שתף קטע נבחר

למרות המוסלמים: אושרה בניית מוזיאון הסובלנות

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה אישרה את הקמתו בירושלים של מוזיאון הסובלנות. השייח ראאד סלאח וחבריו נאבקו שנים נגד הקמת המבנה בשטח שיועד לו, משום שבמקום שכן בית קברות מוסלמי. הווקף של ירושלים כבר שלח מכתב מחאה

אחרי אין ספור עיכובים ומחלוקות, אישרה היום (ג') הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים את הקמת מוזיאון הסובלנות בסמוך לגן העצמאות שבמרכז ירושלים. היוזמה להקים את המוזיאון, מטעם "מרכז ויזנטל", הביאה בעבר לביקורת רבה הן בשל גודלו המתוכנן והן בשל הכוונה למקם אותו על שטח של בית קברות מוסלמי.

 

התב"ע של המוזיאון אושרה כבר בשנת 2002, וקבעה שהיתר הבנייה יהיה כפוף לאישור הועדה המחוזית. בשנת 2005, לאחר התחלת העבודות בטרם הבנייה, מחו ארגונים איסלאמיים על הכוונה לבנות את המוזיאון על השטח של בית קברות מוסלמי עתיק, והוציאו צו הקפאת בנייה מבית המשפט העליון. באוקטובר 2008 קבע בית המשפט כי אין מניעה להמשיך בבנייה, ומיד לאחר מכן החל פינוי הקברים והשרידים המוסלמיים מן המקום.

 

לאחר החלטת בית המשפט העליון להקפיא את בניית המוזיאון, ערך השייח ראאד סלאח, ראש הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית, מסיבת עיתונאים שבה אמר כי בבית הקברות קבורים גם חבריו של הנביא מוחמד. "זוהי שערוריה גדולה לממסד הישראלי", אמר אז סלאח. "על איזו סובלנות אתם מדברים? מדוע אתם משקרים, מסלפים, ומזייפים? אתם עושים פשע היסטורי ודתי נגד כל הערכים האנושיים שכל אדם בר דעת דוגל בהם", מחה.

 

אישור הבנייה של המוזיאון לא צפוי לעבור בשתיקה. כבר היום שלח הווקף של ירושלים מכתב לוועדה המחוזית, ובו הביע את התנגדותו למהלך. מנגד, יאיר גבאי שהוביל את ההחלטה לאשר את הקמת המוזיאון בוועדה המחוזית, אמר ל-ynet כי הוא "שמח על הזכות" שנפלה בחלקו. "עלינו לדאוג שהמוזיאון הזה יתמודד עם חוסר הסובלנות ומסע ההשמצות והשקרים שמפיצים שונאי ישראל, ובראשם השייח ראאד סלאח", אמר.

 

גבאי, המשמש גם כיו"ר הוועדה להנצחת זכרם של נרצחי פעולות טרור בעיריית ירושלים, אמר כי פנה למרכז שמעון ויזנטל בבקשה להקדיש חלק מהמוזיאון להנצחת קורבנות הטרור. "פניתי על מנת שינציחו את פעולות הטרור הנפשעות שהתחוללו

בירושלים על ידי מי שמונעים מחוסר סובלנות ומשנאת ישראל. אין לי ספק שכל מי שיבקר במוזיאון הזה יגלה סובלנות רבה יותר לצרכים הביטחוניים והלאומיים של תושבי ישראל", הסביר.

 

האישור שניתן היום בוועדה המחוזית הוא ציון הדרך המשמעותי ביותר לקראת תחילת הבנייה, וכעת נותרו רק שלבים פורמליים, בהם ועדת ערר. כיוון שהתכנית עברה כבר את כל הערכאות המשפטיות, ההערכה היא כי היא לא תיתקל בקשיים, וכי כבר בחודשים הקרובים תחל הבנייה בשטח. המוזיאון מעורר המחלוקת יכלול בין השאר ספרייה, מרכז כנסים ואולם תיאטרון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוזיאון הסובלנות
השייח ראאד סלאח. "פשע היסטורי ודתי"
צילום: ג'ורג' גינסברג
גבאי. "להתמודד עם השקרים של שונאי ישראל"
מומלצים