שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

בלי מיקסר: עוגת אגסים בברנדי

הקיץ מתקרב ואיתו גם סיום שנת הלימודים האקדמית שמביאה עמה עבודות, מבחנים והמון לחצים. נטלי לוין לא מוותרת על האפייה ומכינה עוגה בחושה קלה להכנה

אוטוטו נגמר הסמסטר הנוכחי באוניברסיטה ומתחילה תקופת המבחנים הידועה לשימצה. לקראת סוף כל סמסטר ניתן לראות את מפלס הדאגה על פני כל הסטודנטים באוניברסיטה מטפס לאיטו; יש המון חומר לקרוא, המון חומר להשלים, המון תרגילים להגיש, ובאופן כללי המון עבודה לקראת התקופה הדי-נוראית הזאת, אם לומר את האמת.

 

בתור סטודנטית, התקופה הזו מאיימת גם עלי, במיוחד לאור העובדה שאני יודעת שהזמן הולך ומתקצר, ומינוני האפייה שלי יפחתו במעט בתקופה זו. כמו תמיד, אני מתנחמת בעובדה שעוגות בחושות הן באמת הכי קלות שיש, ולכן בכל פעם שעונת המבחנים בפתח, הבית מתמלא בניחוחות מהממים של עוגות בחושות כאלה ואחרות.

 

העוגה הזו מושלמת לכל הסטודנטים מביניכם, ולמי מכם שאוהבים עוגות בחושות פשוטות וטעימות. היא קלה מאוד להכנה ואפילו אינה דורשת מיקסר מקצועי אלא רק קערה ומטרפה ידנית. כמה שלבים קצרים ויש לכם עוגה ריחנית ונהדרת מלאה באגסים וניחוח ברנדי משכר. בהצלחה במבחנים!

 

כמה הערות לפני שמתחילים:

  • אפשר להשתמש בכל פירות הקיץ הקשים: אפרסקים, נקטרינות, משמשים ואפילו תפוחים.
  • מומלץ להשתמש בברנדי שטעים לכם לשתות. הברנדי מוסיף טעם אלכוהולי מאוד מוצלח בעוגה וכמובן ניחוח נהדר.
  • לא חייבים לפזר סוכר חום דמררה מעל העוגה, אבל הוא מוסיף קראנץ' וטעם נחמד.
  • שומרים את העוגה במקרר ארבעה-חמישה ימים. אפשר גם להקפיא עד שבועיים (מפשירים לילה במקרר).
  • אם רוצים להכין את העוגה בגרסת פרווה אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום השמנת החמוצה, מה שיוסיף טעם קוקוסי עדין וטעים (מניסיון).
  • השקדים הטחונים מעדנים מעט את הבלילה, אבל אם אין לכם אפשר להמיר באותה כמות של קמח.


הופכת את הלימודים לנסבלים, עוגת אגסים בחושה (צילום: נטלי לוין) 

 

עוגת אגסים בברנדי

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות):

לאגסים:

4 אגסים בינוניים בשלים

2 כפות סוכר חום

1/4 כוס ברנדי

לבלילת העוגה:

כוס (200 גרם) סוכר לבן

3 ביצים

מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

1/2 כוס (100 מ"ל) שמן צמחי

קורט מלח

כפית תמצית וניל איכותית

1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח לבן

שקית (10 גרם) אבקת אפייה

50 גרם שקדים טחונים

מעט סוכר חום דמררה לפיזור מעל העוגה

 

אופן ההכנה:

  1. אגסים: קולפים את האגסים, חותכים לקוביות בגודל 1X1, ומניחים בקערה בינונית.
  2. מוסיפים לקערה את הסוכר והברנדי ומערבבים היטב עד שכל האגסים מצופים בתערובת הסוכר.
  3. מניחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  4. העוגה: בקערה גדולה מניחים יחד סוכר וביצים וטורפים יחד (בעזרת מטרפה ידנית) עד שמתקבלת תערובת אחידה ובהירה יחסית (2-3 דקות טריפה נמרצת).
  5. מוסיפים פנימה שמנת חמוצה, שמן, מלח ווניל וממשיכים לטרוף לתערובת אחידה.
  6. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים את השקדים הטחונים. בעזרת לקקן מקפלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
  7. מוסיפים את האגסים המושרים (כולל הנוזלים) ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  8. מעבירים את הבלילה לתבניות משומנות, מפזרים מעל כל עוגה מעט סוכר חום.
  9. אופים את העוגות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות במשך 35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  10. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.

 

  • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט
  • לכל הכתבות של מתוק בפה 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת אגסים בברנדי
צילום: נטלי לוין
מומלצים