שתף קטע נבחר

הסדר חלקי לפריאל; וירג'יניה: 'ישנתי בבית קברות'

רעיית שר הביטחון והעובדת הזרה שהועסקה על ידה הגיעו לבית הדין לעבודה. וירג'יניה: "עבדתי אצל בעלת הבית הכי טובה". פריאל ביקשה לבטל את כתב האישום ואמרה שהציעה לשלם הקנס

ארבעה חודשים לאחר שהוגש נגדה כתב אישום בגין העסקת עובדת זרה שלא כדין, נפגשה היום (ד') נילי פריאל עם וירג'יניה בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, שם ביקשה לבטל את האישומים נגדה. פריאל הודתה בעובדות כתב האישום, אך ביקשה לבטל אותו, כיוון שמדובר בהליך מינהלי ולא פלילי. בית המשפט טרם נתן החלטתו.

 

הצדדים התכנסו בלשכת השופט, שם שוחחו ארוכות, במטרה להגיע להבנות. נבות תל-צור, עורך דינה של נילי פריאל, אמר אמנם כי הצדדים הגיעו ל"הסדר טיעון חלקי". לדבריו, פריאל הציעה כבר לפני כשנה וחצי לשלם את הקנס והודתה בעבירה המינהלית, אבל אין צורך לנהל משפט פלילי. אך למרות זאת החלה וירג'יניה בעדותה, שנמשכה כ-20 דקות.


פריאל ווירג'יניה בבית הדין (צילום: ירון ברנר)

 

ורג'יניה סיפרה בדמעות על התקופה לאחר פרסום העסקתה בביתו של ברק. היא סיפרה כי הסתתרה וישנה בבית קברות בהרצליה, מחשש שתיתפס על ידי רשות ההגירה. "עבדתי כשלושה חודשים. ביום שתפסו אותי הייתי כל כך מבולבלת. לא אכלתי ולא ישנתי ולא התרחצתי. ישנתי בבית קברות כדי שלא יתפסו אותי".

 

היא סיפרה כי לאחר שלושה ימים המשטרה איתרה אותה. "התייחסו אליי כמו לפושעת. בני, בן 3, ישב בחוץ ובכה. ואז קרא לי 'אמא אמא'. המשטרה אפילו לא נתנה לי להיפרד ממנו. רציתי לתת חיים טובים לילדים שלי. רציתי רק לחיות.  

מצאתי עבודה טובה. לא ידעתי שאסור לעבוד שם אצל הגברת פריאל".

 

בהמשך וירג'יניה התנצלה בפני פריאל ואמרה: "מה אני יכולה להגיד לכם. רק תודה רבה שקיבלתי את העבודה הזו.  

היה לי ניסיון לעבוד עם בעלת הבית הכי טובה". היא גם סיפרה שרעייתו של אהוד ברק שאלה אותה האם יש לה ביטוח רפואי והיא השיבה בחיוב, למרות שלא היה לה. לדבריה, באחד הימים לאחר הפרסום בעיתונות - פריאל הודיעה לה שעליה להפסיק מיד את עבודתה ולעזוב את בית הזוג. היא הוסיפה שמעולם לא דיברה עם פריאל על אשרת העבודה שלה.

 

"בגלל שמדובר באשת שר הביטחון"

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר, כי "הטענה כי כתב האישום הוגש עקב הייחוס של פריאל הינה פסולה. זאת לאור העובדות הברורות בהן העסיקה עובדת זרה שהגיעה לעבוד בסיעוד והועסקה במשק בית במשך 7 חודשים רצופים, בקביעות, בבית המשפחה. הרשות הגישה עשרות כתבי אישום כנגד מעסיקים שעברו עבירה דומה, ללא איפה ואיפה ואין כל כוונה להפלות לטובה אף מעסיק העובר על החוק בגין ייחוסו".

 

לפני כשבוע, הגישה פריאל בקשה לבטל את כתב האישום בטענה כי הוא גובש על יסוד שיקולים זרים, תוך הפגנת אכיפה בררנית, ובגלל היותה רעיית שר הביטחון אהוד ברק. פריאל, באמצעות עו"ד נבות תל-צור, טענה כי ייחוסה המשפחתי אינו רלוונטי ולא היה אמור לשמש שיקול כלשהו בהחלטת רשויות האכיפה, "אך למרבה הצער העובדה שמדובר באשת שר הביטחון היוותה שיקול מרכזי בטיפול בפרשה זו, שיקול בעטיו סבלה כבר הנאשמת ממסכת תמוהה ומסורבלת של הליכים

פרסומיים ונזקים אשר זה מכבר חרגו מכל מידה מתחייבת לנוכח נסיבות תיק זה".

 

פרשת העובדת הזרה נחשפה בדצמבר 2009, אך החקירה נסגרה לאחר שוירג'יניה לא אותרה. בסוף 2010, לאחר שנמצאה, נפתחה החקירה מחדש. פריאל ביקשה מהיועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין להסתפק בקנס, אך הוא החליט להעמידה לדין - ולפני ארבעה חודשיים הוגש נגדה כתב אישום בגין העסקה שלא כדין, העסקה ללא חוזה עבודה והעסקה ללא ביטוח רפואי. אם תורשע פריאל, העונש הצפוי עשוי לנוע בין קנס כספי של עד כמאה אלף שקלים או חלופת מאסר.


פורסם לראשונה 13/07/2011 14:19

 

בהכנת הידיעה השתתף עומרי אפרים
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וירג'יניה. פגישה עם המעסיקה
צילום: ירון ברנר
פריאל. בקשה לביטול כתב האישום
צילום: ירון ברנר
מומלצים