שתף קטע נבחר

דוח: הבשר יתייקר בעולם ב-30% בעשור הקרוב

דוח משותף של ה-OECD והאו"ם, שמחירי הבשר עומדים במרכזו, קובע שמחירי המזון יזנקו בשיעור דו ספרתי; הצרכנים כבר מתמודדים עתה עם מחירי שיא של הבשר. מחירי הדגנים צפויים לעלות ב-20% בעשור

מחירי המזון צפויים לזנק בשיעור דו ספרתי בעשור הקרוב, כשמחיר הבשר עשוי לטפס ב-30% ברחבי העולם, כך עולה מדו"ח משותף של ה-OECD וארגון המזון והחקלאות של האו"ם.

  

בדוח מצוין כי ההערכות החדשות מתפרסמות כאשר הצרכנים כבר עכשיו מתמודדים עם מחירי שיא של הבשר, הנובעים מהעלויות הגדלות של מזון לחיות וגידול פוחת של בקר. מחירי הדגנים צפויים לעלות ב-20% לאורך אותה תקופת זמן.

 

גורמים נוספים שיתרמו בשנים הקרובות להתייקרות: הגברת הפיקוח על בטיחות המזון, תנאים סביבתיים ודרישות לטיפול ברווחת בעלי החיים.

 

הבשר אינו קטגוריית המזון היחידה שתרשום עלייה דו ספרתית במחירים בעשור הקרוב. מחירי הדגנים צפויים לעלות ב-20% לאורך אותה תקופת זמן. "בעוד שמחירים גבוהים יותר מהווים לרוב חדשות טובות לחקלאים, ההשפעה על העניים במדינות המתפתחות שמוציאים שיעור גבוה מההכנסה שלהם על אוכל תהיה הרסנית", אומר אנחל גוריה, מזכ"ל ה-OECD.

 

שני הארגונים נוקטים במספר צעדים כדי לנסות ולשנות את המצב, כולל קריאה לממשלות לעודד השקעות בחקלאות שעשויות להוביל לייצור גבוה יותר של מזון במדינות המתפתחות. 

 

לעלייה המצופה במחירי המזון תתלווה ככל הנראה גם עלייה במחירי הנפט הגולמי, שצפויה להשפיע על גורמים כמו עלייה מחירי הדשן וכימיקלים חקלאיים אחרים שבשימוש בייצור המזון. הארגונים מעריכים שתחול האטה בצמיחת הייצור החקלאי בעשור הבא, ותירשם עלייה של 1.7% בלבד לעומת 2.6% בעשור האחרון.  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים