שתף קטע נבחר

תתפלאו, גם גברים מושפעים מהמחזור החודשי

מסתבר שגם ללא ידיעתם, לגברים יש יכולת לזהות אצל אשה את ימי הביוץ שלה. הם נמשכים יותר לאשה מבייצת ומרגישים מאויימים יותר בנוכחות זכרים אחרים

גם לגבר מותר שיכאב הראש, שיהיה עצבני וחסר מנוחה, שפתאום יתפרץ ללא כל סיבה. כן, גם הוא יכול לומר: "נו את יודעת, זה לא אני - זה ההורמונים". בלי דימומים ובלי כאבים, גם לגברים יש עליות וירידות במצבי הרוח, המקושרים עם המחזור... הנשי.

 

הצטרפו לדף הפייסבוק של ynet לקבלת עדכונים

בואו להגיב גם בדף הפייסבוק של ynet יחסים

 

לא להאמין, אבל גברים תוקפניים כלפי גברים אחרים עוד עלולים בהחלט להאשים את המחזור הנשי של בנות הזוג שלהם.

 

גברים רבים לא מודעים לכך שההתנהגות שלהם ממש משתנה בהתאם למצב המחזור של האשה. מסתבר שגם ללא ידיעתם, לגברים יש יכולת לזהות אצל אשה את ימי הביוץ שלה, ומיד אזכיר כמה דרכים בהם הם משתמשים לזיהוי זה. הזיהוי הזה מביא לשתי תוצאות עיקריות:

 

הראשונה - כשלגבר יש הזדמנות להשוות בין מספר נשים ולהחליט למי הוא הכי נמשך, הוא יימשך יותר לנשים שנמצאות בתקופת הביוץ. הוא לא יודע שהוא חישב את הביוץ בשקלוליו, אבל הוא אכן חישב. החוקרים ד"ר אלכסנדרה אלוורן וד"ר וירפי לומה סוברים במאמר שהתפרסם באוקטובר 2009 בכתב העת Trends in Ecology and Evolution , שזו הסיבה לכך שנטילת גלולות אולי ממקמת את האשה בעמדת תחרותית פחותה, לעומת מי שאינה נוטלת גלולות, בהקשר של המשיכה הגברית.

 

התוצאה השנייה: בני זוג של נשים בזמן ביוץ נוטים לריב יותר. גבר מרגיש מאוים יותר מגברים אחרים לגבי בת זוגו כאשר היא נמצאת בימי ביוץ ונוטה לריב יותר עם גברים אחרים בימים אלו, במיוחד כשמדובר בגברים בעלי תווי פנים גבריים, כפי שמצא רוב בוריס מאוניברסיטת ליברפול באפריל 2006. ושוב - זה רק בתנאי שבת זוגו אינה משתמשת בגלולות למניעת הריון. כי כשאשה נוטלת גלולות, אין אצלה את התנודות ההורמונלית החודשיות שמשנות בה את ההתנהגות, את התפישה המחשבתית ואת המשיכה המינית. המחקר הזה פורסם ב-Journal of Evolution and Human Behaviour.

 

אז איך גברים מזהים ביוץ? זה פשוט מאוד - הנשים מספרות להם. הן לא תמיד מתכוונות, אבל כמעט בכל הבט התנהגותי מול הגברים, יש לנשים רמז שאומר אם הן בימי פוריותן או לא. אפילו זרים גמורים יכולים לזהות את זה.

 

כל חתיך מלא טסטוסטרון הוא איום ממשי ביותר

נתחיל ברמז בלתי מודע שכבר הזכרתי: נשים בימי ביוץ נוטות להעדיף גברים בעלי תווי פנים גבריים יותר. גם אם יש להן בן זוג, הן מראות משיכה לפנים גבריות אחרות. בני הזוג שלהן חשים בשינוי ההעדפות העדין הזה בבת זוגן, ורמת הכוננות שלהם עולה. כל חתיך מלא טסטוסטרון הוא איום ממשי ביותר עבורם, ולכן כל מילה קטנה יכולה להתחיל מלחמת עולם.

 

נמשיך לרמז ברור יותר מהמחלקה הנשית הידועה ביותר: סגנון לבוש. מחקר של קריסטינה דוראנטה מאוגוסט 2010 שהתפרסם ב-Journal of Consumer Research מצא שנשים קונות בגדים סקסיים יותר כשהן בתקופת הביוץ. מחקר מאוקטובר 2006 של מרטי הסלטון מאוניברסיטת UCLA ממחיש את העניין בצורה יפה.

 

הסלטון צילמה סטודנטיות בימים שונים בחודש. היא רצתה להראות שהביוץ משפיע על אופן הלבוש של הסטודנטיות, ולכן צילמה כל אחת פעמיים - פעם אחת בימי הביוץ שלה, ופעם נוספת בזמן אחר בחודש. בדיקות שתן אפשרו לשייך כל תמונה לזמן בו היא צולמה. היא נתנה את זוגות התמונות האלה ל-42 שופטים (קצת יותר מחציים נשים והשאר גברים) וביקשה  מהם להחליט באיזו תמונה הסטודנטית יותר מושכת. כדי שהשופטים יתייחסו רק להופעה החיצונית, הוסתרו הפנים של הסטודנטיות.


באיזו תקופה של החודש היא נמצאת? (צילום: Shutterstock)

 

ב-60% מהמקרים השופטים דירגו את לבוש האשה כיותר מושך כשהיא צולמה בימי הביוץ. נשים בימי ביוץ לבשו בגדים קצת יותר צמודים, מחשוף קצת יותר גדול, חגורות או ז'קטים קצרים המדגישים את קו המותניים, צבעים יותר עליזים וכדומה. המחקר פורסם במהדורה המקוונת של Journal Hormones and Behavior.

 

לעומת זאת, בתמונות שצולמו בימים שלפני המחזור עצמו, תקופה הידועה בשם PMS, לכאורה זמן שטוענים שיותר קל להבחין בו אצל אשה, לא נראה שימים אלו השפיעו על צורת הלבוש הנשי. אפשר היה לצפות אולי שהן תתלבשנה יותר זרוק או בבגדים יותר רחבים, אבל שינוי כזה לא נראה. כלומר, ביוץ משפיע הרבה יותר מ-PMS על צורת הלבוש של אשה.

 

בתוצאות המחקר של הסלטון מוזכרים גם מחקרים קודמים, המראים שתווי הפנים הנשיים נראים טוב יותר בימי הביוץ. הפנים מקבלות מעין "זריקת עידוד". הביוץ כ"בוטוקס" טבעי...

 

בקיצור, אשה נראית הכי טוב בימי הביוץ. זה יכול להיות שבגלל שהיא מרגישה מושכת היא גם מתלבשת יפה יותר, ויכול להיות להפך. כך או כך - זה קורה.

 

נסיים ברמז נוסף שגברים משתמשים בו לזהות תקופת ביוץ אצל אשה: נשים בימי ביוץ משנות את הקול שלהן!

 

מסתבר שבאופן בלתי מודע אנחנו מחשיבים קול גבוה יותר באשה כסקסי יותר. קול גבוה מצביע על נשיות ומספר לשומע שהיא צעירה ולכן פורייה. חוקר בשם גרגורי בריאנט מאוניברסיטת UCLA פרסם באוקטובר 2008 כי הקליט 69 נשים בזמנים שונים לאורך החודש, ומצא שנשים ממש מעלות את טון הקול שלהן כשהן בימי ביוץ. השינוי הזה קיים רק בסיטואציות חברתיות ורק במשפטי חיברות כמו: "היי, אני ג'ני, סטודנטית לעבודה סוציאלית".

 

מפתיע עניין הזיהוי הקליל הזה מתי אשה נמצאת בימי פוריותה. עד היום חשבו שזה ייחודי לממלכת החיות, שם, למשל אצל הקופים, כולם יודעים את מצב הפוריות של כולם. מסתבר שגם אצלנו נזרקים לחלל רמזים עדינים ורבים ומגלים לגברים את מצב העניינים.

 

 

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפילו זרים גמורים יכולים לזהות את זה
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים