פעמיים כי טוב: 2 פשטידות ללא גלוטן
גבינות אין לכם בעיה לאכול, אבל מה עושים עם פשטידות שמלאות בקמח שמזיק לכם? בדיוק בשביל זה הכנו שתי פשטידות צבעוניות - האחת עם חצילים ופלפלים והשנייה עם בטטות - וללא גלוטן

פשטידת חצילים ופלפלים

המרכיבים:

1חציל בינוני, חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס״מ

3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות קטנות (1/2 ס״מ)

3 כפות שמן זית

6 ביצים גדולות

3 כפות גדושות קורנפלור

1 כוס חלב ( או 1/2 חלב ו-1/2 יוגורט עיזים 3%)

100 גרם גבינה 9%

100 גרם גבינת שמנת 30%

100 גרם גבינת טובורג 5%

100 גרם לבנה עיזים 11%

1 גביע שמנת חמוצה

2 כפות גבינה צהובה מגורדת 28%

קורט אגוז מוסקט טחון

 

אופן ההכנה:
  1. מפזרים מלח על החציל ואופים בתנור חם (טמפ' בגובה 210-220 מעלות) כ-10 דקות.
  2. מחממים את השמן במחבת עמוק ומטגנים את החצילים החמים, בוחשים ואחרי 5 דקות של טיגון מוסיפים את הפלפלים. 
  3. זורים כפית פפריקה מעושנת ומטגנים 5 דקות נוספות. מערבבים כדי שחצילים לא ידבקו למחבת. מצננים כמה דקות. 
  4. הבלילה: טורפים את הביצים (אפשר במיקסר).
  5. מערבבים את הקורנפלור במחצית מכמות החלב ומוסיפים לביצים. מוסיפים את הגבינות אחת אחרי השניה כשהמיקסר ממשיך לערבל. מוסיפים את שארית החלב ואת אגוז המוסקט.
  6. הרכבת הקיש: מעבירים את תערובת החצילים והפלפלים לתבנית בקוטר 28 ס"מ, שופכים את הבלילה, מערבבים עם הירקות ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה.
  7. לאפות במרכז התנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 25-30 דקות עד שהפשטידה יציבה. מצננים מעט, מוציאים מהתבנית ומגישים חמים.
  8. אפשר להכין מבעוד יום ולחמם לפני ההגשה כ-10 דקות.


פשטידת חצילים ופלפלים ללא גלוטן (צילום: בועז לביא) 

 

פשטידת בטטה

המרכיבים:

2-3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

4 כפות שמן זית

6 ביצים גדולות

3 כפות גדושות קורנפלור

1 כוס חלב

100 גרם גבינה 9%

150 גרם גבינת שמנת 30%

100 גרם גבינת טובורג 5% (או קוטג' 5% )

100 גרם לבנה

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

1 גביע שמנת חמוצה

קורט אגוז מוסקט טחון

 

אופן ההכנה:

  1. הבטטות: מניחים את פרוסות הבטטה ושמן הזית בכלי למיקרוגל, מכסים ומבשלים בחום מירבי 5 דקות. הבטטה צריכה להיות רכה מעט. מניחים להצטנן מעט.
  2. הבלילה: טורפים את הביצים (אפשר במיקסר).
  3. מערבבים את הקורנפלור במחצית מכמות החלב ומוסיפים לביצים, מוסיפים את הגבינות אחת אחרי השניה כשהמיקסר ממשיך לערבל. מוסיפים את שארית החלב ומחצית מהגבינה הצהובה יחד עם אגוז המוסקט.
  4. הרכבת הפשטידה: מניחים את הבטטות בתבנית בקוטר 28 ס"מ, שופכים את הבלילה מעל, מערבבים כדי שהבטטה תצוף בתוך הבלילה, מפזרים את שארית הגבינה הצהובה ומקשטים בפרוסות בטטה חצויות.
  5. אופים במרכז התנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 25-30 דקות עד שהפשטידה יציבה. מצננים מעט, מוציאים מהתבנית ומגישים חמים.  


פשידת בטטות (צילום: בועז לביא)

 

  • ג'ייקוב שגיב הוא השף של "המזווה של ג'ייקוב", מושב אביאל

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה פעמיים כי טוב: 2 פשטידות ללא גלוטן
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    לכבוד שבועות
    פשטידת בטטות ללא גלוטן
    צילום: בועז לביא
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת