צילום: דניה ויינר
זכרונות מתאילנד: עוף סאטה
דיאנה לינדר מכינה סאטה - מנה תאילנדית קלאסית של שיפודי עוף שהושרו במרינדה ונצלו על הגריל - עם רוטב בוטנים קל ומלפפונים כבושים ליד

יש אנשים שמוזיקה מצליחה להעלות אצלם זיכרונות וחוויות מן העבר ויש אנשים כמוני שאלו דווקא טעמים מסוימים שמיד מעלים זיכרונות ומעוררים רגשות נוסטלגיים. מרק עוף תמיד יזכיר לי את אמא שלי, לחם מטוגן תמיד זורק אותי לשבתות של ילדותי ואויסטרים (כמה מוזר) מזכירים לי את לאס וגאס.

 

זיכרונות עוף סאטה לוקחים אותי לאח שלי. גדול ממני בשנתיים, גר בצד השני של העולם אבל עדיין החבר הכי טוב שלי. את אחי אני מגדירה כחובב אוכל גולמי. הוא לא אוהב אוכל מתוחכם ומפונפן ולא מתלהב מלשבת במסעדות יוקרתיות, הוא כן אוהב מאוד אוכל אתני, פשוט וזול. הוא מכיר את כל דוכני האוכל הכי קטנים ונידחים שקיימים בלוס אנג'לס, בין אם זה משאית טאקו ובין אם דוכן של טאלי הודי. מאכלי עוף הם החלבון האהוב עליו ולכן עוף סאטה הוא אחד המאכלים שאנחנו תמיד אוכלים יחד כשאני מגיעה לביקור.

 

סאטה היא מנה תאילנדית קלאסית של שיפודי עוף שהושרו במרינדה ונצלו על הגריל. אפשר למצוא את המנה הזו בכל פינת רחוב ברחבי תאילנד, והיא בדרך-כלל מוגשת עם רוטב ולצידה מלפפונים כבושים.


מומלץ להשתמש בחומרים אותנטיים (צילום: דניה ויינר)

 

כדי להכין את המנה הזאת צריך לגשת לחנות אסיאתית כדי להצטייד בחומרים הדרושים. מכולות אסיאתיות מאוד נפוצות היום בארץ ושווה לא להחליף את מרכיבי המתכון. קונים פעם אחת והמזווה האסייתי שלכם מקבל שדרוג רציני. אפשר לקנות רוטב סאטה מוכן, הוא מבוסס על בוטנים והוא לא רע, אבל אם בא לכם את הדבר האמיתי אתם מוזמנים להשקיע קצת יותר עם המתכון הבא.

 

עוף סאטה

אם אתם משתמשים בשיפודי עץ, כדאי להשרות אותם במים חצי שעה לפני הצלייה כדי שלא ישרפו.

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

1 כף קינמון

1 כף כמון טחון

1 כף כורכום

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

150 מ"ל שמן קנולה

100 מ"ל רוטב סויה

2 כפות סוכר דקלים מגורד

1/2 קילו חזה עוף, חתוך לרצועות

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את כל המרכיבים למעט העוף בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את העוף מערבבים היטב עד שהעוף כולו עטוף במרינדה. מניחים במקרר למשך לילה או 4 שעות לפחות.
  3. משפדים את רצועות העוף. מניחים את השיפודים על הגריל או מחבת גריל חמה וצולים למשך 5-4 דקות בכל צד.
  4. מגישים חם עם רוטב בוטנים וסלט מלפפונים כבושים בצד.

 


שיפודי עוף על הגריל (צילום: דניה ויינר)

 

רוטב בוטנים קל

המרכיבים (לכוס אחת של רוטב):

1 כף שמן קנולה

2 כפות קארי אדום

3 כפות חלב קוקוס

125 מ"ל מים

3 כפות סוכר דקלים מגורד

125 גרם בוטנים כתושים

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת ווק מחממים את השמן עם רוטב הקארי האדום. מבשלים למשך 30 שניות ואז מוסיפים את יתר המרכיבים. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 10-15 דקות עד לקבלת רוטב מעט סמיך.

 

מלפפונים כבושים

המרכיבים (ל-1/2 1 כוסות):

75 מ"ל מים

2 כפות סוכר

1/2 2 כפות חומץ

1/4 כפיות צ'ילי

מעט מלח

1 מלפפון גדול חתוך לקוביות קטנות

1 בצל שאלוט פרוס דק

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן מחממים את המים ומוסיפים את הסוכר. מבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי. מסירים מהאש ומניחים להתקרר לטמפ' החדר.
  2. מוסיפים את החומץ, צ'ילי ומלח ומערבבים.
  3. מאחדים את המלפפונים והרוטב בקערה. מכסים ומניחים במקרר למשך שעה לפחות.
  4. המלפפונים ישמרו במקרר למשך 5 ימים.


מנה מושלמת: עוף סאטה, רוטב בוטנים ומלפפון כבוש (צילום: דניה ויינר) 

 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה זכרונות מתאילנד: עוף סאטה
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכוניישן
    אלו החומרים שתצטרכו
    צילום: דניה ויינר
    לעוף סאטה
    צילום: דניה ויינר
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת