורולה בקרביו כדי לאפשר את זה? תמשיכו לקרוא.

 

עיצוב ומבנה: הסמארטפון המשוריין

במבט ראשון הדיפיי לא נראה כמו מכשיר יוצא דופן. בעצם, הוא נראה מאוד סטנדרטי בשביל סמארטפון. הוא נוח מאוד לאחיזה ומעוגל בצורה שתואמת היטב את היד.

 

 


 

גוף המכשיר בנוי משילוב של פלסטיק ABS ואלומיניום, עם חיזוק של שבעה ברגי ברזל בדפנות, שמתומכים בבלימת זעזועים במקרה של מכה. מכסה הסוללה נמצא כמה מילימטרים מעליה כשהוא סגור, כדי להבטיח גמישות. למכשיר יש טבעת גומי בתוכו, שנועדה גם היא לבודד את האלקטרוניקה העדינה מן העולם האכזרי שבחוץ. כפי שראיתם, הדיפיי עמיד למכות, שריטות ואפילו מים. האטימות שלו גבוהה מאוד, כך שגם חול ואבק לא יחדרו את המכשיר.

 

המסך, בגודל 3.7 אינץ' (רזולוציה של 480 על 854 פיקסל), הוא עבה ובליטוש עמיד מאוד. מצד שני, מדובר במסך TFT עם פאנל פשוט; בעוד חברות כמו אפל וסמסונג משתמשות בטכנולוגיות כמו AMOLED, RETINA ואחרות, מוטורולה מסתפקת במועט. זה לא שהמסך נראה רע, הוא פשוט יכל להיראות הרבה יותר טוב. המחיר הוא בעובי ובמשקל: הדיפיי שוקל 118 גרם, ועוביו 1.3 סנטימטר.

 


 

בחזיתו תמצאו את ארבעת כפתורי האנדרואיד המוכרים, כולם כפתורי מגע. כפתור ההפעלה שבראשו נראה פלסטיקי ושברירי מאוד. מכסה הסוללה קצת קשה להרכבה לאחר שהסרתם אותו, בגלל כפתור שנסגר רק בלחץ (והרבה ממנו). חסר במכשיר כפתור חיצוני להפעלה מיידית של המצלמה.

 

 

שורה תחתונה: קשוח, עמיד ונוח


 

ממשק ומערכת הפעלה: מוטורולדרואיד

מוטורולה ביססה את המכשיר על אנדרואיד 2.1 הוותיקה, ושילבה בו את ממשק blur שלה. הממשק אמנם נוח מאוד לניווט בין שולחנות העבודה, ויש בו כפתורי WiFi, GPS ורכיבים אחרים בהפעלה מיידית, פתקים ונגן מוזיקה מעולה (עליו נרחיב בהמשך) אבל חלק מתכונותיו האחרות מיותרות למדי. למשל, הסנכרון של blur לרשתות חברתיות אינו מושלם, וכנראה שתעדיפו להוריד אפליקציה רשמית פשוטה עבור פייסבוק, טוויטר ואתרים דומים.

 

מדובר בתוספים קוסמטיים למערכת ההפעלה, שחלק מהשיפורים בה (שכבר קיימים זמן רב באנדרואיד 2.2) גורמים לה להיראות ישנה מאי פעם.

 


 

המקלדת הווירטואלית טובה ונוחה. תמצאו בו גם מקלדת שתומכת בהקלדת רב מגע, והיא מרווחת יותר – אבל לא תומכת בעברית. לקינוח, תמצאו בו את סווייפ, ממשק ההקלדה בתנועה רציפה. אפשר לומר שהדיפיי נוח להקלדה בצורה דומה למכשירים מתחרים.

 

שורה תחתונה: סביר, אבל לא יוצא דופן.


 

חומרה וביצועים: זורם

למוטורולה יש יופי של מכשירי פרימיום: האטריקס 4G שלה, למשל, הוא הסמארטפון הכי חזק בעולם. לדיפיי אין את המעבד האימתני של אחיו הגדול, אולם גם החומרה שלו תספק את המשתמש הממוצע. יש לו מעבד Cortex A8 במהירות 800 מגהרץ, ו-512 מגבייט זיכרון. הוא תומך בכרטיסי זיכרון של עד 32 גיגה, ויש לו שני גיגה זיכרון פנימי. המיקרופון שלו חד מספיק כדי לספק איכות שמע טובה גם בסביבה רועשת. איכות השיחה טובה מאוד, ולא נתקלנו בניתוקים או בהפרעות. יש לו רמקול חיצוני חזק, אבל באיכות בינונית ומטה.

 


 

בסך הכל, המכשיר פועל ללא תקיעות למיניהן, גם כשמפעילים מספר אפליקציות במקביל. עם זאת ככל שתפעילו יותר יישומים, כך תחושו במאמץ של המעבד: האפליקציות עצמן יפעלו חלק, אבל זמני הטעינה שלהן יתארכו. בנוסף, מהירות החיבור, הרענון והגלישה באינטרנט ממוצעת. למדי. ראינו מכשירים מהירים יותר, אולם הדיפיי פועל בצורה חלקה יחסית.

 

שורה תחתונה: מעל לממוצע.


 

מולטימדיה ואפליקציות: מכונת הלהיטים

הדיפיי לא נופל ביכולות המולטימדיה שלו מהסמאטרפונים הטובים ביותר בשוק. למשל, המצלמה שלו לא רעה: יש לה חיישן של חמישה מגה פיקסל ופוקוס אוטומטי מהיר יחסית.

 


 

אוהבים אפשרויות ידניות, כמו שליטה בבהירות או ב-ISO? לכו קנו מצלמה אמיתית; מצלמת הדיפיי תאפשר לכם לשלוט בזמן החשיפה (וגם זה ברמות כלליות, ולא בתחנות צמצם), וזהו. איכות התמונה סבירה ומעלה, תראו:

 


 

מה שדווקא מאכזב היא מצלמת הווידאו. היא לא מסוגלת לצלם ב-HD, אין אפשרות לבצע זום בצילום סרטון, והפוקוס שלה איטי בצורה מורגשת. אתם משלושת האנשים שחושבים ששיחות וידאו זה כיף ומגניב? הטלפון הזה לא בשבילכם: אין לו בכלל מצלמה קדמית. אנחנו דווקא לא מסתכלים על זה בתור מינוס.

 

הדיפיי מצטיין ביישומי מוזיקה, וכולם נמצאים תחת קורת גג אחת. מאותה האפליקציה המובנית תוכלו להאזין למוזיקה (ולצפות במילות השירים, שמסונכרנות עם ההאזנה), למצוא תחנות רדיו (FM או רדיו אינטרנט), לצפות בקליפים ולהפעיל תוכנה לזיהוי שירים. לתוכנה יש גם סנכרון ל-TuneWiki ולרשימות להיטים בחלוקה עולמית וארצית. חבל שהאיקוולייזור לא נשלט מתוך התוכנה עצמה.

 


 

הדיפיי מגיע עם הרבה יישומים מובנים שימושיים. תמצאו בו אפליקציה לניהול קבצים (טקסט, מצגות, PDF ועוד), תוכנה לפתיחת קבצי אופיס למיניהם ועוד. יש בו גם כלי לסנכרון פשוט וחכם עם התקנים חיצוניים על בסיס בלוטות' או USB ויישום נחמד לאיתור בתי עסק, הופעות ועוד על בסיס מידע מיקום.

 

שורה תחתונה: יכולות מרשימות מאוד


 

קישוריות וזמן סוללה: נעים מאוד, אני ראוטר

הסמארטפון המשוריין כולל ראוטר מובנה ומסוגל לתפקד כנקודת WiFi ניידת. מי צריך את זה? כל מי שמסתובב עם מחשב נייד בחו"ל ורוצה חיבור מהיר ויציב גם לסמארטפון וגם ללפטופ. יש לו קישוריות מלאה וכלי הניווט שלו (מבוסס על מפות גוגל) מציג מהירות עדכון בינונית בנסיעה, וגבוהה – בהליכה. הסטיה שלו עומדת על סביב עשרה מטר, נתון מקובל בהחלט כשמדובר ב-GPS סלולרי. הדיפיי גם תומך DLNA לחיבור עם טלוויזיות תומכות.

 


 

זמן הסוללה שלו טוב מאוד. הוא מסוגל לפעול יום שלם ללא טעינה, בשימוש סביר (מספר שיחות, שעה של גלישה ושעה של ניווט).  

 

שורה תחתונה: גם שרירים וגם סיבולת


 

סיכום

בשורה התחתונה, הדיפיי מספק את הסחורה ובצורה מכובדת: הוא מספק חוויית מולטימדיה טובה מאוד, יש לו זמן סוללה מפתיע והוא מהיר ונוח לשימוש. מצד שני, רוכשיו לא יוכלו ליהנות מהרבה אפשרויות שמציגה אנדרואיד 2.2, וחבל. מוטורולה לא מתכננת, בשלב זה, לשדרג את מערכת ההפעלה של המכשיר.

 

למי הוא מתאים? לכל מי שמחפש סמארטפון, ולא רוצה לנהוג בו בכפפות משי. כמובן שאם תנסו בכוח לשבור את הדיפיי, כנראה שתצליחו. מצד שני – הוא סלולרי מושלם עבור חובבי טיולים וכל מי שיש לו זוג ידיים שמאליות. משתמשים מתקדמים אולי לא יהיו מרוצים ממערכת ההפעלה שלו, אבל המשתמש הממוצע ימצא אותו אמין, עמיד ומשתלם מאוד. 

 

ציון סופי:


 

יתרונות: עמידות, עיצוב, שלל אפליקציות מובנות.

חסרונות: מסך בינוני, אין כפתור להפעלה מיידית של המצלמה, אנדרואיד 2.1.

שורה תחתונה: סמארטפון שאפשר לקחת לכל מקום.

 

מחיר: 2,556 שקל, ברשת סלקום

להשוואת מחירים

 

WOW והעולם השלישי: זהב וירטואלי, כסף אמיתי >>

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניצן סדן
מוטורלה Defy: צ'אק נוריס סלולרי
צילום: ניצן סדן
מומלצים