שתף קטע נבחר

הבחירות ללשכה: הקרב על עורך-הדין הדתי

כמעט כמו בכנסת, גם בבחירות ללשכת עורכי הדין מתפצל הקול הדתי-חרדי לכל עבר. "צדק ומשפט" ו"טוב ללשכה" נאבקות על הזכות להשפיע על דמותה של המדינה

הבוקר (ג') נפתחות הקלפיות לבחירת נציגים לאחד האיגודים המקצועיים המשפיעים ביותר בישראל: לשכת עורכי הדין. כמעט כמו בכנסת, גם כאן מתפצל הקול הדתי-חרדי לכל עבר, ולא פחות משלוש רשימות שונות מתמודדות – שתיים מהן למועצה הארצית. אז מה הן מציעות לחברי הלשכה הדתיים, שלא יקבלו מהסיעות החילוניות?

 

 

ב"צדק ומשפט" הדתית-מסורתית מבטיחים באופן כללי לייצג את הציונות הדתית וערכיה במוסדות הלשכה ולקדמם במערכת המשפט, ושמים דגש על בחירת דיינים לבתי הדין הרבניים. המתמודדים ברשימה מקווים כי כוח גדול במועצה, יאפשר לדרוש מיו"ר הלשכה הנבחר לפחות כיסא אחד מבין שניים, בוועדת המינויים שבמשרד המשפטים. "צדק ומשפט" מתחייבים כי יעדיפו רבנים ציוניים על פני מועמדי החרדים.

 

"הציונות הדתית סבלה לאורך השנים מאפליה וקיפוח במינויים לבתי הדין הרבניים, בשל חולשתה הפוליטית", מסביר מספר אחת ברשימה, עו"ד יצחק נטוביץ. "מצב זה, בו מונו בעיקר דיינים חרדים, הוביל לפגיעה בתדמית מערכת בתי הדין בקרב הציבור הכללי בישראל, ולשורה של החלטות חסרות רגישות ותבונה התואמות את הגישה החרדית, ואינן מייצגות כראוי את רוח ההלכה".

 

נטוביץ מצהיר כי מפלגתו תפעל ל"מתן העדפה מתקנת לדיינים בוגרי ישיבות הסדר ששירתו בשירות משמעותי בצה"ל, מעורבים עם הציבור וחשים את הלכי רוחו, ויודעים ליישם את השילוב הראוי בין שמירה על ההלכה תוך התחשבות ורגישות בציבור החילוני, המסורתי והדתי בישראל".

 

מעדיפים את המאחד

ב"טוב ללשכה", רשימה דתית-חרדית ברוח תנועת "פועלי אגודת ישראל", העדיפו להתמקד באינטרסים המשותפים הרבים של חובשי הכיפה הסרוגה והשחורה, ולא בוועדה למינוי דיינים, שם הם מפולגים. עו"ד שאול שארף, מתמודד מספר 3, אמר כי הוא או מי מחבריו, שיהיה חבר

בוועדה למינוי דיינים, יבחן כל נושא וכל מועמד "מנקודת מבט רחבה, ולא כיתתית צרה".

 

"עבר זמנן של המסגרות הישנות", הסביר שארף. "'טוב ללשכה' מבטאת את השילוב בין ציבורים שונים, שהמשותף להם הוא יהדותה ולאומיותה של מדינת ישראל". עוד הוסיף: "נושא מינוי דיינים כמו מינויים אחרים, נגזר מהתאמת המועמדים ומחויבותם לערכי היהדות, לעם היהודי ולמדינה היהודית".

 

ברשימה הדתית-חרדית מצביעים דווקא על שיתוף הפעולה עם דורון ברזילי, המועמד לתפקיד יו"ר הלשכה, כעל מה שמעיד יותר מכל על מחויבותה לעורכי הדין הדתיים, ומבטיחים מהפכה בארגון ומעורבות פעילה בהנהגת החדשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"עבר זמנן של המסגרות הישנות". עו"ד שאול שארף
העדפה מתקנת להסדר. עו"ד יצחק נטוביץ'
מומלצים