שתף קטע נבחר

עוגה בצנצנת: עוגת גבינה אפויה ופטל

חג השבועות עוד לא ממש כאן אבל אוסף הצנצנות של חן שוקרון הלך ותפח והיא חשה צורך לעשות איתו משהו, לכן אפתה עוגות גבינה אישיות עם קארד פטל, אפויות בתוך צנצנת

כל מי שחי בזוגיות מבין מהר מאוד שיש דברים שעליהם הוא יהיה חייב למחול, לוותר ולסלוח ופשוט להמשיך הלאה. כל מיני הרגלים שונים ומשונים של בן או בת הזוג, כאלה שכמה שתבקש, תגיד, ואפילו תתחנן, הם ככל הנראה לא ישתנו יישארו כך לנצח. אני לא מדברת על דברים גדולים ומשמעותיים, כאלה שלא יכולים לעבור לידך, אלא סתם נקודות קטנות שיכולות לפעמים גם כן להוציא בן אדם מדעתו. אבל אחרי שיוצאים מהדעת, אם עוצרים רגע לחשוב, מבינים שמדובר בסה"כ בהרגל קטן ולא מזיק בעליל. זה יכול להיות, לדוגמה בן (או בת) זוג שלא סוגר אחרי השימוש את הפקק של משחת השיניים, או כזה שלא מוכן להיפרד מהטישרסט המתפוררות מתקופת הצבא (באמת "עד מתי פברואר 92?" ).

 

כשאני חושבת על זה, אני תוהה אם אלו הרגלים משונים החצי שלי צריך להתמודד כשהוא חי איתי? לשמחתי הרבה אין הרבה כאלה (לא בטוח שגם הוא יגיד לכם את אותו הדבר), אבל ישנו הרגל אחד שיכול לפעמים די לעצבן. אע"פ שאני לא נוטה לאגור חפצים ודברים שאבד עליהם הכלח, יש לי בכל זאת אוספים של פריטים שונים שנאגרים בכמויות די גדולות מבלי שיהיו לי תוכניות לגביהם, ומבלי שיעשה בהם שימוש ממשי. זה יכול להיות אוסף של קופסאות פח בגדלים שונים ומשונים, שיום אחד אני בודאי אשב ואהפוך אותן לקופסאות פח דקורטיביות, יפיפיות ומהממות. או אוסף של שקיות נייר יפות שאספתי מחנויות שונות מהארץ ומהעולם - כי תמיד יש צורך באיזו שקית נייר מהודרת. ויש גם אוסף, די קטן שאני משתדלת לנפות ולסנן מידי פעם, של צנצנות זכוכית. צנצנות בכל מיני גדלים וצורות של נוטלה, חמוצים או קונפיטורות צנצנות שאין להן ייעוד מיוחד, אבל אתם יודעים - טוב שיהיה. בכל משפחה חייב להיות אספן צנצנות כפייתי.


שימוש מנצח לאוסף הצנצנות (צילומים: חן שוקרון) 

 

ובכן, יומן הגדול של הצנצנות הללו סוף-סוף הגיע! מצאתי להן שימוש שלא רק שהוא פרקטי, נוח, וטעים, אלא גם יפה ומרשים - מדובר בעוגת גבינה הנאפית כמנה אישית הישר בתוך הצנצנת. קישרו לה סרט יפה, והנה לכם אחלה מתנה למארחים או לאורחים שלכם לחג שבועות ההולך ומתקרב. אז איך עושים את זה? איך אופים עוגה בצנצנת?


 

זה הרבה יותר פשוט וקל ממה שזה נראה. ראשית, דואגים שיהיו מספיק צנצנות, רצוי שהן יהיו כולן פחות או יותר בנפח אחיד. שוטפים אותן היטב ומייבשים, אם יש להן מכסים - עוד יותר טוב, זה מקל על האחסון ועל השינוע.

 

מתחילים בהכנת הבסיס: טוחנים לפירורים ביסקוויטים, מערבבים עם חמאה מומסת ודוחסים כ-2 כפות מהתערובת לתחתית הצנצנת. הכי קל ונוח לדחוס את הבסיס בעזרת כוס של טקילה (שוט). אם אין כוס כזו, אפשר להיעזר בכפית.

 

עוברים להכנת הבלילה: מערבבים את כל רכיבי הבלילה בקערת המיקסר, מעבירים לכלי נוח למזיגה, ויוצקים על גבי הבסיס.


 

מעבירים את הצנצנות לתבנית עמוקה, ויוצקים לתוך התבנית מים רותחים עד כמחצית מגובהן של הצנצנות.

 

אופים בחום נמוך כ-1/2 שעה. עד כאן, ללא ספק פשוט וקל. אפשר בהחלט לעצור כאן, בעיקר אם העוגות מיועדות גם לילדים או לכאלו שסתם לא אוהבים תוספת חמצמצה. אם בוחרים באפשרות הזו, שומרים בצד כ-1/4 מכמות הפירורים של הבסיס, ולאחר האפייה והצינון, מפזרים אותם מעל מעל מלית הגבינה, ומקבלים עוגת גבינה עם פירורים.


 

אם החלטתם בכל זאת להישאר עם הפטל, בסיר קטן מביאים לרתיחה את הפטל (טרי או קפוא) יחד עם גרידת תפוז ומעט מים. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כמה דקות נוספות. טוחנים את הפטל ומעבירים דרך מסננת, נעזרים בכפית כדי לסייעם לפטל לעבור דרך המסננת.


 

מחזירים את הפטל המסונן לסיר, מוסיפים חמאה וסוכר וקורנפלור מומס במעט מים, ומבשלים על אש בינונית כמה דקות נוספות עד להסמכה.

 

מסירים מהאש ומצננים. אחרי שהקארד התקרר, אפשר לצפות את ה"עוגות צנצנת". מעבירים את הצנצנות לקירור (אם יש להן מכסה, סוגרים את המכסה, אם לא מכסים בניילון נצמד).

 

העוגות משתבחות לאחר לילה בקירור, והכי כיף ל"אסוף" עם כפית את כל השכבות יחד.


שכבות של תענוג  בצנצנת (צילום: חן שוקרון)

 

עוגת גבינה עם קארד פטל אפויה בצנצנת

המרכיבים (לכ-9-10 צנצנות בנפח 250 מ"ל):

לבסיס:

250 גרם ביסקוויטים טחונים דק (אפשר בטעם שוקולד או בטעם וניל)

100 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה:

1 ק"ג גבינה (כמחצית גבינת שמנת 30%, והיתר גבינה לבנה 5% או 9 %) רצוי בטמפ' החדר

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית תמצית וניל

3 כפות (45 גרם) קמח

4 ביצים

לקארד פטל:

2 חבילות (500 גרם) פטל אדום קפוא מופשר

1/4 כוס (60 מ"ל) מים

זסט מתפוז אחד

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

30 גרם חמאה

2 כפות קורנפלור

4 כפות מים קרים

 

אופן ההכנה:

  1. הבסיס: מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת. ממלאים כל צנצנת בכ-2 כפות מהתערובת הפירורית. בעזרת כוס לטקילה (שוט) או בעזרת כפית דוחסים את התערובת לתחתית כל צנצנת. (אם רוצים להשתמש בפירורי הביסקווטים גם לציפוי, שומרים כ-1/4 מהכמות בצד).
  2. הבלילה: בקערת המיקסר מערבלים את הגבינות, מוסיפים את הסוכר, מיץ לימון ותמצית הווניל ומערבלים היטב.
  3. מנפים פנימה את הקמח, מערבלים היטב עד להטמעה.
  4. מוסיפים את הביצים - בכל פעם ביצה אחת ומערבלים היטב עד להטמעה. בעזרת מרית מוודאים שהבלילה אחידה ומוודאים שאין גושי גבינה.
  5. מעבירים את מלית הגבינה לכלי נוח למזיגה ויוצקים מעל הבסיס, עד לכ-2/3 מגובה הצנצנת.
  6. מעבירים את הצנצנות לתבנית עמוקה ויוצקים לתוך התבנית מים רותחים (נזהרים שהמים לא יתיזו לתוך הצנצנות). אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 160 מעלות. מכבים את התנור ומשאירים את הצנצנות בתוך אמבט המים בתנור הכבוי ל-20 דקות נוספות.
  7. מוציאים מהתנור ומאמבט המים, מצננים לטמפ' החדר, ומעבירים למקרר לשעה אחת לפחות לפני שמצפים בקארד פטל או בפירורי הביסקוויטים.
  8. קארד פטל: בסיר בינוני מביאים לרתיחה את הפטל, גרידת התפוז ו-1/4 כוס מים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.
  9. מסירים מהאש ומעבירים למעבד מזון. טוחנים את התערובת ומעבירים דרך מסננת, על מנת להיפטר מהגרעינים (בעזרת כפית מסייעים לתערובת לעבור דרך המסננת).
  10. מחזירים את תערובת הפטל לסיר ולכיריים ללהבה בינונית, מוסיפים חמאה וסוכר.
  11. בקערית קטנה ממסים את הקורנפלור ב-4 כפות מים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה. בזרזיף דק ותוך כדי ערבוב מתמיד של תכולת הסיר מוסיפים את הקורנפלור המומס. תוך כדי ערבוב מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-2 דקות נוספות (מערבבים כל הזמן) עד שהתערובת מסמיכה מאוד.
  12. מסירים מהאש ומצננים לטמפ' החדר. מצפים כל תכולת צנצנת בכ-2-3 כפות מקארד הפטל. שומרים את עוגות הגבינה לילה בקירור לפני ההגשה.


עוגת גבינה וקארד פטל בצנצנת (צילום: חן שוקרון)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוקה בתוך מתוקה
צילום: חן שוקרון
מנה אישית שאוכלים עם כפית
צילום: חן שוקרון
מומלצים