שתף קטע נבחר

ברק: הלב עם משפחת שליט, אך לא בכל מחיר

שר הביטחון סיפר ששוחח עם יואל שליט וחברתו, לפני מפגן המחאה החריג בטקס פתיחת אירועי יום העצמאות. "אי אפשר היה שלא להבין את סערת הרגשות, אך יידרשו מאיתנו קור רוח, שיקול דעת ושליטה עצמית, גם ציבורית, לאורך הדרך"

יום אחרי שטקס פתיחת אירועי יום העצמאות הפך למפגן מחאה חריג של אחיו של גלעד שליט, שר הביטחון אהוד ברק מבהיר הערב (יום ג') שהוא מבין את המשפחה, אבל בנם לא ישוחרר בכל מחיר.

 

ברק דיבר בקבלת הפנים המסורתית לאנשי מערכת הביטחון בקריה בתל-אביב, ולפני נושא שליט התייחס לסוגייה הפלסטינית. נוכח הסכם הפיוס בין פתח והרשות הפלסטינית לחמאס, אמר, "חובת ההוכחה היא על הרשות ובמעשיהם הם ייבחנו. אני קורא מכאן למדינות העולם, ובראשן ארה"ב, לתבוע מהחמאס לקבוע במפורש שהם מכירים בישראל ובהסכמים שנחתמו עם הרשות, מגנים את הטרור ופועלים לפרוק תשתיתו ב'עזה תחילה'.

 

"אלו הם 'תנאי הקוורטט' ויש לעמוד עליהם", אמר שר הביטחון. "אליהם הייתי מוסיף את הדרישה המובנת לכל בן תרבות לאפשר לפני הכל לצלב האדום לראות את גלעד שליט". לדבריו, "אנו יודעים כי אחריותנו העליונה לפעול בכל מהלך ראוי ואפשרי, גם אם לא בכל מחיר, כדי להביאו הביתה. זאת נעשה.

 

"אמש לפני טקס המשואות פגשתי את יואל, אחיו של גלעד, עם חברתו יערה טרם התפרצותם אל הרחבה. אי אפשר היה לטעות בסערת הרגשות שהם נתונים בה. ואי אפשר שלא להבינה. הלב איתם. עלינו לבחון היטב האם יש בתוך הטלטלה העוברת על האזור עוגנים שיאפשרו התקדמות, ולדעת עם זאת, שבכל מקרה יידרשו מאיתנו קור רוח, שיקול דעת ושליטה עצמית, גם ציבורית, לאורך הדרך. דרך שאני מקווה ומתפלל שלא תארך. לו יהי", סיכם ברק את הנושא הכאוב.


ברק והרמטכ"ל עם לוחמות חי"ר מגדוד קרק"ל (צילום: עופר עמרם)

 

ברק התייחס לתוכנית הפעולה המדינית שעל ישראל לנקוט כדי לבלום, לדבריו, את "הצונאמי המדיני" הצפוי בספטמבר לאחר ההכרה באו"ם במדינה הפלסטינית. "עלינו לומר לידידינו במפורש שישראל המדברת על 'שתי מדינות לשני עמים' אכן מתכוונת לכך, שאנו נכונים לקבל הכרעות קשות, כל עוד ביטחון ישראל ואיתו הקשר המיוחד עם ארה"ב נשמר ומתחזק". לדברי ברק, ביסוד התוכנית המדינית יעמדו העקרונות הבאים: "גבול קבע שיימתח על בסיס שיקולים ביטחוניים ודמוגרפיים, באופן שבתוכו גושי היישובים והשכונות בירושלים בריבונות ישראל. לצד 'חילופי שטחים' שיותירו בידי הפלסטינים שטח דומה למה שהיה נחלתם טרם 67'.

 

סידורי ביטחון, כולל נוכחות קבע לאורך נהר הירדן שיבטיחו שהמדינה הפלסטינית המפורזת לא תיהפך לעזה או לבנון שנייה. ישוב פליטים במדינה הפלסטינית, סידורים מוסכמים 'באגן הקדוש' בירושלים, והעיקר 'סוף הסכסוך וסוף התביעות ההדדיות' לצד הכרה בישראל כמדינת העם היהודי, ובמדינה הפלסטינית כמדינת העם הערבי הפלסטיני".

 

במשפחת שליט מאותתים כי הם מתכוונים להחריף בקרוב את המאבק, ולמנף את המחאה בהר הרצל. "אפשר להגיד שהאירוע אתמול בערב היה סוג של רמז, אירוע שמצביע על אופי הפעילות שלנו בתקופה הקרובה", אמר הערב ל-ynet נועם שליט, אביו של החייל גלעד שליט. האב התייחס להפגנת המחאה שערכו אחיו של גלעד, יואל, וחברתו יערה, במהלך טקס הדלקת המשואות.

 

שליט הוסיף כי מדובר אמנם באירוע נקודתי,

 אך כבר לפני כמה שבועות קיבלה המשפחה החלטה להחריף את טון המאבק. "אנחנו מתכננים פעילויות במישורים שונים, אבל לא מתכוונים להכריז מראש על כל פעילות. כשהדברים יהיו בשלים, נודיע ונפעל".

 

שליט האב הוסיף כי מאות המבקרים באוהל המחאה במהלך יום העצמאות, ומאות אנשים נוספים שהתקשרו לבני המשפחה, חיזקו את ידם והצדיקו את הפגנת המחאה אמש. "רבים אמרו שהגיע הזמן לפעילות כזו, וחיזקו את ההחלטה להחריף את המאבק", ציין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק בקריה. הלב איתם
צילום: עופר עמרם
מומלצים