שתף קטע נבחר

יום המורשת בבית ראש העיר

מייקל בלומברג אירח מאות מנהיגים ונציגי הקהילה היהודית בערב מיוחד במשכן הנשיא לציון המורשת היהודית בעיר

יום המורשת היהודית שאירח ראש העיר מייקל בלומברג במשכן ראש העיר, גרייסי מנשן, ביום שלישי שעבר שלישי, נאלץ להיעזר באוהלים גדולים שהוקמו בחצר המשכן כדי להגן על אלפי החוגגים מפני הגשם שלא הפסיק לרדת.

 

בדבריו בפני נציגים רבים של הקהילה היהודית בלומברג הדגיש את עמדתו בנוגע למרכז התרבות האיסלמי המתוכנן בסמוך לגראונד זירו. ראש העיר אמר לקהל כי ביום הזה, בו חוגגים את החופש לקיים את המורשת הדתית והתרבותית, צריך לזכור שגם לאחרים מגיע חופש שכזה ומקום להתפלל בו. הוא זכה למחיאות כף בודדות ועבר להצהרת ידידות נחרצת למדינת ישראל, "החברה הכי טובה של אמריקה", כפי שציין.

 

בסוף דבריו בירך בלומברג את סטפני גולדברג, מי שהפיקה את יום המורשת היהודית בעבר, על אירוסיה לפרד ויצמן, והזכיר את נוכחותו של מפקח המשטרה, ריי קלי. בלומברג גם הציג את הקונסול הכללי, עדו אהרוני, שעלה לשאת דברים. אהרוני שהגיע לאירוע מיום עמוס בו אירח את כנס הקונכ"לים של צפון אמריקה, שננעל זמן קצר לפני כן, העלה על נס את ניו-יורק והקהילה היהודית שלה, בה "ישראל היא סיפור מקומי". בסיום הנאומים התייצב הקהל בתור לצילום עם מפקח המשטרה, שהתמסר ברצון. להקת כליזמר תפסה מקום על הבמה ופצחה בנגינה. הגשם לא הפסיק לרדת. חלק מהקהל חזר אל הגריל לסיבוב נוסף של המבורגרים. אחרים פתחו את המטריות ויצאו לשדירת איסט אנד הרטובה. אהרוני עצמו המשיך לאירוע נוסף: ערב פרידה מהשגריר הזמני לאו"ם, מירון ראובן, שנערך בבית חברים במנהטן.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"ישראל היא החברה הכי טובה של אמריקה". בלומברג
"ישראל היא החברה הכי טובה של אמריקה". בלומברג
מומלצים