שתף קטע נבחר

ביקש עזרה מבנו בפיצוציה בשבת - ונקנס

בנו של בעל פיצוציה בחיפה החליף אותו לכמה דקות בערב שבת - ואביו הורשע בהעסקת עובד בשבת. בעל הפיצוציה ערער לבית הדין הארצי: "זה אבסורד"

אפשר לפתוח פיצוציה בשבת - אבל לא להעסיק שם את הבן שלך. כך עולה מהחלטת בית הדין לעבודה בחיפה. יהודה נתיב, בעל פיצוצית טובלה בחיפה, הורשע כי העסיק את בנו בבית העסק בערב שבת על אף שזה החליף אותו, לטענתו, למספר דקות ללא תשלום. בית הדין לא קבע עדיין את גזר הדין, כלומר, את גובה הקנס שיוטל על נתיב.נתיב ערער השבוע לבית הדין הארצי לעבודה.

 

שבת ברכה? תלוי למי:

 

המעשה התגלה בעקבות חקירה שניהל המחוז הצפוני של האגף לאכיפת חוקי עבודה במשרד התמ"ת שניהל צוות המשרד בראשות המפקח פיליפ חדד. בעקבות החקירה הוגש כתב האישום בתיק כנגד המעסיק מטעם המחלקה המשפטית במשרד התמ"ת, באמצעות עו"ד רועי צור ממשרד יהודה טוניק, בגין העסקת עובד ביום המנוחה השבועית שלו - בניגוד לחוק שעות עבודה ומנוחה.

 

נתיב טען כי הקיוסק הוא למעשה בית אוכל שכן הוא מוכר כריכים וחטיפים ועל כך מעיד להבנתו אישור בית העסק שקיבל מהעירייה. על כן, לטענתו, חל עליו היתר כללי המתיר לבתי אוכל להעסיק עובדים ביום המנוחה השבועית שלהם.

 

בית הדין דחה את טענתו וקבע שאישור העירייה אינו רלוונטי לעניין עבירה זו, שכן המושג בית אוכל נקבע על פי תכלית החקיקה לאורו של חוק שעות עבודה ומנוחה.

 

בית הדין דחה את טענת נתיב, בטענה שחל איסור מוחלט לעסוק בבית עסק ביום המנוחה השבועי, בין בשכר ובין אם ללא שכר, ולו לפרק זמן קצר בלבד. די בכך שהוכחה פעילות מסחרית בבית העסק בעת הביקורת באמצעות בנו של הנאשם כדי לקבוע שבוצעה פעולת העבדה במנוחה השבועית. התיק קבוע להשמעת טיעונים לגזר הדין.

 

"החלטת בית הדין מבוססת על החוק, הקובע כי: "בימי המנוחה הקבועים כמשמעותם בפקודת סדרי השלטון והמשפט, תש"ח-1948, לא יעבוד בעל בית מלאכה בבית מלאכתו, ולא בעל מפעל תעשיה במפעלו, ולא יסחר בעל חנות בחנותו".

 

"אני מכבד את בית הדין, אבל ההחלטה הזאת היא פשוט אבסורד", אמר נתיב ל-ynet, "זאת פשוט כפייה דתית במסווה של הגנה על העובד. אני יכול להעסיק ערבי או דרוזי, אבל לא יכול להעסיק את עצמי או את הבן שלי?"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום אילוסטרציה
צילום: דורון גולן
מומלצים