אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוד באירופה

העיר העתיקה בבזל צילום: מיכל הלוי
העיר העתיקה בבזל צילום: מיכל הלוי
 
פועל מדי יום. שוק ירקות מרקטפלאץ בבזל צילום: מיכל הלוי
פועל מדי יום. שוק ירקות מרקטפלאץ בבזל צילום: מיכל הלוי
 
 
 
 
 
היא העיר האוניברסיטאית העתיקה ביותר בשוויץ. החלק העתיק של העיר משתרע משתי גדות הריין ומורכב מרחובות קטנים שההליכה בהם משלבת בתוכה בוטיקים, חנויות של עתיקות, בתי קפה והצצה בלתי נמנעת לחצרות הבתים המטופחות והמעוררות השתאות"
 
 
 
 
 
קארוג' (Carouge) הוא ה''גריניץ' ווילג''' של ז'נבה. זהו פרבר הנמצא כ-3 ק''מ מדרום למרכז העיר, שנשמרה בו הרוח האיטלקית הים-תיכונית. המקום שוקק צעירים, חנויות של אמנים ובוטיקים"
 
 
 
 
 
בבזל יש כ-40 מוזיאונים. אם יש ברשותכם Swiss Pass (המאפשר נסיעה חופשית בתחבורה הציבורית) לא תצטרכו לשלם לאף אחד"
 
 
 
זה הזמן להיות מלכה
 


אפליקציות תיירות לנייד שלך
 

שוויצריה הקטנה: טיול עירוני בבזל וז'נבה

פארקים ירוקים, שוקי גבינות ופירות, עשרות מוזיאונים (גם של שעונים, אלא מה) והרי האלפים המרהיבים - כל הקלישאות נכונות, וטוב שכך. מיכל הלוי ביקרה בשתיים מהערים המובילות בשוויץ

מיכל הלוי
פורסם: 29.05.11, 13:57

העיר בזל (Basel) מקדמת את אורחיה בברכה לא שיגרתית: ברגע שהגעת להתארח באחד ממלונות העיר כל התחבורה הציבורית ללא תשלום, וכדאי מאוד להשתמש בה ולא רק מהסיבה הזו - התחבורה בעיר מאוד נוחה, התדירות גבוהה והמפות וההסברים קלים להבנה.

 

בזל עצמה שוכנת על על שתי גדות הריין ובגבול עם צרפת וגרמניה. בזל היא העיר האוניברסיטאית העתיקה ביותר בשוויץ. החלק העתיק של העיר משתרע משתי גדות הריין ומורכב מרחובות קטנים שההליכה בהם משלבת בתוכה בוטיקים, חנויות של עתיקות, בתי קפה והצצה בלתי נמנעת לחצרות הבתים המטופחות והמעוררות השתאות.

 

בעיר העתיקה פועל מדי יום שוק (Marktplatz) פירות, ירקות וגבינות (פרט ליום א'), וקרוב אליו נמצאת גדת הריין - מיקום נהדר לפיקניק למנוחה ולרחצה. לאחר שהתענגתם על מבחר הגבינות, תוכלו לסייר בעיר העתיקה שבה מספר מבנים מעניינים וכולם במרחק הליכה זה מזה.


שוכנת על על שתי גדות הריין. בזל (צילומים: מיכל הלוי ויח"צ)


מבחר ירקות טריים בשוק של בזל. המרקטפלאץ

 

בית העירייה, למשל, נבנה במקור במאה ה-14 אבל מאז שופץ ושונה. הבניין האדום מושך את העין וניתן לסייר בחצר הפנימית ולעלות לקומה העליונה ולשוטט בין ציורי הקיר והפסלים מזהב שמושכים את העין.

 

גם הקתדרלה של בזל שווה ביקור. היא ממוקמת על גבעה מעל הריין, ונבנתה בין המאות ה-15-11 ונראית למרחוק בשל השימוש שנעשה באבני חול אדומות. לפניה כיכר גדולה (Munsterplatz) שבקיץ משמשת למקום לאירועים ולמפגשים חברתיים. לקתדרלה יש שני מגדלי פעמונים שניתן לטפס עליהם ולתצפת על העיר.

 

בהמשך למטה ניתן לשוט במעבורת העוברת מגדה לגדה - כפי שעושים תושבי בזל כבר 150 שנים. המעבורת הקטנה מחוברת בחוט ברזל ומונעת בכוח זרם המים בלבד. אולי זו לא הדרך המהירה לעבור בין הגדות אבל ללא ספק המהנה ביותר.

 

במרחק קצר נמצא מלון "שלושת המלכים" (Les trios rois) - המלון שהיה המועדף על הרצל בעת ששהה בעיר שבה התקיים הקונגרס הציוני הראשון ב-1897. ממרפסת החדר נשקף נוף נפלא שיכול לעורר בכל אחד מחשבות. אולי על חזון המדינה, למשל?


ציורי הקיר והפסלים מזהב מושכים את העין. בית העירייה בבזל

 

אומנות: קלאסי, מודרני או בת-זמננו

בבזל יש כ-40 מוזיאונים. אם יש ברשותכם Swiss Pass (המאפשר נסיעה חופשית בתחבורה הציבורית) לא תצטרכו לשלם לאף אחד. למשל, אוסף ביילר (Fondation Beyeler) הוא מוזיאון מדהים גם מבפנים וגם מבחוץ, תוכנן על ידי הארכיטקט רנזו פיאנו (Renzo Piano) שתכנן גם את הפומפידו בפריז. המוזיאון מציג יצירות רבות וחשובות שנאספו במשך שנים רבות בידי הזוג הילדי וארנסט (Hildy and Ernst Beyeler 230) שנאספו במשך יותר מ-50 שנה ומכילות מגוון מייצג של הקלאסיקה באמנות המודרנית.

 

לצד האוסף הקבוע, ישנן תערוכות מתחלפות של אמנות בת זמננו. בקיץ הקרוב תתקיים תערוכה מומלצת של Serra Brancusi. במוזיאון קיימים סיורים מודרכים באנגלית. גינת המוזיאון גם היא מתוכננת בקפידה ושווה לעצור בה למנוחה לפני או אחרי הביקור במוזיאון.

 

מוזיאון טינגוולי (Tinguely)  מוקדש ליצירתו של האומן השוויצרי Jean Tinguely. המוזיאון תוכנן על ידי האדריכל Mario Botta וגם כאן כדאי לבקר, הן עבור המבנה והן עבור התוכן. המוזיאון נמצא על גדת הריין וממוקם בגינה של פסלים של טינגוולי ושל זוגתו, ניקי דה סנט פאל (Niki de saint Phalle), שיצרה גם את פסל המפלצת בקרית היובל בירושלים.

 

מבט לעומק:
מוזיאון טינגווילי / סיגל מגריסו
מחלוצי האמנות הקינטית שלאחר מלחמת העולם השניה, גדל ויצר בבזל ובפריז. פסליו נוצרו כמוביילים מכניים המנוגדים לאמנות הפיסול הסטאטית המסורתית
לכתבה המלאה
20 דקות נסיעה מבזל, נמצא מוזיאון ויטרה לעיצוב (Vitra Design Museum) שתוכן על ידי האדריכל פרנק גרי (Frank Gehry). המוזיאון מציג את מיטב העיצוב והארכיטקטורה של ימינו. לאוהבי האמנות, בחודש יוני מתקיים בבזל יריד האמנות השנתי ובו כ-300 גלריות מציגות את מיטב האמנות המודרנית.


מומלץ לביקור גם עבור המבנה וגם עבור התוכן. מוזיאון טינגוולי


אחד הפסלים המעניינים המורכב מכלי נגינה במוזיאון טינגוולי

 

ואחרי כל הסיבובים במוזיאונים, בטח הבטן כבר מסמנת לכם שצריך הפסקה. ב"אוסטריה אקווה" (Osteria Acqua), שהיא מסעדה מעוצבת ואינית, תוכלו להתענג על  מאכלים איטלקיים, כשבצהריים המחירים קלים יותר לעיכול.

 

"טיביטס" (Tibits) היא מסעדה צמחונית וטעימה במיוחד, וסניפים נוספים שלה קיימים בעוד ערים בשוויץ. אופציה נוספת וזולה יותר, היא להיכנס לאחד מבתי הכל-בו הרבים המפוזרים בעיר ולקנות אוכל באיכות שוויצרית לפיקניק.

 

ז'נבה: לא רק למחפשי שעונים

במרחק של שלוש שעות נסיעה ברכבת מבזל מגיעים לז'נבה (כרטיס עולה כ-75 פרנק שוויצרי - 300 שקל בערך - אבל אם יש swiss pass כל הנסיעות ברכבת כלולות). ז'נבה (Genève) שוכנת על אגם ז'נבה (נקרא גם אגם למאן) ומוקפת בהרים (האלפים והרי היורה), כשמהאגם יוצא נהר הרון לכיוון צרפת.

 

מרכז העיר לא גדול והליכה ברגל ממקום למקום היא אפשרית ונעימה. גם כאן התחבורה הציבורית יעילה ומגוונת וכמו בבזל ללא תשלום, אם הזמנת לינה באחד ממלונות העיר. ז'נבה היא מאוד קוסמופוליטית מכיוון שיושבים בה אירגונים בינלאומיים כמו הצלב האדום העולמי, אירגון הבריאות העולמי ונציגות האו"ם באירופה.

 

משני צידי האגם פרושה טיילת שממנה ניתן לצפות בסמל העיר - זרנוק המים המתנשא לגובה של 140 מטר. במרחק הליכה, נמצאים הגנים האנגליים (Jardin Anglais) שבהם נמצא שעון פרחים שנשתל כל פעם מחדש בהתאם למתרחש בעיר.


הסמל של העיר. זרנוק המים באגם ז'נבה

 

באים לחוף הים?

לאוהבי הקניות והמציאות, שוק פשפשים גדול ומעניין מתקיים כל יום רביעי ושבת משעות הבוקר המוקדמות ממוקם ב-Plaine de Plainpalais. אם אומנות בראש מעיינכם, מוזיאון פאטק פיליפ (Patek Philippe) מחזיק אוסף שעונים עתיקים מרחבי אירופה, המתוארכים למאות ה-19-16. יצירות מופת שגורמות לשכוח שמדובר בסך הכל בשעון. 

 

מתחשק לכם להתפנק? באמצע העיר ממוקם חוף רחצה Bains de Paquis הפועל משנת 1872. החוף פתוח לקהל ממאי ועד אוגוסט, ומחיר הכניסה כבר שנים הוא שני פרנק שוויצרי (8 שקלים). בנוסף, פועל במקום חמאם וספא.

 

קארוג' (Carouge) הוא ה"גריניץ' ווילג'" של ז'נבה. זהו פרבר הנמצא כ-3 ק"מ מדרום למרכז העיר, שנשמרה בו הרוח האיטלקית הים-תיכונית. המקום שוקק צעירים, חנויות של אמנים ובוטיקים. במקום גם שוק הפועל בימי רביעי ושבת בין השעות 14:00-07:30.


צעירים, דוכני פיצ'פקעס של אמנים ובוטיקים. קארוג'

 

ולמי שבא לנשנש משהו כדאי לעשות זאת בבר יין שנמצא ב-Tour Du Molard מגדל מהמאה ה-14 שבתוכו יש בר יין מקסים. מומלץ להזמין מקום למטה ולטפס עד הקומה האחרונה - בכל הקומות יש פינות ישיבה קטנות והתצפית מלמעה נהדרת גם ביום וגם בלילה.

 

גם Cafe Papon הוא מסעדה בעיר העתיקה ששווה ביקור, ובה מוגש אוכל מקומי וטעים. בימים חמים מומלץ לשבת בחוץ ולצפות על Park La Treille שבו ממקומם ספסל העץ הארוך בעולם.

 

מודיעין שלום:

טיסה: חברת הלואו-קוסט, איזי ג'ט, מפעילה ארבע טיסות שבועיות מתל אביב לז'נבה, ושלוש טיסות שבועיות לבזל

מטבע: פרנק שוויצרי (שווה כ-4 שקלים)

לינה: ניתן למצוא דילים טובים למלונות בעיקר בסופי שבוע (שבהם בזל וז'נבה מתרוקנות מאנשי העסקים) 

שפות רשמיות בשוויץ: גרמנית, איטלקית, צרפתית, רומאנש

לא להחמיץ: יריד האמנות השנתי

 

  •  הכותבת היתה אורחת של חברת איזי ג'ט ומשרד התיירות השוויצרי

 


תגיות: ז'נבה | שוויץ | באזל | טיולים בעולם

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
vod חינם
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

תיירות, טיולים בארץ, טיולים בצפון, טיולים בדרום, טיולים בירושלים, טיולים בנגב, טיול עם הילדים, מדריך עולמי, טיולים בעולם, טיפים לטיסה, טיפים לחופשה, מלון, מלונות, טיסות לחו"ל, נופש בארץ, חדשות תיירות, צימרים, צימר, מדריך צימרים, לינה כפרית, התייר הישראלי, מסע בזמן, דילים, חופשה, טיול מאורגן, משרדי נסיעות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים להורדה
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as29-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©