על פסטה וגבינות: 3 מתכונים משאריות
מה עושים אם אחרי האירוח נשארו מלא שאריות של חומרי גלם במקרר? פשוט מאד, מצרפים את כולם יחד ומכינים משהו משביע וטעים. הנה 3 מתכונים שיעזרו לכם לסיים את מה שנשאר

פשטידת פסטה

המרכיבים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):

1 חבילה פסטה קצרה

גביע גבינה לבנה (לא משנה כמה אחוזי שומן)

1 כוס גבינה מלוחה מגוררת, לא משנה הסוג

1 כוס גבינה צהובה מגוררת, לא משנה הסוג

2 גביעי אשל

כ-4 פרוסות גבינה צהובה, מכל סוג (אופציונאלי)

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, פחות 2-3 דקות (הפסטה תתבשל גם בתנור).
  2. בקערה מערבבים את הגבינות והאשל למעט פרוסות הגבינה הצהובה.
  3. מוסיפים את הפסטה לתערובת הגבינות ומערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל.
  4. מניחים את התערובת בתבנית חסינת אש, מכסים מעל בפרוסות גבינה צהובה.
  5. מכסים בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 160 מעלות למשך כ-20 דקות. מסירים את נייר האפייה ואופים עוד כ-10 דקות עד שהגבינה מזהיבה.


פשטידת פסטה (צילום: shutterstock) 

 

פסטה עם גבינות

למי שלא מעוניין להשקיע שעות, שיש לו מלאי גבינות קשות במקרר וגם פסטה קרה שנשארה. אפשר להוסיף גם פטריות ובצל לחגיגה.

במתכון יש המלצות לגבינות, עם זאת, אפשר להשתמש בכל סוג של גבינה קשה שיש לכם.

 

המרכיבים (לכ-4 מנות):

500 גרם פסטה (מכל סוג) עשויה על פי הוראות היצרן, קרה או חמה

1/2 כוס גבינת קשקבל חתוכה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.

1/2 כוס גבינת מוצרלה, חתוכה גס

1/2 כוס גבינת רוקפור, חתוכה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ

1/2 כוס גבינת חלומי, חתוכה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ

1 בצל לבן בינוני, פרוס (אופציונאלי)

פטריות פרוסות בכמות רצויה (או במילים אחרות, מה שנשאר)

 

אופן ההכנה:
  1. במחבת גדולה ועמוקה מטגנים במעט שמן זית את הבצל כ-10 דקות עד להשחמה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-2-3 דקות.
  2. מוסיפים את הפסטה ומערבבים יחד, מטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את הגבינות ומטגנים יחד עם הפסטה, הבצל והפטריות עד שהגבינות מותכות ונבדקות לפסטה.
  3. מוציאים לצלחת ומגישים. 


פסטה עם גבינות (צילום: shutterstock)

 

קיש עם הכל

המרכיבים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):

לבצק קיש:

150 גרם חמאה קרה מאד, חתוכה לקוביות

1 ביצה גדולה

2 כוסות קמח

1/2 כפית מלח

למלית:

1 בצל לבן בינוני, פרוס לפרוסות

1 פלפל אדום או צהוב, חתוך לרצועות

1 כוס פרחי ברוקולי, מבושלים אל-דנטה (עדיין קצת קשים)

1 כוס פטריות, פרוסות

1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים, חתוכים לחצאים

מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול

1 כוס גבינה צהובה (מכל סוג), מגוררת

 

אופן ההכנה:
  1. בצק הקיש: מערבבים את החומרים במעבד מזון עד לקבלת בצק. מרפדים את תבנית האפייה בבצק - חשוב שהחמאה תהיה קרה מאד כדי שיהיה קל לעבוד עם הבצק ולא יהיה צורך לקרר את הבצק פעמיים. מכסים את התבנית המרופדת בבצק בנייר כסף או ניילון נצמד ומכניסים לפריזר לכ-20 דקות.
  2. המלית: מטגנים במעט שמן זית את הבצל למשך כ-10 דקות עד שהוא משחים. מוסיפים את הפלפל וממשיכים לטגן עוד כ-5-7 דקות. מוסיפים את הברוקולי, מטגנים כ-5 דקות ומוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
  3. מניחים בקערה את תערובת המלית המטוגנת. מוסיפים שמנת לבישול ומערבבים היטב. מוסיפים את הזיתים ומערבבים.
  4. הרכבת הקיש: מוציאים את התבנית מהפריזר ושופכים את המלית לתוך הבצק, מפזרים מעל את הגבינה המגוררת ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-40 דקות.

 

  • אופציה: אפשר להפוך את הקיש לפשטידה: מוותרים על הבצק, מערבבים את חומרי המלית המוקפצים ללא הזיתים, מוסיפים את השמנת וכף קמח, מערבבים ומוסיפים את הזיתים. מערבבים שוב ומשטחים בתבנית מלבנית ומפזרים מעל את הגבינה המגוררת. אופים בטמפ' של 170 מעלות למשך כ-30-35 דקות.


פשטידה מכל מה שנשאר (צילום: shutterstock)

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה על פסטה וגבינות: 3 מתכונים משאריות
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    זה מה שנשאר
    פשטידה שיש בה מהכל
    צילום: shutterstock
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת