שתף קטע נבחר

תביעות מעזה על עופרת יצוקה - עד 5 שנים אחרי

"המכרז הפלסטיני לזכויות אדם" טען כי תביעות שהגישו כאלף מתושבי רצועת עזה בגין מבצע "עופרת יצוקה" אינן מטופלות בשל התיישנות. השופטים דחו את התביעה ופסקו כי ניתן לעתור עד לפרק זמן של חמש שנים אחרי האירוע

בג"ץ דחה היום (יום ה') עתירה שהגיש "המרכז הפלסטיני לזכויות אדם" בשמם של 1,046 מתושבי רצועת עזה, הטוענים כי בתי המשפט בישראל לא דנים בנזקים שנגרמו להם במהלך מבצע "עופרת יצוקה" בטענה להתיישנות. השופטים - אשר גרוניס, חנן מלצר וניל הנדל - פסקו כי במקרים מסוג זה רשאי בית המשפט להאריך פרק הגשת התביעה לתקופה של שלוש שנים נוספות לכל היותר. 

 

במרכז העתירה עמדה בקשת הארגון שלא לאפשר ליועץ המשפטי לממשלה ולפרקליט המדינה לטעון להתיישנות בתביעות נזיקין פלסטיניות. לטענתו, תביעת נזיקין שמקורה בפעילות כוחות הביטחון בשטחי יהודה, שומרון ועזה תידון בתוך שנתיים בלבד מיום האירוע לעומת שבע שנים בתביעות אחרות.

 

נציג המרכז הפלסטיני לזכויות אדם, עו"ד מיכאל ספרד, טען בעתירה כי לאור תקופת ההתיישנות הקצרה ועל-רקע מדיניות ישראל בהכנת פלסטינים לתחומיה, בעצם נשללת האפשרות להגיש תביעה במקרים אלו. לדבריו, לעורכי דין ישראלים לא ניתנים היתרי כניסה לרצועה, ולעורכי דין עזתים לא מאושרת כניסה לישראל.

 

השופטים דחו את העתירה על הסף וחייבו את הארגון הפלסטיני לשלם שכר הוצאות בסך עשרת אלפים שקל. בפסק הדין נכתב כי ישנו סעיף בחוק הקובע אם לא הייתה בידי התובע אפשרות סבירה להגיש את תביעתו בתוך שנתיים - בסמכות בית המשפט להאריך תקופה זו בשלוש שנים נוספות לכל היותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נזקים שנגרמו בעופרת יצוקה
צילום: AFP
ספרד. נדחה על הסף
צילום: גיא אסיאג
מומלצים