אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

תורת המלך
הרב דב ליאור. נעצר ונחקר צילום: גיל יוחנן
הרב דב ליאור. נעצר ונחקר צילום: גיל יוחנן
 
תומכי הרב - לא מסכימים למעצר צילום: נועם מושקוביץ
תומכי הרב - לא מסכימים למעצר צילום: נועם מושקוביץ
 
אילן גאל-דור
אילן גאל-דור 
 


ynet בסלולר
 

62%: מעצר הרב דב ליאור – מהלך נכון

77% מהחילונים ו-57% מהמסורתיים סבורים שהמעצר של הרב דב ליאור היה נכון, אבל 94% מהחרדים ו-80% מהדתיים חושבים ההפך. סקר ynet-גשר מברר: כלפי מי יש אכיפה סלקטיבית - אנשי אקדמיה או רבנים

ynet
פורסם: 30.06.11, 14:34

כן צודק, כן חכם: רוב הציבור סבור כי מעצר הרב דב ליאור על פרסום ההסכמה לספר "תורת המלך" הייתה מהלך נכון של רשויות החוק – כך עולה מסקר ynet ועמותת "גשר". ככלל, העמדה הרווחת בציבור היא כי אין להעניק חסינות לאיש מפני חקירות דומות, אנשי רוח או רבנים.

 

  

הסקר נערך על-ידי מכון המחקר "פאנלס" בקרב 501 מרואיינים - מדגם מייצג של האוכלוסיה היהודית הבוגרת בישראל (טעות דגימה מרבית: 4.4%). 

 

על השאלה הראשונה "האם לפי דעתך האם היה נכון לעצור את הרב דב ליאור?", השיבו 62% בחיוב ו-26% בשלילה, ו-12% אמרו כי אינם מכירים די את המקרה כדי להביע דעה. 

 

פילוח להגדרות דתיות חושף פער עצום בעמדות הקבוצות השונות: 94% מהחרדים ו-80% מהדתיים סבורים שהמעצר היה מעשה לא נכון, לעומת 77% מהחילונים ו-57% מהמסורתיים שתומכים בו.

  

חסינות למי?

בהקשר זה נשאלו המשתתפים האם יש להעניק חסינות לרבנים ואנשי רוח חשובים - סופרים, משוררים ואנשי אקדמיה. 83% מהנשאלים שללו עקרונית את הרעיון, ללא אבחנה בין שתי הקבוצות. לעומתם, 13% תומכים
תלמידי הרב דב ליאור:
"השלטון איבד דרכו" / יאיר אלטמן
לא משנים את היחס למדינה, אך תוקפים את השלטון ומוסדות אכיפת החוק. תלמידיו של הרב מקריית ארבע מוחים: "מי שהורה על המעצר רודף בצורה אכזרית ציבור שלם"
לכתבה המלאה
בחסינות לרבנים בלבד, 2% אמרו כי רק אנשי הרוח שאינם רבנים צריכים ליהנות ממנה, ולדעת 2% הנותרים – על שתי הקבוצות להיות זכאים לכך.

  

רק בציבור החרדי נמצא רוב המצדד בחסינות לרבנים (ולא לאנשי רוח אחרים). מנגד, 57% מהדתיים, 79% מהמסורתיים ו-91% מהחילונים מתנגדים לכך באופן גורף.

  

נוכח הטענות בימין ובציבור הדתי כי ישנה אכיפה סלקטיבית, המפלה לרעה רבנים בכל הנוגע לעבירות שעליהן נחקר הרב ליאור, נשאלו משתתפי הסקר מי לדעתם זוכה ליחס סלחני יותר מהמשטרה ומהפרקליטות. 31% בחרו ברבנים, 25% בפוליטיקאים, ו-20% באנשי האקדמיה. מנגד, 24% סבורים כי בישראל "כולם שווים בפני החוק".

  

69% מהחרדים ו-67% מהדתיים משוכנעים שאנשי אקדמיה זוכים ליחס סלחני מגורמי אכיפת החוק, בעוד ש-40% מהחילונים טוענים שדווקא הרבנים נהנים מכך (התשובה הנפוצה ביותר).

 

לא רק לפי הנהלים

מנכ"ל גשר, אילן גאל-דור: "למרות שדתיים וחילונים מסכימים שאין לאף אחד חסינות בפני החוק, יש פער

עצום בתפיסתם את השוויון ע"י רשויות החוק. כל צד מרגיש ש'אנשיו' מקופחים על-ידי הרשויות. הדתיים מרגישים שיש סלחנות כלפי אנשי אקדמיה, ולעומתם החילונים חושבים שהרשויות סולחות לרבנים.

 

"המשימה הלאומית של כולם היא לחזק את השוויון, ובעיקר את תחושת האמון שיש לאזרחים בהנהגת המדינה. ראשי המשטרה והפרקליטות צריכים להיות ערים לרחשי הלב של הציבור ולפעול בחוכמה, ולא רק על-פי נהלים".

 

שתף ב-שתף ב-שתף ב-

תגיות: סקר | הרב דב ליאור | תורת המלך

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  



 
פעילויות גולשים
החברים שלי
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
אינדקס
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetart
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית.evrit
דירות חדשות

CISCOYIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"י
as28-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©