שתף קטע נבחר

הפליטים הסורים בטורקיה: "משטר אסד מתפורר"

תושבי ג'יסר א-שורור שבצפון סוריה מספרים על עיירה שמתרוקנת מיושביה וממתינה במתח להתקפה הבאה של כוחות הביטחון. אחד מ-2,400 הנמלטים לטורקיה הבטיח: "הממשל משקר, אנחנו לא מתכוונים לשבת בשקט וללכת כצאן לטבח"

העיירה הסורית ג'יסר א-שורור כמעט והתרוקנה מתושביה, בציפייה להתקפת הצבא. כך סיפרו אתמול (יום ה') פליטים שחצו את הגבול לטורקיה. "אנשים רואים כעת בבירור את שקרי הממשלה", אמר אבו-מג'יד, אחד הנמלטים, ל"גרדיאן" הבריטי. "אנשים יכולים לראות שהממשלה משקרת להם כשהיא אומרת שלתושבים במקום כמו ג'יסר א-שורור יש יכולת לתקוף צבא ולהרוג כל כך הרבה. זה בלתי אפשרי. משמעות הדבר שהמשטר מתפורר".

 

שר החוץ הטורקי, אחמט דבוטאולו, אמר היום כי יותר מ-2,400 פליטים סורים חצו עד כה את הגבול לטורקיה ונמלטו מהאלימות בצפון סוריה.

אבו-מג'יד בן ה-39 נמלט עם משפחתו לאחר שנורה. מפצע הירי שבירכו הימנית ניגר דם. "סוריה היתה הדיקטטורה החזקה מכולן, כמו כדור ברזל. היא כבר לא כזאת".

 

הסהר האדום הטורקי הקים מחנה פליטים ראשון לפני שבועות ומקים כעת מחנה שני בפאתי הכפר יאיילדגי. "ג'יסר א-שורור ריקה למעשה", אמר אחד הפליטים לסוכנות הידיעות רויטרס, "אנשים לא מתכוונים לשבת בשקט וללכת כצאן לטבח". הפליט, שהזדהה כמוחמד, אמר עם זאת כי ההפגנות בכפר ממשיכות וכי נשים וילדים נושאים פרחים וקוראים "העם רוצה בנפילת המשטר".

תושבים סיפרו כי כ-40 טנקים וכלי רכב עמוסים בחיילים ניצבים כשבעה קילומטרים מחוץ לעיירה. ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, אמר שלשום כי ארצו לא תסגור את שעריה בפני הפליטים הסורים אם יזדקקו לעזרתה. הרשויות בטורקיה דיווחו שיותר מ-30 סורים שנמלטו מהקרבות בצפון סוריה אושפזו בבתי חולים טורקיים אחרי שנפצעו בעימותים בארצם, ואחד מהם מת מפצעיו.

 

"נערה לסבית בדמשק" - האמנם?

בינתיים, על רקע ההצהרות נגד דיכוי זכויות האדם בסוריה, ממשיכים בעולם לתהות מה עלה בגורלה של בלוגרית סורית-אמריקנית שהפעילה לכאורה מהבירה הסורית את הבלוג "נערה לסבית בדמשק",

ונחטפה בתחילת השבוע. ההודעה על חטיפתה של הבלוגרית, אמינה עראף, נמסרה על-ידי בת דודתה בבלוג שאותו הפעילה עראף.

 

אלא שהיום החלו בעולם מעלים שאלות בנוגע לעצם קיומה ולזהותה של הבלוגרית. אף שפעילים סורים רבים דיווחו כי קיימו עם ערף קשר דרך האינטרנט, איש מביניהם לא יכול היה לספר שאכן פגש אותה במציאות. חברה של ערף ממונטריאול, למשל, שעונה לשם סנדרה באגרייה והשיקה קמפיין למען שחרורה, סיפרה כי היא הכירה אותה היטב, אך הודתה כי הקשר ביניהן התקיים דרך הדואר האלקטרוני בלבד. תמונות של ערף שפורסמו על ידי החברה באתר האינטרנט שלה שייכות בכלל לאשה המתגוררת בלונדון, ילנה לצ'יץ', וזו טענה כי זהותה נגנבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פליטים מסוריה ממתינים לאישור כניסה לטורקיה
צילום: AP
אזרח סורי מאושפז בטורקיה
צילום: AFP
אמינה ערף. של מי התמונה?
מומלצים