שתף קטע נבחר
 

כרוכים ביחד: שטרודל פלפלים וגבינה

המשפחה הודיעה שהיא קופצת לביקור ואין לכם שום דבר להגיש להם? נסו את שטרודל בצק העלים בפלפלים וגבינה בולגרית, הוא פשוט להכנה ועושה רושם נפלא

שטרודל בצק עלים בפלפלים וגבינה בולגרית

מתכון באדיבות תנובה

 

המרכיבים (ל-8 מנות, תבנית אינגליש קייק):

1/2 חבילה (50 גרם) חמאה

2 בצלים, חתוכים לרצועות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות

1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות

2/3 גביע (כ-160 גרם) גבינה בולגרית, מפוררת

1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן

1/4 כפית פלפל לבן

1/2 חבילה (450 גרם) בצק עלים, מופשר

להברשה:

1 ביצה טרופה מעורבבת עם 2 כפות מים

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רצועות הפלפלים ומטגנים כ-2-3 דקות. מצננים. מוסיפים למחבת את הגבינה הבולגרית ופתיתי הפרמזן, מתבלים בפלפל לבן ומערבבים בעדינות.
  2. על משטח עבודה פורשים את בצק העלים וחותכים 2 מלבנים בגודל 15X20 ס"מ.
  3. בעזרת כף מניחים לאורך הבצק את המילוי ומשאירים שוליים באורך 2 ס"מ. מקפלים פנימה את השוליים ומגלגלים. שוזרים את שני הגלילים לצמה ומניחים בתבנית.
  4. מברישים בביצה הטרופה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות כ-50 דקות, עד להזהבה. 


שטרודל בצק עלים בפלפלים וגבינה בולגרית (צילום: כפיר חרבי)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שטרודל בצק עלים בפלפלים וגבינה בולגרית
צילום: כפיר חרבי
מומלצים