שתף קטע נבחר

חדש: רובוט שמבצע הנשמה מלאכותית

מומחה להרדמה פיתח רובוט המבצע לבדו הנשמה מלאכותית. הפיתוח החדש ישמש את הרופאים במקרים דחופים של פגיעות בראש, בחלל הפה או במקרה של כוויות

אחד הקשיים המשמעותיים בביצוע החייאה מתקדמת הוא הנשמה מלאכותית, בעיקר כשמדובר בחולים מורכבים או בנפגעי כוויות ובפצועי טראומה שנפגעו בראש, בחלל הפה או בצוואר. כשכל דקה קובעת ואסור לבזבז זמן מיותר, ההנשמה לעתים תקבע את גורלו של הנפגע. עתה מכשיר מהפכני עשוי לחולל תפנית משמעותית בעתיד בטיפול הראשוני.

 

רובוט חדש הקרוי Kepler Intubation System (KIS) פותח על ידי פרופ' תומס המרלינג, מומחה להרדמה מאוניברסיטת מקגיל. הרובוט עשוי לפשט את תהליך ההנשמה (אינטובציה) בו מוחדר לקנה הנשימה צינור פלסטיק, דרכו מבצעים תא ההנשמה.  


 

וכך פועל רובוט ה- KIS: באמצעות ג'ויסטיק, מכוון הרופא המרדים את הרובוט להחדיר את צינור ה"טובוס" המשמש להנשמה, דרך חלל הפה אל קנה הנשימה, בדיוק מירבי. ההחדרה המדוייקת הזו מתאפשרת גם בחולים מורכבים בהם יש קושי רב לבצע הנשמה בשל קושי לראות את הפתח לקנה הנשימה המצוי במעמקי חלל הפה.

 

המפתחים ביצעו ניסויים רבים באמצעות בובות החייאה מתקדמות וכעת החלו ניסויים קליניים במטופלים חיים. עד כה בוצעו הניסויים בהצלחה רבה. "הרובוט יכול לסייע למרדים לבצע הנשמה באופן מדוייק, בטוח ופחות מאומץ" אמר הממציא ד"ר המרלינג, "יום יבוא והרובוט יהיה מכשיר סטנדרטי להנשמה בכל מקום בעולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרובוט. הנשמה בתנאים קשים
צילום: אוניברסיטת מקגיל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים