שתף קטע נבחר

נתח מס' 14: אווזית

שמות נוספים: אגוז.

 

מראה: נתח עגלגל, מאורך קמעה, מאופיין במעט מאוד שומן חיצוני. ממוקם באחורי הבהמה, חלק מהשוק.

 

מאפיינים: הנתח לא שמן במיוחד, רך יחסית ומאופיין בסיבים קצרים.

 

שימושים: מתאים לבישול בינוני-ארוך בקוביות, או אם הקצב מגלף ממנו את הנתח המרכזי הנראה כמו כדור בייסבול, הוא נפלא לבישול או צלייה בנתח אחד.

 

מה לא לעשות: לא מתאים להקפצה או לבישול קצר.

 

איך קונים: אינו ניתן להשגה כקפוא, שכן הוא חלק אחורי.

 

טיפ של קצב: מאחר והנתח חסר שומן כמעט לחלוטין, אם מבשלים אותו בנתח כדאי לטגן אותו היטב מכל הצדדים בשמן ולבשל בחום נמוך מאוד, לצנן, לפרוס כשהוא קר ולחמם בתוך הנוזלים.



אווזית משתי זוויות (צילום: ירון ברנר)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתח מספר 14
צילום: ירון ברנר
מומלצים