שתף קטע נבחר

ראאד סלאח הרצה בפני מוסלמים בבריטניה ונעצר

למרות שבריטניה אסרה על כניסתו, ה"דיילי מייל" דיווח כי ראש הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית נחת בלונדון, הרצה בפני 500 מוסלמים - וכמעט נאם בפרלמנט. בהמשך הוא נעצר. ייתכן שהוא נכנס למדינה עם שם "לא מדויק"

השייח ראאד סלאח הצליח להביך את ממשלת בריטניה - לפני שנעצר: מנהיג הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית הגיע לביקור בלונדון וכמעט נאם באירוע בפרלמנט הבריטי - למרות ששרת הפנים, תרזה מיי, אסרה על כניסתו לממלכה. סמוך לחצות (יום ג'), שעות אחדות אחר כך, נעצר סלאח.

 

העיתון "דיילי מייל" דיווח כי סלאח הוזמן על-ידי מחוקקים ממפלגת הלייבור להשתתף באירוע פרו-פלסטיני בפרלמנט הבריטי. למרות שבשבוע שעבר

 הוחלט שלא לאפשר לו להיכנס למדינה, בשבת הוא נחת בנמל התעופה הית'רו ועבר ללא בעיה את בדיקות ההגירה.

 

בתחילה הצליח סאלח לחמוק מהמשטרה ומאנשי ביקורת הגבולות, וביום שני הוא הרצה בלונדון בפני 500 מוסלמים על השפעת "אביב העמים" הערבי על הפלסטינים. אך האירוע שהיה אמור להתקיים היום בהשתתפותו בפרלמנט לא ייצא כנראה אל הפועל, לאחר מעצרו של סלאח, אמש לפני חצות.

 

האחראי על קשרי החוץ של התנועה האסלאמית, סלאח נג'יב, סיפר מבריטניה לאתר האינטרנט של הפלג הצפוני של התנועה האיסלמית, כי "סמוך לשעה 23:00 אמש, בעת שסלאח שב מהעיר לסטר - שם נערכו מספר מפגשים פוליטיים - ללונדון, המתינה לו קבוצה של אנשי משטרה וביטחון, שביקשו ממנו להתלוות אליהם ומאז הוא עצור". לדבריו, "כאשר ניסה ד"ר חסן סנעאללה, אחד מחברי פמלייתו של סלאח, להתערב ולומר שסלאח אינו מדבר אנגלית - ענו לו השוטרים בגסות".

 

האתר "פלסטין 48" דיווח, כי אנשים המקורבים לתנועתו בבריטניה כבר שכרו לסלאח עורך דין, כדי להגן עליו וכי הוא עומד בפני שתי אפשרויות: גירוש מיידי או מאבק משפטי שיימשך מספר ימים או שבועות. אם הם יבחרו בדרך המשפטית, סלאח יישאר במעצר.

 

העיתונאי הפלסטיני, עדנאן חמידאן, דיווח מלונדון לרשת "אל-ג'זירה", כי "נראה שגורמים פרו-ישראלים ומוסדות ציוניים חששו מהרצאתו והצליחו להוציא נגדו צו הרחקה עבורו מלונדון". לדברי העיתונאי, "סלאח נעצר בדרך בלתי אנושית על ידי המשטרה הבריטית באמצע הלילה. הוא נכבל בידיו והובל למעצר".


לא ינאם באירוע בפרלמנט. השייח ראאד סלאח (צילום ארכיון: גיל יוחנן)

 

אותו עיתונאי דיווח, כי סלאח נלקח לתחנת משטרה במרכז לונדון, שם הבהירו לו כי יש נגדו צו מעצר וצו גירוש מבריטניה. הוא הוסיף, כי לא ניתנה למנהיג הפלג הצפוני של התנועה האיסלמית שהות כדי לעזוב את המדינה. לדבריו, סלאח יגורש, אם המאמצים של גורמים משפטיים הפועלים עבורו, לא יצליחו.

 

"החליף אות בשם"

במקביל, דיווחה סוכנות הידיעות המצרית הרשמית, כי סלאח הגיע לבריטניה "ללא כל מניעה מצד אנשי מנהלת ההגירה, למרות הוראתה של שרת הפנים הבריטית להכניס את שמו לרשימת מנועי הכניסה למדינה". עוד דווח כי גורמים רשמיים מנסים "למנוע מבעדו מלשאת את הנאום, שצפוי לגרום לממשלה הבריטית מבוכה מול ישראל".

 

גורמים ממשלתיים בבריטניה מסרו - על-פי סוכנות הידיעות המצרית - כי שרת הפנים הבריטית, תרזה מיי, "חשה בכעס רב בשל הנהלים שאיפשרו את כניסתו של סלאח לבריטניה". הם ציינו כי רוב הסיכויים שהוא לא השתמש בשם שהוכלל ברשימת מנועי הכניסה לבריטניה וכך הצליח להיכנס למדינה. לכן גוברת האפשרות כי השתמש בשם לא מדויק, ככל הנראה החליף אות אחת.

 

הממשלה הבריטית אסרה את כניסתו של סלאח למדינה בגלל עמדותיו הקיצוניות. סלאח ריצה עונשי מאסר בישראל בגין תקיפת שוטר ומגע עם סוכן זר, והוא השתתף במשט לעזה לפני שנה. מייק פריר, חבר פרלמנט מהמפלגה השמרנית, האשים אותו השבוע ב"אנטישמיות מסוכנת". 

 

"הציג את הדרכון ונשאל כמה שאלות" 

דובר מטעמו של השייח סיפר כי נכנס לבריטניה בלי בעיה: "הוא הציג את הדרכון ונשאל רק כמה שאלות על מטרת הביקור". ה"דיילי מייל" דיווח כי שרת הפנים זועמת על אנשי ביקורת הגבולות ודרשה לפטר את מי שאיפשר לשייח השנוי במחלוקת להיכנס לבריטניה. 

 

השייח סלאח היה אמור לשאת דברים באירוע של "קמפיין הסולידריות הפלסטיני" בפרלמנט

הבריטי, לצדם של שלושה מחוקקים מהאגף השמאלי של מפלגת הלייבור - ג'רמי קורבין, ריצ'רד ברדן ויסמין קוריישי.

 

השתתפותם של חברי הפרלמנט באירוע לצדו של השייח הייתה גורמת מבוכה רבה למנהיג המפלגה, אד מיליבנד היהודי. הנהגת המפלגה ביקשה מהם שלא להופיע לצד סלאח, והפרלמנט אסר על קיום האירוע. נכון לעכשיו, לא ברור היכן יתקיים האירוע - אם בכלל.

 

מנהיגי הקהילה היהודית בבריטניה הביעו מורת רוח מהפרשה. מרק גרדנר, דובר מטעמם של שני ארגונים יהודיים, אמר: "אנו מגנים את המחוקקים ואישי ציבור אחרים שמקדמים את האיש הזה ובכך פוגעים במאמצי הממשלה להחליש את הקיצוניים".


פורסם לראשונה 29/06/2011 05:28

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלאח. מוחרם בבריטניה
צילום: חגי אהרון
זועמת. שרת הפנים, תרזה מיי
צילום: רויטרס
מומלצים