שתף קטע נבחר

מתיחת פנים: קישוט עוגות ב-5 דקות

רוצים להפוך את העוגה הבחושה ממשעממת למהממת? הקונדיטורית רוסלה יונה מ"ביסקוטי" מראה לכם איך עושים את זה בקלות - בלי מרכיבים יקרים ואביזרים מתוחכמים

כל קונדיטור יודע שלא מספיק שהעוגה תהיה טעימה - היא צריכה גם להיות יפה. עם כל הכבוד לעוגות מוס מרהיבות בנות שלוש שכבות, רוב הבשלנים הביתיים אופים רוב הזמן עוגות שוקולד או עוגות בחושות - נהדרות בטעמן, אבל פשוטות למראה. לקונדיטורים יש שלל טריקים לקישוט עוגות, אך רובם מצריכים מרכיבים מיוחדים, כלים מקצועיים או מיומנות טכנית. ולמרות זאת, גם הבשלן הביתי יכול לשדרג עוגות בקלות בעזרת מרכיבים שיש לכל אחד במזווה.

  

אני ממליצה לצייד את המטבח בחומרי גלם שיסייעו בשעת הצורך לקישוט - כגון סוכריות גומי, שוקולדים למיניהם, מרשמלו וכדומה, שיהפכו את העוגה לצבעונית ומגרה את העין. גם אם לא התכוננתם מראש, יש לא מעט חומרי גלם זמינים שלא נעלה על דעתנו שעשויים להיות שימושיים: פירות, שמנת חמוצה וריבה, אגוזים, אבקת סוכר פשוטה ועוד.

 

אני שמחה להציג בפניכם שבעה רעיונות לקישוט עוגות שיאפשרו לכם להקסים את האורחים בלי הרבה עבודה. אתם מוזמנים לאמץ אותן כלשונן או לשכלל אותן כיד הדמיון הטובה עליכם. כל מה שצריך זה קצת יצירתיות.


לפני - עוגה משעממת. אחרי - עוגה מהממת (צילומים: ירון ברנר) 

 

1. תפוח בדבש

תפוח, קצת דבש וחופן גרנולה מייצרים מראה מרשים שיוסיף טעם נפלא וטאץ' קראנצ'י לעוגת דבש ועוגת פירות.

 

מה צריך:

1 תפוח פרוס דק

4 כפות גרנולה

4 כפות ריבת משמש או דבש

 

מה עושים:

  1. מורחים 2 כפות ריבה או דבש על כל העוגה.
  2. מסדרים את פרוסות התפוח מסביב לעוגה.
  3. מרככים 2 כפות ריבה/דבש במיקרו, מברישים בעדינות מעל התפוחים, מפזרים גרנולה ומגישים.


תפוחים וגרנולה (צילום: ירון ברנר) 

 

2. פיתוחי ריבה

אף אחד לא יאמין שמאחורי הציפוי המרשים מסתתרות שמנת חמוצה וריבה. שילוב זה מומלץ במיוחד עם עוגת גזר.

 

מה צריך:

1 שמנת חמוצה (או גבינת שמנת טבעית)

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 כפות ריבת פטל (או ריבה אדומה אחרת)

מעט פירות יער טריים (לא חובה)

קיסם או מזלג

 

מה עושים:

  1. מערבבים את השמנת עם סוכר ותמצית וניל. מורחים מעל העוגה
  2. מחממים מעט את הריבה כדי לרככה ובעזרת כף מפזרים טיפות של הריבה מעל העוגה.
  3. באמצעות קיסם "מושכים" קווים מסולסלים מכל טיפת ריבה אל שאר העוגה.
  4. מקשטים עם פירות יער טריים בקצה העוגה.


שמנת חמוצה וריבה (צילום: ירון ברנר) 

 

3. חגיגת סוכריות

הופכים בכמה דקות את עוגת השוקולד או עוגת השיש הפשוטה לעוגה חגיגית לכל יומולדת או סתם מסיבה.

 

מה צריך:

150 גרם שוקולד מריר

250 גרם שמנת מתוקה

סוכריות צבעוניות

שבלונה או קורץ עוגיות בצורות שונות

 

מה עושים:
  1. ממיסים את השמנת והשוקולד במיקרו, מערבבים היטב, שופכים מעל העוגה ומכניסים אותה למקרר למשך 10 דקות.
  2. מוציאים את העוגה מהמקרר ומניחים את אחת השבלונות על העוגה, לוקחים מעט סוכריות ובעדינות שופכים לתוך השבלונה, נותנים נשיפה קלה בתוך השבלונה כך שכל הכדורים ייצמדו לדפנות ומסירים את השבלונה בעדינות. ממשיכים לפי החשק.


סוכריות צבעוניות (צילום: ירון ברנר)

 

4. קיפוד מרשמלו

פתרון סופר-פשוט וסופר-טעים לעוגה צבעונית שתשמח ילדים ומבוגרים.

 

מה צריך:

3 כפות ממרח שוקולד או ממרח שוקולד-אגוזים

5 חתיכות מרשמלו פרוסות ל-2-3 חתיכות

 

מה עושים:
  1. מורחים את ממרח השוקולד מעל העוגה ומפזרים מעל את חתיכות המרשמלו.


פיסות מרשמלו (צילום: ירון ברנר) 

 

5. שוקולד-שוקולד

חטיפי שוקולד בשחור-לבן יוצרים בקלות מראה קצת דרמטי לעוגה מאורכת או עגולה.

 

מה צריך:

150 גרם שוקולד מריר

250 גרם שמנת מתוקה

100 גרם חטיפי שוקולד (למשל "קליק")

 

מה עושים:
  1. ממיסים את השמנת והשוקולד במיקרו, מערבבים היטב, שופכים מעל העוגה ומכניסים אותה למקרר למשך 10 דקות.
  2. מסדרים בעדינות את חטיפי השוקולד במרכז העוגה כפס לכל אורכה.


כדורוני שוקולד (צילום: ירון ברנר) 

 

6. ציורי סוכר וקקאו

אבקת סוכר ואבקת קקאו הופכות תוך דקות ספורות לקישוט מרשים במיוחד.

 

מה צריך:

2 מסננות קטנות

אבקת סוכר

אבקת קקאו

מפיות נייר עם חיתוכים דקורטיביים ("דוליס")

 

מה עושים:

  1. מפזרים על כל העוגה אבקת סוכר באמצעות מסננת.
  2. מניחים את מפיות הנייר בעדינות מעל אבקת הסוכר ומפזרים את אבקת הקקאו. בעדינות רבה מסירים את המפיות עם שאריות הקקאו (שלא יתפזרו על העוגה).


פרחים מקקאו וסוכר (צילום: ירון ברנר) 

 

7. אלף נשיקות

נשיקות המרנג מוסיפות לעוגה מימד שלם של חגיגיוּת, מתיקות ופריכות.

 

מה צריך:

3 כפות ממרח שוקולד

100 גרם נשיקות קטנות או שברי מרנג

 

מה עושים:

  1. מורחים את ממרח השוקולד מעל העוגה ומפזרים מעל את הנשיקות.


נשיקות מרנג (צילום: ירון ברנר)

 

  • רוסלה יונה היא שפית-קונדיטורית ב"ביסקוטי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגה מקושטת בנשיקות מרנג
צילום: ירון ברנר
מומלצים