שתף קטע נבחר

הצגה על הגננת של אולמרט זכתה בתיאטרונטו

הצגת היחיד "קברט ז'בוטינסקי" בכיכובה של פנינה ברט-צדקה, על הגננת המיתולוגית של בנימינה, זכתה בפרס המרכזי בפסטיבל המונודרמות

פסטיבל התיאטרונטו להצגות יחיד ננעל הערב (שבת) בטקס הענקת הפרסים. פרס השחקנית על שם נסים עזיקרי, בסכום של עשרת אלפים שקל, הוענק לפנינה ברט-צדקה על תפקידה בהצגה "קברט ז'בוטינסקי" שכתב וביים בן זוגה, גדי צדקה. בהצגה מגלמת השחקנית את דמותה של הגננת המיתולוגית של המושבה בנימינה שמבקשת לפנות אל ראש הממשלה אולמרט, מי שהיה ילד בגן הילדים שלה, וזאת כדי שיעצור את המלחמה בה פתח.

 

הזוכה נעדרה אמנם מן הטקס מטעמים של שמירת שבת, אך השופטים נימקו את החלטתם ואמרו: "משחקה של פנינה ברט צדקה מבטא את הקשת הרגשית הבלתי אפשרית של מי שאינה מוכנה לראות את נכדה מוקרב בשם האתוס ואינה מוכנה לשתוק יותר. היא מגישה תפקיד בעל כוח רב, מרגש ביותר שמונע מתוך שכנוע פנימי ומורכבות. משחקה מבטא את הקשת הרגשית הבלתי אפשרית הזו שהיא ביטוי נאמן לצלקות של החיים בארץ הזו". 


"קברט ז'בוטינסקי". תפקיד מרגש (צילומים: ז'ראר אלון)

 

חבר השופטים בחר לציין לשבח בקטגוריית השחקנית את יעל טוקר על עבודתה בהצגה "נחמודת", המבוססת על סיפור מאת אנטון צ'כוב בבימויו של איציק ויינגרטן. בנימוקיהם אמרו השופטים: "יעל מגישה משחק מעמיק ורב גוונים של אישה שאין בה כלום משלה אלא רצון לאהבה ולהזדהות. היא משכנעת ומרגשת בהצגתה של דמות פשוטה ומורכבת כאחת, שאהוביה אינם אלא תחליף חולף לריקנות הפנימית שלה".  


"נחמודת". משחק מעמיק ורב גוונים 

 

את פרס השחקן הטוב ביותר בהצגת ילדים בסכום 5,000 שקלים, העניקו השופטים ליוגב יפת על תפקידו בהצגה "סמיר ויונתן על כוכב מאדים", מאת דניאלה גרמי ובבימויה של סיוון הנדלסמן. הפרס, תרומתו של משה אדרי, ניתן ליפת על תפקידו כנער פלסטיני המאושפז בבית חולים בישראל, מתחבר עם ילד יהודי בן גילו וביחד הם מקווים להגיע לכוכבים אחרים.


"סמיר ויונתן על כוכב מאדים". שימוש רב דמיון באמצעים מינימליים

 

"יפת מתאר באופן מרתק ומגוון את הטלטלות, הפחדים ורגעי האושר במסלול אישפוזו", כתבו השופטים, "הוא מעצב באופן מבריק את הדמויות השונות איתן הוא בא במגע ועושה שימוש רב דמיון באמצעים מינימליים כדי לייצג את הסיטואציה המורכבת והמרובדת בה הוא מוצא את עצמו". עם קבלת הפרס אמר יפת: "אני מקווה שההצגה תעשה שינוי קטן ותחזק את החיים בדו-קיום בין יהודים לערבים".

 

חבר השופטים בחר להעניק גם ציון לשבח בקטגוריית הצגות הילדים, שהועלו השנה בשיתוף פעולה עם בוגרים מבית הספר לאמנויות הבמה של מכללת סמינר הקיבוצים. ציון לשבח הוענק ליעל זיגדון על תפקידה בהצגה "אור-לי", מאת עידו סתר ובבימויה של הדר משה. בנימוקיהם כתבו השופטים: "יעל מבצעת להפליא דמות של ילדה בת עשר המגיעה מצרפת עם הוריה לישראל. היא מבצעת את התפקיד בחן רב, בשכנוע עמוק ובהנאה שעוברת לקהל".

 

פסטיבל התיאטרונטו להצגות יחיד ננעל הערב אחרי שלושה ימים שבהם פקדו את אולמות התיאטרון ברחבי העיר העתיקה של יפו יותר מעשרת אלפים צופים. חבר השופטים בתחרות המרכזית של הפסטיבל כלל השנה את השחקן אילן דר, הבמאי והשחקן שמעון מימרן והמחזאי גלעד עברון, שהדגישו את חשיבותו של המפעל המתקיים זו השנה ה-21 ואמרו: "התיאטרונטו הוא מבחן עליון לשחקן כיוון שבו שחקן בודד צריך ליצור עולם חי על הבמה ללא כל עזרה אלא כישרונו. ההצגות המוצלחות והמגוונות שראינו בפסטיבל השנה, מוכיחות את חשיבות מפעל זה ואת תרומתו החשובה למרקם היצירה התיאטרונית הישראלית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אור-לי". שכנוע עמוק
צילום ז'ראר אלון
לאתר ההטבות
מומלצים