שתף קטע נבחר

טלפון לוויני: לחסרי קליטה

במדבר, בים, וסתם במקומות שאין קליטה - טלפונים לווייניים עוד קיימים, עובדים כמו GPS ויכולים להחליף את הסלולרי

<< סמסונג D7000 - טלוויזית LED דקה וחכמה

 

טלפונים לווייניים קיימים שנים רבות, אלא שבדרך כלל ניתן למצוא אותם בספינות טיולים למשל. כל מי שביצע שיחה דרך טלפון שכזה, זוכר בוודאי את התעריף היקר מאוד של כל דקה. כעת, מושק בישראל ה-IsatPhone - טלפון לוויני בעלויות שקרובות לתעריפים של טלפון סלולרי רגיל.

 

 

ממש כמו GPS

המכשיר הלוויני גדול יותר במימדיו מסלולרי רגיל ומזכיר בעיצובו את הדור הראשון של הניידים. גם הממשק בסיסי למדי עם צג צבעוני, התפריטים כוללים אפשרויות מוכרות כמו רשימת אנשי קשר, רשימת שיחות, פרופילים, יומן (באנגלית בלבד) או שעון מעורר.

 

ה- IsatPhone נסמך על רשת לווינית חדשה יחסית שאותה מפעילה חברת התקשורת Inmarsat, בבעלות החברה מערך לוויני תקשורת אשר מרחף בחלל ומקיף את שטחו של כדור הארץ – מלבד שטחים בשני הקטבים.

 

בגוף המכשיר, חבויה אנטנה עבה, באורך של כ-15 סנטימטר, אותה יש לשלוף בעת השימוש, כאמור, הטלפון מתקשר עם הלווין, כמו מכשירי GPS שקולטים אותות לווין כדי לחשב מיקום מדוייק על המפה. אך להבדיל מאותם מכשירי GPS, הטלפון הלוויני גם משדר אל הלווין באופן אקטיבי ולכן נדרשת אנטנה גדולה יחסית.

 

אתה שומע אותי עכשיו?

התפעול הראשוני של הטלפון דומה מאוד לזה של מכשיר GPS: יש לעמוד במקום פתוח, עם קו ראיה ישיר לשמיים (לא מתחת לגג או בתוך מבנה). לפעמים יידרש יותר מניסיון אחד שבו תתבקשו לכוון את האנטנה לכיוון אחר עד שהטלפון ינעל על אותו הלווין ויתחבר לרשת. במספר מקרים, שבהם עמדנו בין בנינים קרובים, נאלצנו לעבור אל שטח פתוח יותר בכדי לקבל קליטה מספקת.

 

לאחר החיבור, ניתן להתקשר לכל טלפון אחר (קוי או סלולארי) באופן המוכר לנו, אך בהבדל יחיד: יש להקיש תמיד קידומת של מדינה ואיזור חיוג. זה לא משנה מהיכן בעולם אתם מחייגים, אם זה בארה"ב למספר מקומי או אל מספר בישראל, תמיד תצטרכו להוסיף את הקידומת הזו.

 

בדקנו את השירות בחיוג בזמן שהות אנגליה וגם בישראל כמובן. לרוב, איכות הקול בשיחה היתה מספקת ודומה לטלפון סלולרי ממוצע, יש לקחת בחשבון כי השיחה הראשונה תהיה איטית יותר בגלל הצורך בהתחברות ללווין אך לאחר מכן התפעול יתנהל באופן דומה לטלפון רגיל.

 

כמה עולה סמס לסבא?

מלבד שיחות, ניתן לשלוח גם הודעות טקסט, הודעות דואר (באנגלית או שפות זרות אחרות) ואותות GPS: אם תרצו לעדכן אדם נוסף במיקומכם המדויק, תוכלו לשלוח אליו הודעת טקסט או אימייל ישירות מהמכשיר אשר כוללת מיקום גיאוגרפי מדויק, כולל גובה, במחיר של 1.3 עד שני שקלים להודעה (בתלוי בחבילה).

 

סוללת המכשיר, מאפשרת לפי הצהרת היצרן עד 8 שעות שיחה, אך הקצבת דקות השיחה שלנו לא אפשרה בדיקה מלאה של ביצועי הסוללה. הסוללה אמורה לספק גם ימים ארוכים של המתנה. בנוסף, גוף המכשיר, נראה חסין למדי בפני מכות והוא עמיד גם בפני אבק, התזות של מים וטמפרטורות קיצוניות יחסית.

 

הטלפון הלוויני אינו מחליף טלפון סלולרי, אלא משלים אותו במקומות בהם לא פרושה רשת סלולרית, בין אם מדובר במקומות מרוחקים מאנטנות בישראל או באתרים נידחים בעולם, כך שהוא יכול להתאים למטיילים, אנשי כוחות הצלה, או לצרכים אחרים.

 

תעריפים: מחיר למכשיר החל מ- 1,700 שקלים מחיר לדקת זמן אויר החל מ-1.7 ש"ח. יש אפשרות לחבילות שונות, כולל כרטיסים עם זמן אויר משולם מראש. פרטים נוספים באתר החברה.

 

החדשות של סמסונג: שני מסכים, חיבור WiFi לצילום מרחוק ועברית >>

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ככה זה נראה היום
צילום: רותם מלנקי
טלפון לוויני - דגם מיושן יותר
צילום: אהוד קינן
מומלצים