שתף קטע נבחר

צילום: AP

הנאנסת א' בהלם: "קצב צריך להיות בכלא"

לאחר שנודע על דחיית עונשו של הנשיא לשעבר, מצאה א' ממשרד התיירות נחמה בקרב חבורתיה הקרובות. "זו החלטה מפתיעה ולא במקומה", אמרה להן. "התרגלנו לקיומה של אפליה במשפט הזה", הוסיף אבי מתלוננת אחרת

החלטת בית המשפט העליון היום (ד') לדחות את כניסתו לכלא של הנשיא לשעבר משה קצב עד להכרעה בערעור, עוררה בו שמחה שהגיעה עד לבכי, אך היכתה בהלם את המתלוננות בתיק שכבר ציפו לעשיית צדק. "אני בשוק, אני לא מבינה למה השופט פסק כמו שהוא פסק", אמרה למקורביה א' ממשרד התיירות, שקצב הורשע באינוסה.

 

 

"זו נראית לי החלטה לא במקומה ואין ספק שזוהי החלטה מפתיעה", היא הוסיפה. "צריך לזכור ששלושה שופטים קבעו פה אחד שקצב ביצע את המיוחס לו ואין ספק שמקומו הוא מאחורי סורג ובריח".

 

בשעות האחרונות נמצאת א' יחד עם חברותיה הקרובות, שסיפרו כי היא שרויה בהלם. מקורבה של א', ירון ארמוזה, התייחס לעיכוב העונש ואמר: "אני בשוק טוטאלי, כנראה יש חוק אחד כלפי אחד האדם וחוק אחר כלפי נשיא המדינה. זה נראה לי ממש ביזארי, זהו מסר נוראי לנפגעות תקיפה מינית, זה מראה שהחוק אינו מגן עליהן".

 

פרקליטה של א', עו"ד דניאל סרור, ציין גם הוא בתגובה כי "מדובר בהחלטה מפתיעה נוכח הכרעת הדין החד משמעית של כל שופטי בית המשפט המחוזי, ונוכח ההלכה המושרשת היטב של בית המשפט העליון עצמו, לפיה אין דוחים ביצוע גזר דין של מאסר ממושך".

 

יחד עם זאת, ביקש העורך דין להדגיש כי "בסופו של דבר מדובר בעיכוב ביצוע בלבד, דהיינו דחיית הקץ ותו לא, שהרי בית המשפט העליון הדגיש כי אין בהחלטתו משום קביעת ממצא שיפוטי כלשהו. אנו משוכנעים כי בסופו של הליך הערעור, יאשר בית המשפט העליון את הרשעתו של מר קצב, אשר בל נשכח כי הוגדר בהכרעת הדין כעבריין מין כלפי מספר נשים".

 

הוא ציין עוד כי לא ברור מדוע הורה השופט לעכב גם את הפיצוי הכספי שנפסק לטובת המתלוננות, למרות שבקשת העיכוב שהגיש קצב התייחסה לעונש המאסר בלבד. "אין בלבנו ספק כי בסופו של דבר ירצה מר קצב עונש מאסר ממושך מאחורי סורג ובריח, כיאה לעבריין מין", ציין לבסוף עו"ד סרור.

 

"הוא צריך לקבל יחס ככל אדם מהשורה"

"הוא צריך לקבל יחס ככל אדם מהשורה, במיוחד אחרי שהורשע כדת וכדין", הלין בעקבות החלטת השופט גם אביה של ל', עובדת בבית הנשיא שקצב הורשע בביצוע מעשה מגונה בה. "התרגלנו לקיומה של אפליה בכל פינה במשפט הזה, לא צריך כאן פרשנות מיוחדת. אם זה היה אדם מהשורה, כבר בתחילת ההליך הוא היה במעצר עד תום ההליכים. האיש הזה תיפקד בחופשיות עד שכפו עליו נבצרות, אך זו המדינה שלנו, אין מה לעשות".

 

לטענת דורית אברמוביץ', שריכזה את קמפיין ארגוני הנשים להעמדה לדין של קצב, ההחלטה אף שולחת מסר בעייתי לציבור נפגעות תקיפה מינית בישראל. "זהו מסר רע ונמהר, לפיו אין לסמוך על מערכת המשפט כי תעשה דין צדק ותכלא במהרה את עבריין המין הסדרתי.

 

"בית המשפט העליון היום הותיר טעם רע לגבי הבחנה בין עבריין מין בכיר לבין עברייני מין אחרים", הוסיפה. "על השופט היה להורות על כניסתו המיידית של קצב לכלא, דווקא בשל השימוש שעשה לרעה בכוחו הבכיר כשר ונשיא, ובהכפפה מינית של נשים בשל בכירות תפקידו".

 

עו"ד כנרת בראשי, ששימשה פרקליטתה של א' מבית הנשיא ציינה גם היא: "במדינת ישראל הוכח שאין שוויון בפני החוק, זה הוכח עוד בשלבי החקירה. כל אדם אחר היה מוצא עצמו מאחורי סורג ובריח עד תום ההליכים. קצב קיבל הקלות שאין להם אחר ורע. אני לא מופתעת, ומקווה שבסופו של דבר הוא ישלם את המחיר כמו כל אזרח אחר במדינה דמוקרטית".

 

בהכנת הידיעה השתתפו אביאל מגנזי ונעמה כהן פרידמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קצב, היום. "בסוף ירצה מאסר ממושך"
צילום: אוהד צויגנברג
צילום: דורון כספי
עו"ד סרור. "החלטה מפתיעה"
צילום: דורון כספי
ירון ארמוזה. "החוק לא מגן על נתקפות"
עו"ד בראשי. "הוכח שאין שוויון בפני החוק"
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים