שתף קטע נבחר

קינוחים בחתונה: מתוק לכל גיל

מסורבה מלפפונים, סוכריות קופצות וגלידת ליצ'י עד לחובבי השוקולד, שומרי המשקל והילדים שרק רוצים סוכריות גומי. אל תמעיטו בערכה של המנה האחרונה בחתונה, התחשבות בטעמם של האורחים יכולה להוסיף כבוד לקינוחים

כילדה, שהתלוותה להוריה בשנות ה-80 לאי אלו חתונות של קרובים קרובים וקרובים רחוקים, פחות עניין אותי מה יגישו לשולחן למנה עיקרית. אני חיכיתי לקינוח. עם זאת, לא נשארו לי זיכרונות ממתוקים בחתונות, למעט שקיות תחרה בצבע פסטל שהיו מונחות על השולחן, מלאות בשקדים בציפוי לבן. מדובר בממתק אסתטי למדיי שניתן לקחת הביתה, אבל הוא לא ממש ערב לחיך.

 

 

אפשר להבין בקלות איך בתוך סגירת האולם, הדיג'יי, השמלה, הקייטרינג ומה לא, עניין הקינוח יידחק לפינה, אי שם בקצה סדר העדיפויות של הזוג המתכנן. הרי טבעו של הקינוח שהוא בדרך כלל מגיע בסוף, ויכול להיות שחלק מהאורחים כבר הלכו לפני שהוא הוגש, או שאלו שנשארו כבר מרוכזים באלכוהול על הבר או נמצאים ברחבת הריקודים ולא מגיעים אליו.

 

ובכל זאת, כשם שחשוב שמנות הפתיחה והמנה העיקרית יהיו מיוחדות, נאות וכמובן טעימות, גם קינוח טוב יכול להיות בדיוק מה שהוא אמור להיות: סיום מתוק לערב מעולה. כשבוחרים קייטרינג חשוב לשאול גם על המנה האחרונה – אם אתם מקפידים על חתונה כשרה, בדקו אלו מנות פרווה קיימות, עם העדפה לאלו שמוכנות על טהרת השוקולד שטעמו טוב גם בלי חלב.

 

עוד דבר ששווה לברר הוא האם הקייטרינג מייצר את הקינוחים בעצמו, או מזמין אותם מספק חיצוני. אם התשובה היא אופציה ב', מותר לשאול באיזה ספק מדובר, כדי לדעת איזה קינוחים הוא יכול להציע לכם. בצד הקינוחים המוכרים, וקערות הפירות בצידם, קיימות כיום בשוק אינספור אפשרויות למתוקים שוברי שגרה שיכולים לבוא במקום או בנוסף לפחזניות, סופלה השוקולד ופאי הפקאן.

 


מוס שוקולד לבן עם טרגון ופטל, שוקולד ושקדים ומלבי פסיפלורה (באדיבות Flavors)

 

"אפשר להתאים קינוח לכל ארוחה ,כמו שיין מסוים הולך עם סוג אוכל מסוים. אפשר לבחור קינוח שיהיה הגרנד פינאלה של כל הארוחה" אומר קולין פירוטין מקייטרינג Flavors, המתמחה בעיקר באירועים פרטיים. כמו את כל המנות, קולין ואנדראס, השפים והבעלים, מייצרים גם את הקינוחים שלהם בעצמם. הם אוהבים לקחת מרכיבים בלתי שגרתיים ולהפוך אותם למנות אחרונות.

 

"להבדיל מבישול, בקינוחים חייבים להיות מאוד מדויקים", אומר קולין, "כשבאנו לנסות מנות חדשות לא פעם הסתבכנו ולא יצא כמו שרצינו. לקח לנו זמן לפתח אותן, למשל, סורבה מלפפונים שמוגש עם עוגת פיסטוקים ושמן זית, גלידה עם ליצ'י ובזיליקום שמוגשת לצד טויל של פלפל שחור וסלט תותי יער. זה נשמע מטורף, אבל כשמנסים זה הכי טבעי בעולם".

 

סוכריות קופצות, מפלי שוקולד ועגלת ממתקים

קולין מדגיש שהקהל הישראלי אוהב מגוון של קינוחים: "האורח הישראלי הכי נהנה לראות את הצלחת שלו בסוף הארוחה עם חתיכה אחת מכל סוג קינוח בשביל לטעום מהכל ולא לפספס. לעומת זאת, אורח אירופאי ייקח קינוח אחד, יסיים ורק אז ייקח סוג שני, ולכן באירועים שלנו אנחנו נהנים להשתגע עם הקינוחים".

 

ומה עם מי שמקפיד על הגזרה?

"אורחים שמבקשים קינוחים לא משמינים מתרחקים בדרך כלל מעוגות על בסיס קרם ושוקולד למיניהן, אבל יכולים ליהנות מסורבה טוב. אבל בגדול, כל קינוח הוא לא לאלה שמתעקשים על דיאטה דווקא ביום של אירוע".

 


מתוק וקטן: פאי פירות וחלווה, שוקולד תפוז וג'ינג'ר ופבלובה פירות יער.

 

בצד המרכיבים המיוחדים, קולין שומר מקום של כבוד לשוקולד: "הוא מאוד דינמי וניתן לייצר ממנו הרבה קינוחים, כמו מוס שוקולד לבן וטרגון שאנחנו מגישים עם תבשיל פירות יער, או מוס או גאנש שוקולד עם סוכריות קופצות, שאכלנו כשהיינו ילדים. אנחנו מגישים אותו לאורח, ומחכים לתגובה. בהתחלה הם מופתעים ולא יודעים מה זה, וכשהם ממשיכים לאכול זה מחזיר אותם לילדות".

 

קינוח מהסוג הזה מתאים כמובן גם לילדים, שעבורם המנה האחרונה יכולה להיות המנה החשובה ביותר. שי הדר, מחברת בזוקה בר, חושב עליהם, אבל גם על ההורים, כי לפעמים הילדים הם רק תירוץ לגשת אל מעגלת הממתקים שהוא מציב בחתונות כעמדה נוספת, נפרדת מהקייטרינג עצמו.

 


הילדים עומדים בשבילן בתור, וגם המבוגרים. (צילום: סמי אבניסן)

 

"העגלה בנויה כמו קיוסק, עם סוגי גומי שונים וגם סוכריות על מקל. לא מדובר במתוקים שמחכים לשלב הקינוח, אלא בנוסף, מהרגע שמסיימים את מנות הביניים ועד סוף הערב. הילדים עומדים בתור וזה מעסיק אותם ונותן להורים זמן ליהנות, אנחנו כמו ג'ימבורי" אומר שי, ומוסיף "יש כוסות חלוקה גדולות שאפשר לקחת לרחבת הריקודים, מה שאי אפשר לעשות עם צלחת עם עוגה".

 

וגם כאן, אי אפשר בלי קקאו: "יש מפל שוקולד עם מרשמלו ועוגיות לטבילה, חלק אוהבים לטבול את הממתקים עצמם, כל אחד והטעם שלו". שי אומר שחלק מהאורחים מבקשים לקחת ממתקים הביתה: "הם אומרים שזה לילדים. בכלל, יש מבוגרים שחוזרים ואומרים כל הזמן ששלחו אותם לקחת, או 'לי אין שיניים, זה לא בשבילי' ומתעקשים לשים מהכל גם אם אין כבר מקום בכוס".

 


עגלת ממתקים, פועלת בנוסף לקינוחים הרגילים. (צילום: סמי אבניסן)

 

וזהו רק קצה הכפית. בין אם אתם מעדיפים את הקינוח שלכם איתכם על רחבת הריקודים, בבופה, או מוגש בצלחת על גבי שולחן, כיום כמעט כל האפשרויות פתוחות בפניכם, לבחירת מנה אחרונה שתשאיר חיוך מרוצה על פניכם ועל פני האורחים, רק אל תשכחו (ולא משנה הגיל) להקפיד גם לצחצח שיניים.

 

איזה קינוח חלומי טעמתם בחתונה? ספרו לנו!

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפשר גם גורמה.
צילום: באדיבות קולין פירוטין קייטרינג פלייבורס
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים