שתף קטע נבחר

בוויצו מתנגדים להצעה: "השוויון יהיה מלאכותי"

בוויצו טוענים כי הצעת החוק תרע את מצבם של הילדים, שעל גבם יתנהלו מאבקי משמורת קשים וארוכים, ולא תתרום דבר לשוויון לנשים - כיוון שאלה מופלות גם ככה בבית הדין הרבני

הצעת החוק לביטול חזקת הגיל הרך, שעל אודותיה פורסם הבוקר, לא תתרום דבר לשוויון בין המינים אלא להפך. ניכר כי יוזמת ההצעה אינה מודעת למצב המשפטי ולמצב הקיים בשטח בכל הקשור למאבקי משמורת וסכסוכי גירושים.

 

המציאות היום-יומית מלמדת כי מצבן של נשים נחות בהרבה ביחס למצבם של הגברים - הן מבחינה כלכלית והן מבחינה משפטית, שמעניקה זכויות יתר לגבר כיוון שהיא מבוססת על הדין הדתי. לא ניתן לכפות אי שוויון בסיסי על ידי כפייה של שוויון מלאכותי ברמה הפורמלית.

 

יוזמת ההצעה כנראה שכחה שאנו עדיין חיים במדינה שבה קיימים פערים כלכליים משמעותיים בין נשים לבין גברים ושבה נשים הן המטפלות העיקריות בילדים, וכמו כן מופלות הלכה למעשה בבתי הדין הרבניים.

 

הניסיון להציג את ההצעה כאילו היא מקדמת זכויות ילדים אינה מתיישבת עם המציאות שתיווצר אם יתקבל החוק אשר יגרום למאבקי משמורת קשים וארוכים על גבם של הילדים. מניסיון ארוך שנים ניתן לומר כי סוגיית המשמורת היא אחת מסלעי המחלוקת העיקריים בין זוגות מתגרשים ואין ספק שהצעה זו תגרום לנזק רב יותר מתועלת.

 

לבסוף, חשוב לציין ולתקן כי בניגוד למה שטוענת יוזמת החוק ולדברים שנכתבו הבוקר, ועדת שניט פרסמה לפני שלוש שנים דו"ח ביניים בלבד וטרם פורסמו מסקנותיה הסופיות של ועדה זו.

 

הכותבת היא מנהלת מערך הסיוע המשפטי של תנועת ויצו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים