שתף קטע נבחר

צילום: AP, Getty Images imagebank

רוסיה: על סוריה להעמיד לדין האחראים להרג

"אנו קוראים לדמשק לקיים חקירה יעילה ושקופה של האירועים שהובילו להרג בני אדם בהפגנות ולהעמיד למשפט את האחראים למעשה", מסר משרד החוץ במוסקבה. ארגון זכויות אדם סורי: מניין האזרחים שנהרגו מירי כוחות הביטחון עלה ל-500

נשיא סוריה בשאר אסד ספג בימים האחרונים ביקורת חריפה ממדינות המערב בעקבות הדיכוי הברוטלי של המחאה נגדו. עכשיו גם לקרמלין יש מה להגיד בנושא: רוסיה קראה היום (יום ה') לרשויות הסוריות להעמיד לדין את האחראים להרג בני אדם בהפגנות המחאה נגד משטרו של הנשיא בשאר אסד. כך דיווחה סוכנות הידיעות "איטר-טאס", שציטטה גורם במשרד החוץ במוסקבה.

 

"אנו קוראים לדמשק לקיים חקירה יעילה ושקופה של האירועים שהובילו להרג בני אדם ולהעמיד לדין את האחראים למעשה", צוטט אלכסיי סזונוב, בכיר במשרד החוץ הרוסי. "יש לפסול כל אלימות נגד הפגנות שוחרות שלום".

 

הדיווח בסוכנות הידיעות בא על רקע דיווח של ארגון זכויות אדם סורי, לפיו מניין האזרחים שנהרגו בהפגנות נגד השלטון בסוריה עלה ל-500.

 

"אלפים נעצרו, עשרות נעלמו"

על פי ארגון זכויות האדם "סוואסיה", שהוקם על ידי עורך הדין שנאסר מוחמד אל-חסני, אלפי אזרחים סורים נעצרו ועשרות נעלמו מאז החלו לפני שישה שבועות הפגנות המחאה נגד משטרו של אסד.

 

במקביל, טורקיה - דמוקרטיה שרואה עצמה מודל לחיקוי באזור המזרח התיכון - הפצירה היום בסוריה לענות לדרישות המפגינים לרפורמות. ראש הממשלה הטורקי רג'פ טאיפ ארדואן אמר כי משלחת מטעמו צפויה להגיע היום לסוריה כדי להביע את דאגתה של אנקרה. ארדואן אמר כי טורקיה לא רוצה לראות בסוריה משטר "אוטוריטרי, טוטליטרי".

 

דבריו של ארדואן נאמרו לאחר שהלילה נכשלו מאמצי הקהילה הבינלאומית - בעיקר מצד המעצמות האירופיות - להביא לגינוי הדיכוי האלים של המשטר בדמשק במועצת הביטחון של האו"ם. זאת לאחר שרוסיה, לבנון וסין התנגדו לנוסח הודעת הגינוי שהוצעה לחברי המועצה.

 

סין: פתרון המשבר - רק באמצעות דיאלוג

"אנחנו מאמינים שכל הצדדים בסוריה צריכים לפתור את חילוקי הדעות ביניהם באמצעות דיאלוג פוליטי והסכם הולם שישים סוף למשבר הנוכחי, ישמור על היציבות הלאומית ועל הסדר", אמר דובר משרד החוץ הסיני הונג לי.  


הלוויית ילד שנהרג על ידי כוחות הביטחון הסוריים. ג'בלה (צילום: AFP)

 

אל-ג'זירה השעתה חלק משידוריה בסוריה

אם שמים בצד את הביקורת שמתחה על המבצע הצבאי של המערב בלוב נגד כוחותיו של מועמר קדאפי, סין שמרה על פרופיל נמוך יחסית ביחס למהומות האחרונות במזרח התיכון ובצפון אפריקה.

 

ובסוריה, רשת הטלוויזיה הקטארית אל-ג`זירה השעתה חלק מפעולותיה בסוריה עקב הגבלות על פעילותה ופגיעה באנשיה. הוועד להגנת עיתונאים (CPJ), שבסיסו בארה"ב, מסר כי הרשת הקטארית אמרה לה כי המשטר בדמשק הפעיל לחץ על עובדי הרשת וקרא להם להתפטר ממנה.

 

ה-CPJ מסר גם כי הרשויות הסוריות מנעו מכתבי הרשת הקטארת להיכנס לעיר הדרומית דרעא - מוקד המחאה נגד משטרו של אסד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"חקירה יעילה ושקופה". פוטין ומדבדב
צילום: AFP
איים על כתבי רשת אל-ג'זירה? אסד
צילום: AFP
לא רוצה משטר טוטליטרי בסוריה. ארדואן
צילום: AFP
מומלצים