שתף קטע נבחר

חמאס: מדינה בספטמבר? לא תולים בזה תקוות

בפתח קיוו למנף את הפיוס לקידום ההכרה באו"ם, אבל א-זהאר לא בונה על זה: "על איזו אדמה תקום המדינה? מי יהיו תושביה? ומה עם הפלסטינים בתפוצות?". הוא הדגיש שוב: גבולות 67' כן, הכרה בישראל - לא. "למען הדורות הבאים"

בכיר חמאס, מחמוד א-זהאר, אמר היום (ד') כי תנועתו אינה תולה תקוות בספטמבר הקרוב, המועד שבו לפי בכירים ברשות יפנו הפלסטינים לעצרת הכללית של האו"ם בבקשה שתכיר במדינתם. א-זהאר טען כי הדיבורים על הכרה במדינה פלסטינית הם כמו תקליט שהפלסטינים שמעו כבר שוב ושוב, בין השאר בימי בימי נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש הבן.

 

בראיון לסוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" אמר א-זהאר כי הדיבורים על הכרה במדינה הם כמו "חבלים באוויר" וניסיון

הרדמה, ותהה כיצד תיראה מדינה כזו: "היכן האדמה שעליה תקום המדינה הזו? האם תושבי הגדה המערבית ורצועת עזה הם שיהיו בני המדינה הזו? מה יעלה בגורלם של חמישה מיליון פלסטינים החיים בתפוצות, האם נוותר על זכות השיבה?". הוא גם אמר כי מי שמדמיין לעצמו שמדינה פלסטינית תתקבל בעולם ללא הכרה בישראל אינו מבין את המצב.

 

א-זהאר שב ואמר כי תנועתו מוכנה לקבל את העיקרון של מדינה פלסטינית בגבולות 1967, אך הדגיש פעם נוספת כי היא תעמוד בסירובה להכיר בישראל. הוא הסביר כי הכרה של תנועתו במדינת ישראל "תבטל את זכותם של הדורות הבאים לשחרר את האדמות", והדגיש כי הכרה כזו תסכן את הזכות של הפליטים הפלסטינים לחזור לאדמתם בתוך גבולות 1948.

 

בתוך כך אישר א-זהאר את הדיווח לפיו חמאס סיכמה עם פתח במהלך שיחות הפיוס ביניהן כי היא תשמור על הפסקת האש מול ישראל. הוא הדגיש כי "הפסקת האש היא חלק מתוכנית ההתנגדות, ולא מהווה ביטול שלה". לדבריו "הרגיעה אינה שלום עם ישראל".

 

אבו מאזן יבקר בעזה? "לא אפשרי עכשיו"

האופטימיות הרבה שאפפה את התנועות אחרי החתימה על הסכם הפיוס בשבוע שעבר התחלפה עד מהרה באמירות פושרות ובהסתייגות מהמהירות שבה ייושם ההסכם הלכה למעשה. דוגמה לכך ניתנה בחלק של הראיון שעסק בביקורו

המתוכנן של הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, בעזה. א-זהאר אמר כי "סיבוכים שהחלו בשנים שלפני הפיוס הפכו את הביקור הזה לבלתי אפשרי נכון לעכשיו".

 

לדברי א-זהאר, הפיוס נעשה בין הפלגים הפלסטיניים, אולם הוא עדיין מתנדנד בקרב החברה הפלסטינית וצריך להתגבש. הוא הוסיף כי הוא אינו יכול להתחייב לכך שחלק מאותם אנשים שמתנגדים לעמדתו של הנשיא הפלסטיני לא ישליכו עליו אבנים, וכי ישראל עשויה לשלוח מתנקשים שיירו בו. א-זהאר הביע גם ספק בכך שפתח תוכל לשוב ולפתוח את משרדיה ברצועת עזה. לדבריו, התנאים לכך טרם הבשילו.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
א-זהאר. רגיעה, לא שלום
צילום: AP
משעל. דווקא רוצה מדינה קודם
צילום: רויטרס
מומלצים