שתף קטע נבחר

המוות ברשת: אתרים מהעולם הבא

מסיכות מוות של ידוענים ושל ידועים פחות, שעונים שמנסים לנחש מתי תמותו אבל מספקים תוצאות שונות, ארונות ומצבות לא שגרתיים ועוד אתרי מוות. שתזכו לחיים ארוכים

מוות, אומרת הקלישאה, הוא חלק מהחיים. כולנו נגיע לשם מתישהו חוץ מ<סלבריטי זקן במיוחד לבחירתכם> שכנראה יקבור את כולנו. הרשת עוסקת בצורות שונות בסוף החיים. קבלו סקירה אקלקטית של אתרים שונים, שהמניע שמעסיק אותם זה מוות, ותחיו כמה שיותר בשביל לגלוש בהם.

 

חברה קדישא

האתר של חברה קדישא (לא חבר'ה, אגב) במחזו תל אביב, קדישא-נט ועמוד חברות קדישא באתר לשירותי דת הם לא אתרים מושלמים. חלקם לא מותאמים לדפדפנים שאינם אקספלורר ולא תמיד ממש עדכניים. יחד עם זאת, בהחלט ניתן למצוא בהם מידע עבור משפחות הנפטרים, וכן מידע מפורט על בתי העלמין ומידע למי שצריך להגיע אליהם כולל טלפונים וקווי אוטובוסים ומידע על דיני קבורה ואבלות. עכשיו שהוצאנו את הפרוזאי מהדרך, בואו נסתכל על אתרים מעניינים באמת.

 


 

עלי שלכת

יש  נפטרים שבחייהם היו רוצים קבורה אזרחית או פרידה אחרת מהעולם הזה. ארגון עלי שלכת מציע זה זמן מה שירותים כאלה: "פנייתנו מיועדת לאנשים לא רק בשעתם האחרונה אלא גם לאנשים בעודם בחיים, אלו המעדיפים לתכנן את פרידתם באופן שישקף את אורח החיים שלהם ושל יקיריהם". באתר מציעים מידע על השירותים השונים של הארגון, בצוואות, ובתיעוד והנצחה של הנפטרים לאחר מותן.

 


 

שעון המוות

העולם מתחלק לשניים. אלה שמעריצים את ג'סטין ביבר, ושהביוגרפיה שלו נמצאת אצלם באצטבה - ואלה שלא יודעים מי הוא. חלוקה דיכוטומית נוספת ופחות משמעותית של העולם: אלה שרוצים לדעת בדיוק מתי ימותו, ואלה שמעדיפים לא להיות בלחץ מזה.

 


 

אם אתם משתייכים לקבוצה הראשונה (שרוצים לדעת את מותם, ולא מעריצי ביבר), אתם יכולים לגלוש לשעוני המוות באינטרנט. הם כנראה לא יעזרו לכם כי מדובר בקשקוש אקראי ולא באמת מדעי. אבל אפשר להשתעשע איתם ולהשוות ביניהם כדי לראות מתי הם טוענים שתמותו. הקליקו על הסולמיות וטקבקו לנו מתי תמותו. חוץ ממגיב 19, שהוא והבדיחה עליו יחיו פה לנצח.

 

#, #, #, #, #, #, #, #, #

 

מסיכות המוות

אנחנו רוצים לזכור את המתים שלנו. לכן, אנחנו משקיעים כסף רב (ממש רב) ומציבים להם מצבות, כותבים ספרי זכרון, מקימים אתרי הנצחה (באינטרנט ובחיים) ותולים תמונות שלהם בכל מקום. דרך נוספת לשמור את הזכרון של מתינו היא מסיכת מוות. זה בדיוק מה שזה נשמע - מסיכה של המנוח שהוכנה באמצעות יצירת תבנית מגבס שהוצמד לפניו - מעיין פסל של הפנים של היקר לנו.

 

באתר זה תוכלו לראות אוסף מ-2003 מפרינסטון של מסיכות כאלה. מדובר במסיכות שהופקו בעיקר מהמאות ה-18 וה-19 אך יש גם קדומות יותר. למה כולם עוצמים עיניים? סביר להניח שלא בגלל שהם חושבים מחשבות חיוביות.

  

באתר הזה תוכלו למצוא את 20 המסיכות המפורסמות, אם לא ה... יש ביניהן את נפוליאון, בטהובן, היצ'קוק וידוענים אחרים שפניהם זכורים מאוד עד היום. וכאן תוכלו למצוא מסיכות נוספות ידועות יותר או פחות.

 

פוסט מורטם

לא נהוג לקבור יהודים בארון, ואם כן - זה נעשה בארון פשוט יחסית, שקודחים בו חורים - על מנת לקיים את "אל עפר תשוב". אך או אחרת, ארונות ומצבות הם בדרך כלל חלק בלתי נפרד אצל אנשים שמתים ונטמנים בעולם המערבי. כמו בכל מקום - גם כאן אפשר להיות יצירתי. חלק מהממצאים שהעלנו בחכתנו היו מצבה בצורת שבץ-נא, אופנוע כרכב לוויות, ארון קבורה בצורת שמיים ליליים, ארון מרוהט קומפלט ועוד. אנחנו לא יודעים אם כולם אמיתיים. אבל סביר להניח שאם מישהו נוסף בעולם ראה את זה באינטרנט - הוא דאג להוציא את זה לפועל.

   

ולסיום, נמאס לכם מאתרי אמזון, דילאקסטרים ואגורה? יש עוד אתרי קניות ברשת עם דברים קצת שונים שנוגעים למוות ומה שסביבו. האתר הבא ריכז כמה מהדברים המשונים שאפשר לקנות בתחום הזה. שתי אזהרות: התמונות לא קלות. וגם - חלק מהקישורים כבר לא פעילים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אהוד קינן
העולם הבא
צילום: אהוד קינן
מומלצים