אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

טורים אחרונים
 
חלב ומוצריו. בסעודיה המחיר לא יעלה צילום: shutterstock
חלב ומוצריו. בסעודיה המחיר לא יעלה צילום: shutterstock
 
מתחיל לדאוג? נסראללה צילום: AFP
מתחיל לדאוג? נסראללה צילום: AFP
 


ynet בסלולר
 

 

דורון פסקין  

 

משבר המזון: נסראללה מודאג ממחיר החומוס?

ישראל לא לבד: המהומות בעולם הערבי פרצו בין היתר בגלל יוקר המחיה, וכעת יש חשש שעליית מחירי המזון בעולם תוביל לתסיסה נוספת. בסעודיה השלטון אסר על העלאת מחירי החלב ובלבנון מקווים לתחרות שתקזז מחירי הריבות

עדכון אחרון: 28.06.11, 00:18

גל עליות המחירים בשוק המזון אינו נחלת ישראל בלבד: גם שכנינו במדינות ערב נאלצים להתמודד עם עליית מחירי חומרי הגלם בשווקים העולמיים. בעוד אצלנו המחאה מתבטאת בפייסבוק או בהחרמת הקוטג', השלטונות בעולם הערבי חוששים כי עליית מחירים משמעותית תוביל לגל נוסף של מהומות, כפי שכבר אירע בסוריה, במצרים, בתוניסיה ובתימן. החשש משותף למדינות העשירות, כמו מדינות המפרץ הפרסי, ולמדינות החלשות כלכלית, כמו לבנון, ונובע ממחירי המזון המאמירים בכל העולם.

 

סעודיה: על סף משבר הקוטג'

בסעודיה הוציאה הממשלה מיליארדים כדי להסיר כל איום למחאה עממית, אך השלטונות בריאד נאלצים להתמודד גם עם קשיי היומיום של האזרחים, שמתמודדים, כמו בישראל עם הגעת המשבר לשוק החלב ומוצריו.

דלק ההתייקרויות?
רוב ההכנסות ממס - על מוצרים / אביטל להב
דו"ח של האוצר מגלה כי המגמה בשנתיים האחרונות היתה להפחית את מס הכנסה ומס החברות ולפצות עם העלאת מע"מ, ומסים על דלק וסיגריות. התוצאה: המשק צומח על חשבוננו. כך המדינה אוכלת את הלמעלה של הקוטג'
לכתבה המלאה

וכך, הממשלה בסעודיה פרסמה הנחיה חד-משמעית האוסרת על העלאת מחירי מוצרי החלב לצרכנים.

 

חברת אל-מראעי הסעודית, יצרנית מוצרי החלב הגדולה בעולם הערבי, הצהירה באחרונה כי אנשי החברה בוחנים את הדרכים להתגבר על הירידה ברווחיה נוכח עליית מחירי התשומות בשווקים העולמיים.

 

מנכ"ל החברה, עבד אל-רחמן עבד אל-מוחסין אל-פדלי, שלל את אפשרות העלאת המחירים. "זו האופציה האחרונה שאנו שוקלים", אמר אל-פדלי בראיון לטלוויזיה הסעודית שנערך באחרונה. לדבריו, עבור אל-מראעי, שהיא החברה המובילה בשוק "העלאת המחירים לצרכן הוא הדבר הקשה ביותר".

 

אל-פדלי מסר כי אחת הדרכים להתמודדות החברה עם קשיי התקופה היא הגברת היעילות וקיצוץ עלויות הייצור. הוא הוסיף כי עליית מחירי חומרי הגלם אינה פוגעת משמעותית ברווחיה של אל-מראעי.

  

המהומות במדינות השכנות יקזזו המחירים?

בלבנון המצב לא יותר טוב. אמנם ממשלה חדשה בהשתתפות חיזבאללה הוקמה לפני כשבועיים, אך היא לא מצליחה להרגיע את הזעם ההולך וגובר נוכח עליית מחירי מוצרי המזון. החדשות הרעות עבור הלבנונים הן שהמצב לא צפוי להשתפר.

 

ג'ורג' נסראווי, יו"ר איגוד תעשייני המזון בלבנון, הכריז באחרונה כי מחירי המוצרים צפויים לעלות בקרוב פעם נוספת, אחרי גל עליות שהיה באחרונה. הוא ציין כי בשנה האחרונה עלה מחיר טונה חומוס בשוק העולמי בכ-50%, מ-1,200 דולר ל-1,800 דולר.

 

נסראווי הזכיר גם שמחיר הסוכר בשוק העולמי הרקיע ל-990 דולר לטונה, בדיוק בתחילת עונת ייצור הריבות בלבנון - והדבר יוביל, כמובן, להעלאת מחירים.

 הוא הדגיש עם זאת כי העלאת המחירים תתבצע בהדרגה, שכן לסוחרים הלבנונים יש עדיין מלאי סוכר במחירים הקודמים. 

 

לדבריו, בשל המהפיכות והמהומות במצרים, סוריה ובתימן, אליהן נהגו היצרנים המקומיים לייצא את מוצרים, השווקים במדינות אלו כבר אינם נחשבים ליעדי ייצוא. הדבר גרם להגברת התחרות בין היצרנים המקומיים, שעשויה לקזז את עליית המחירים הצפויה בשל מגמות ההתייקרות ברחבי העולם.

 

דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

 

שתף ב-שתף ב-שתף ב-

פרסום ראשון: 27.06.11, 19:26

 

תגיות: האביב הערבי | קוטג' | חומוס

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  



 
פעילויות גולשים
החברים שלי
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
אינדקס
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetart
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית.evrit
דירות חדשות

CISCOYIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"י
as29-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©