שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

ליהנות מכל העולמות: עוגת גבינה ופיסטוק

האהבה לשני הטעמים הדומיננטיים של הפיסטוק והלימון, וכמובן העובדה שכרגע עוגות הגבינה שולטות, הובילו את נטלי לוין לערבב הכל יחד ולהכין עוגת מוס גבינה עם פיסטוק ולימון כדי שתוכל ליהנות מכל מה שהיא אוהבת

לרגל החג הקרב ובא החלטתי להכין עוגה קצת שונה ממסורת העוגות האפויות או עם הפירורים. החלטתי לשלב בתוכה שני טעמים שאני מאוד אוהבת: פיסטוק ולימון, וכך נוצרה עוגת מוס גבינה עשירה ונהדרת בטעם לימוני עדין, עם תחתית פיסטוק פריכה שמשלימה היטב את הטעם.

 

העוגה נטולת גלוטן ולכן מתאימה לכל חולי הצליאק באשר הם וגם סתם לאנשים שמעדיפים להימנע מחיטה וחבריה. אם רוצים להכין את העוגה ללא ביצים בכלל, אפשר להמיר את התחתית בביסקוויטים טחונים (ללא ביצים) עם מעט חמאה מומסת, אותה משטחים היטב ומקפיאים לפני שיוצקים מעל את מוס הגבינה.

 

כמה הערות לפני שמתחילים:

  • עבודה נכונה עם ג'לטין:
  1. משרים את הג'לטין והמים יחד עד שהג'לטין סופח את כל המים.
  2. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל (אך לא מביאים לרתיחה!).
  3. מוסיפים כמה כפות מהתערובת אותה רוצים לייצב (במקרה זה מוס הגבינה) אל תוך הג'לטין ומערבבים היטב.
  4. מסננים את תערובת הג'לטין אל יתרת תערובת הגבינה ומערבבים היטב.
  • אם לא אוהבים טעם לימוני אפשר להשמיט את גרידת הלימון והמיץ, אך לטעמי הם מוסיפים רעננות נפלאה לעוגה, שמאוד מתאימה לעונה זו.
  • השילוב של פיסטוק ביחד עם לימון הוא אחד המוצלחים בעיני, אך אפשר להמיר גם באגוז אחר שמתחשק לכם: אגוזי לוז, מקדמיה ואפילו פקאן.
  • אפשר לותר על ציפוי הגנאש ופשוט לקשט במעט פיסטוק קלוי קצוץ.
  • ניתן לשמור את העוגה במקפיא עד שבועיים, עטופה היטב (מפזרים את הפיסטוק לקישוט ממש לפני ההגשה).


 

עוגת מוס גבינה עם פיסטוק ולימון

המרכיבים (לרינג או תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ):

לתחתית דקואז פיסטוק:

1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר

60 גרם פיסטוקים קלופים טבעיים

2 חלבונים גדולים

2 כפות (20 גרם) סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

למוס גבינה לימוני:

2 כפיות (10 גרם) ג'לטין

1/4 כוס (50 מ"ל) מים קרים

גביע גדול (500 גרם) גבינה לבנה 9%

מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

1/2 1 שקיות  (150 גרם) אבקת סוכר

כפית תמצית וניל

גרידת לימון מלימון שלם

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי:

150 גרם שוקולד לבן, קצוץ או שבור לקוביות

50 מ"ל שמנת מתוקה

כף מיץ לימון

20 גרם חמאה רכה מאוד

30-40 גרם פיסטוק טבעי קלוי קצוץ גס

 

אופן ההכנה:

  1. בסיס דקואז פיסטוק: מחממים תנור ל170 מעלות ומרפדים תבנית/רינג בנייר אפייה משומן קלות במעט חמאה.
  2. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד אבקת סוכר ופיסטוק וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה.
  3. במיקסר עם מטרפה מניחים חלבונים ומתחילים להקציף במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
  4. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ולאחריו גם את הווניל, וממשיכים להקציף עוד 3-5 דקות במהירות גבוהה מאוד, עד שנוצר קצף יציב ומבריק.
  5. מוסיפים אל קצף החלבונים את אבקת הסוכר והפיסטוק הטחון ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן/ מרית עד שנוצרת תערובת אחידה.
  6. משטחים את התערובת בתוך התבנית ואופים 18-22 דקות, עד שהדקואז מזהיב.
  7. מצננים לחלוטין לפני הרכבת העוגה.
  8. מוס גבינה לימוני: בקערית קטנה מניחים ג'לטין ומים ומערבבים היטב. מניחים בצד למשך 10-15 דקות, עד שהג'לטין סופג את כל המים.
  9. בקערה בינונית מניחים גבינה, שמנת חמוצה, אבקת סוכר, וניל וגרידת לימון וטורפים היטב לתערובת אחידה (בעזרת מטרפה ידנית).
  10. ממיסים את הג'לטין במיקרו (10-15 שניות אמורות להספיק). מוסיפים 3-4 כפות מתערובת הגבינה אל הג'לטין המומס וטורפים היטב.
  11. מסננים את התערובת שנוצרה עם הג'לטין אל תוך תערובת הגבינה וטורפים היטב.
  12. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה אך רכה יחסית, ומקפלים אל תוך תערובת הגבינה בעדינות, עד שנוצר מוס אחיד.
  13. יוצקים את המוס מעל תחתית הדקואז ומיישרים באמצעות פלטה.
  14. מצננים את העוגה לפחות 4-5 שעות במקרר, עטופה היטב.
  15. הציפוי: בקערה קטנה מניחים יחד שוקולד ושמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  16. מוסיפים פנימה את מיץ הלימון והחמאה הרכה וטורפים היטב עד שהגנאש אחיד ומבריק.
  17. יוצקים את הגנאש מעל העוגה הקפואה ומפזרים בצורה אחידה. מצננים עוד כשעה-שעתיים במקרר.
  18. מוציאים את העוגה מהתבנית ומקשטים במעט פיסטוק קלוי קצוץ גס.


 

  • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט
  • לכל הכתבות של מתוק בפה  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת מוס גבינה עם פיסטוק ולימון
צילום: נטלי לוין
צילום: נטלי לוין
מומלצים