שתף קטע נבחר

תל אביב 2010: ירידה באחוז המתחתנים

נמשכת מגמת הירידה במספר הזוגות הפונים להינשא כדת משה וישראל בתל אביב. בין אלה שבכל זאת החליטו להיכנס בשערי הרבנות: 8 זוגות שחצו את גיל ה-80, ו-22 זוגות שהחליטו לעבור את הטקס בפעם השנייה, לאחר שהתגרשו

תל אביב מחזיקה כבר כמה שנים בתואר המפוקפק "שיאנית הגירושין של ישראל ", וכעת מתברר כי גם מצב הנישואין שם לא משהו: מנתוני המועצה הדתית בעיר עולה כי בשנת 2010 חלה ירידה של 6% במספר הזוגות המתחתנים ביחס לשנה שקדמה לה, והוא עמד על 3,149.

 

  •  הצטרפו לפייסבוק של ynet וקבלו עדכונים חמים וסרטונים בלעדיים

     

    בסך הכול נרשמו לנישואים בשנה החולפת כמאתיים זוגות פחות מאשר בשנת 2009. מדובר בהמשך מגמת הירידה שהחלה בשנת 2008, ושברבנות תל אביב מייחסים למשבר הכלכלי העולמי שפרץ אז. בשלוש השנים שקדמו לה, 2005-2007, נרשמה עלייה מתמדת, ומספר המתחתנים זינק בשיעור של 25%.

     

    הרי את מקודשת לי, בפעם השנייה

    פילוח נתוני 2010 מלמד כי גילאי הנישואים העיקריים הוא 32-27, ובסך הכול 60% מהמתחתנים בתל אביב,

    עשו זאת עד גיל 35. עם זאת, 1.5% מהחתנים והכלות היו מתחת לגיל 20, 30% בגילאי 55-35 ו-10% מבוגרים יותר - שמונה מהם מעל גיל 80.

     

    מניתוח נוסף של הממצאים עולה כי עבור 75% מהנרשמים לנישואין מדובר בחתונה הראשונה (רווקים), והיתר כבר נישאו בעבר (גרושים או אלמנים). ל-10% הייתה זו החתונה השלישית, ולבודדים – הרביעית. 22 זוגות התחתנו ב-2010 שוב זה עם זו, לאחר שכבר היו נשואים והתגרשו (ב-2009 היו רק חמישה מקרים כאלה).

     

    יו"ר המועצה הדתית תל אביב-יפו, אלדד מזרחי, אמר כי הירידה במספר המתחתנים משתקפת גם מחוץ לנתונים הרשמיים, כאשר לא מעט זוגות דוחים או מבטלים את חתונתם בשל המצב הכלכלי. לדבריו, רבים אחרים בוחרים לקיים חתונה צנועה בבתי כנסת או באולם הרבנות, ולא באולמות שמחה "רגילים", וב-2010 כ-10% מהזוגות בחרו באופציה זו.

     

    גם נישואים זה עניין של שירות

    מזרחי מצביע על סיבות נוספות לירידה במספר המתחתנים בעירו - הרתיעה מקשר מחייב נוכח ריבוי מקרי הגירושין, והחלופות הרבות לנישואים "כדת משה וישראל" - חתונות חילוניות ולא אורתודוכסיות או הסכמי זוגיות אחרים.

    לדבריו, המצב מחייב את הרבנות להפנים כי היא "בתחרות", לפשט את הליך הרישום ולמנוע בירוקרטיה, או תופעות האחרות המקשות על הבאים בשעריה.

     

    יו"ר המועצה הדתית קורא לחבריו ברבנות להפוך את הרישום לידידותי ואף למקוון, "כדי שנמשיך להיות רלוונטיים", וכן לבצע "מהפך" (כלשונו) בכל הקשור ל"טרטור" בני הזוג ובאופן כללי לשפר את תודעת השירות ורמתה.

     

    "לדעתי, ניתן לבצע זאת ועדיין לשמור על המסגרת ההלכתית הקיימת", אומר מזרחי. "עלינו להירתם למשימה ולהוביל את השינוי הנחוץ, על מנת שמוסד הנישואין כדת משה וישראל ימשיך להיות רלוונטי לציבור כבעבר".


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    התל-אביבים לא ממהרים להינשא
    צילום: ישראל ברדוגו
    מומלצים