שתף קטע נבחר

ליברמן בדרך לאישום: "לא יתפטר לפני השימוע"

היועמ"ש צפוי להודיע בימים הקרובים על הגשת כתב אישום נגד שר החוץ. מקורביו ל-ynet: "ישראל ביתנו תישאר בממשלה, ליברמן יתפטר רק אם יוחלט סופית על אישום"

דריכות במערכת המשפטית והפוליטית: היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, צפוי להודיע בימים הקרובים על החלטה להגיש כתב אישום נגד אביגדור ליברמן, בכפוף לשימוע - וייתכן שיודיע על כך כבר מחר (יום ג'). למרות המלצת המשטרה, ככל הנראה שר החוץ לא יואשם בשוחד, אלא רק בעבירות של מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון ושיבוש הליכי משפט.

 

לא ברור עדיין אם וינשטיין החליט לגבי העמדה לדין על קבלת דבר במרמה. בפרקליטות הייתה התלבטות קשה אם להכליל עבירה זו בכתב האישום המתגבש.

 על שולחנו של היועץ המפשטי מונחים בימים האחרונים מכתבי ההזמנה לשימוע, שאמורים להישלח לליברמן ולמקורביו כבר בימים הקרובים.

 

בינתיים, ליברמן ואנשי ישראל ביתנו משדרים עסקים כרגיל. מקורבים לשר החוץ אמרו ל-ynet כי "ליברמן כבר הבהיר שאין שום קשר בין העניינים הפוליטיים והקואליציוניים, ובין ענייניו המשפטיים". גורמים בישראל ביתנו סיפרו כי במפלגה לא נערכים לזעזועים. "אם לא תהיה דרמה שאף אחד לא מצפה לה, הכל ימשיך כרגיל", אמרו, "ישראל ביתנו תישאר בממשלה, וליברמן יחכה עם ההתפטרות עד אחרי השימוע (אם יוחלט סופית להעמידו לדין). לכן, לפי שעה במפלגה שקט, ואין היערכות מיוחד או התייעצויות בהולות".


בצל החקירות המתמשכות. ליברמן (צילום ארכיון: AP)

 

בישראל ביתנו משדרים כי הקואליציה של נתניהו נשארת בינתיים יציבה. ביום רביעי צפויה ועידת המפלגה להתכנס בירושלים למופע פוליטי שכל כולו סביב ליברמן. שר החוץ יתייחס באירוע להמלצה של היועץ, אם תהיה כזו עד אז, וכמובן ינצל את הבמה על מנת להשיג נקודות בזירה הפוליטית על ידי התבטאויות ביטחוניות ומדיניות חסרות השפעה ממשית על מדיניות הממשלה.

 

כך, למשל, מתכוונת ישראל ביתנו לאשר בישיבת הוועידה את הדרישה מראש הממשלה "להפיל את שלטון החמאס" - דרישה שאמנם כתובה בהסכם הקואליציוני בין הליכוד לישראל ביתנו, אולם הינה חסרת משמעות במציאות המדינית-ביטחונית בימים אלה. שרי הקבינט המדיני ביטחוני היו אתמול תמימי דעים כי ישראל צריכה לשאוף לרגיעה בגבולה הדרומי, וכי אין סיבות ממשיות לפתיחת פעולה קרקעית רחבה מול החמאס. 

 

סימולציה של סנגור בפרקליטות

באוגוסט 2009 המליצה המשטרה להעמיד לדין את ליברמן בעבירות של לקיחת שוחד, קבלת דבר במרמה, הלבנת הון, מרמה והפרת אמונים והטרדת עד. לאחר המלצת המשטרה עבר החומר לידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות, שכבר לפני יותר משנה המליצה להגיש כתב אישום נגד ליברמן באותן עבירות.

 

בפרקליטות נערכו דיונים רבים בהשתתפות אנשי המחלקה המחלקה הכלכלית בראשות

אביה אלף, פרקליט המדינה משה לדור, המשנה לפרקליט המדינה לעניינים כלליים שוקי למברגר ויועצו הבכיר של ויינשטיין, רז ניזרי. וינשטיין אף צירף לצוות את עו"ד יוסי קורצברג מפרקליטות מחוז תל אביב, על מנת שיציג נקודת מבט של סנגור.

 

במהלך הדיונים התברר כי לפרקליטות יהיה קושי גדול להעמיד את ליברמן לדין בעבירת שוחד, כפי שהמליצה המשטרה, משום שאין מספיק ראיות. במהלך הדיונים בתיק הועלו בעיות, ביניהן העובדה שחיקורי דין רבים נעשו בחו"ל ולכן תהיה בעיה להגיע לעדים. בנוסף, בפרקליטות גילו שראיות רבות מבוססות על מסמכים ופחות על עדויות, ולכן יהיה קשה מאוד להגיש כתב אישום בעבירת שוחד, כיוון שכדי לבסס עבירה זו יש להוכיח שמבצע העבירה אכן התכוון לבצע אותה.

 

גם אם בימים הקרובים יחליט וינשטיין על החלטתו להגיש כתב אישום נגד ליברמן בכפוף לשימוע, שר החוץ צפוי לבקש מספר חודשים ללמידת החומר, ולכן הוא לא צפוי להתפטר מהממשלה עד לאחר קבלת החלטה בשימוע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליברמן. לא הולך לשום מקום
צילום: גיל יוחנן
וינשטיין. ההתלבטות תמה?
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים