שתף קטע נבחר

גלידת וניל בשתי גרסאות. קלה וטעימה

כמעט כולם אוהבים גלידת וניל. איילת הירשמן מציעה מתכון קליל בשתי גרסאות - למבוגרים ולילדים, ובטעם מענג

זה יותר רעיון (ותיק ומעולה) מאשר מתכון. אולי כדאי יותר להגדיר את העשייה כאן כסדרת פעולות קצרה במיוחד ולא ממש אקטיבית מצדכם (את הרוב עושה המיקסר, ואחר כך המקפיא) – שבסופה ממתינה גלידה מוסית רכה ושווה. ויש גם אופציה אלכוהולית למבוגרים, שתוסיף בערך חצי דקה של עבודה.  

 

סטיילינג: נטשה חיימוביץ; צילום: יוסי סליס

 

המרכיבים (8 מנות)

לגלידה:

1 מכל (395 גרם) חלב מרוכז ממותק

2 מכלים (500 גרם) שמנת מתוקה קרה מאוד

 

אם מכינים למבוגרים:

2/3 כוס צימוקים בהירים

1/2 כוס משקה רום

 

ההכנה

1. אם מכינים את הגרסה למבוגרים: שמים את הצימוקים בקערה, יוצקים עליהם את הרום ומשהים בטמפרטורת החדר עד שמסיימים להכין את הגלידה.

 

2. שמים את כל החלב המרוכז הממותק והשמנת המתוקה בקערת המערבל ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה 5-7 דקות, עד שמתקבל מוס סמיך מאוד, במרקם של קצפת סמיכה ויציבה. אם מכינים את הגרסה למבוגרים: מסננים את הצימוקים ומוסיפים לקרם. מערבבים.

 

3. מרפדים תבנית בניילון נצמד, ומשאירים בצדדים שוליים ארוכים מאוד – לכיסוי הגלידה.

 

4. יוצקים לתבנית ומכסים בניילון נצמד. מקררים 4 שעות לפחות, עד לילה.

 

5. מגישים, קר ושמח.

 

 


 

ואם דווקא בא לכם שוקולד - הנה מתכונים מתאימים

 

ואם בא לי עוגה או עוגיה? אין בעיה, יש לנו מגוון רעיונות

 

אתם אנשים של מלוח? קבלו הצעות למאפים נימוחים

 

לכל מתכוני "שף", גם בווידאו

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גלידת וניל של איילת הירשמן
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים