שתף קטע נבחר

הספקית AT&T לא רוצה שיורידו יותר מדי

ספקית האינטרנט האמריקנית קבעה שמעתה נגמרת חגיגת ההורדות והגלישה של לקוחותיה: התעבורה שלהם תוגבל ל-150 גיגה בחודש. מי שיחרוג צפוי לשלם קנס. האם העונש הזה גם בדרך לישראל?

<< הזיכרון ברשת: מקרה אסי כהן

 

ב-AT&T בארצות הברית אי אפשר יותר לגלוש כמה שרוצים. על פי דיווח של Wired, ספקית האינטרנט האמריקנית הגדולה תתחיל להגביל את גולשיה ל-150-250 גיגהבייט לחודש (בהתאם לסוג החיבור). כמה זה יוצא? 150 גיגה מאפשרים, בממוצע, לצפות בסרט באיכות HD (או 4 פרקים של סדרות טלוויזיה) מדי יום.

 

החברה עושה זאת, ככל הנראה, על מנת להקל על העומס בשרתיה ובתשתית האינטרנט שלה. גולשים שיחרגו מהמגבלה הזו, ישלמו סכום של 10 דולר עבור חריגה של 50 גיגהבייט, בנוסף לתשלום החודשי הקבוע.

 

לגולש ממוצע שמשתמש באינטרנט בעיקר למייל ולצפיה אקראית ביוטיוב - המגבלה מספיקה. היא תשפיע על גולשים כבדים יותר שצופים בטלוויזיה ובסרטים רק או בעיקר דרך האינטרנט - דבר שמתאפשר בארצות הברית באופן חוקי באמצעות שירותים כמו Hulu, iTunes, אמזון ונטפליקס. כמו כן, היא תשפיע גם על גולשים משתמשים בו גם ככלי לגיבוי למחשב, ולהפצת קטעי וידאו ותמונות,לגיימרים שמשחקים במשחקים מקוונים ולגולשים שעוברים לשירותים מקוונים ושירותי "ענן" במקום תוכנות על המחשב. עבור כל אלה, המגבלה עשויה לא להספיק לשימוש רגיל.

 

ב-2008 דווח ש-AT&T תתחיל להגביל את הגולשים הכבדים, בעקבות המתחרה שלה, חברת Comcast. זו מטילה הגבלה של 250 גיגה לכלל לקוחותיה, ומנתקת לקוחות שעוברים באופן קבוע את מגבלה זו, לאחר שהרגולטורים העבירו עליה ביקורת ואף שקלו לקנוס אותה, לאחר שהתגלה שהיא ביצעה הגבלה בתעבורה לתוכנות שיתוף קבצים. קומקאסט טוענת שמגבלה זו מספיקה ל-99 אחוזים מהגולשים שלה.

 

 

ספקיות האינטרנט בישראל מציינות בחוזה השימוש מול הלקוח שהן יכולות לחייב את הלקוח על חריגה ממסגרת חבילת הגלישה, אולם לא תמיד מצויינת בבירור מה היא תקרת הגלישה ולרוב לא אוכפות את הסעיף עבור גולשים ממוצעים. אכיפת הסעיף הזה, או הכנסת מגבלה קשיחה יותר לחוזים עתידיים מול הלקוחות תלויה במדיניות של החברות - ובעומס שירגישו עם צמיחת רוחב הפס, ועושר תוכן ה-HD ברשת.

 

קנון SX30 IS - מצלמה עם זרוע ארוכה >>

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הופס. אי אפשר להוריד יותר
צילום: shutterstock
מומלצים