שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

טיפים לקמפינג: כך תתכוננו לחופשה משפחתית

מה לקחת ועל מה לוותר? מה ללבוש וכמה אוכל להביא? ואיך תימנעו מהשכמה מוקדמת מדי מהשמש? כל הטיפים והתשובות למי שמתכננים לארוז אוהל ולצאת לקמפינג

למרות שיציאה לקמפינג מלווה לעיתים בספקות וחששות, הניסיון מלמד ששווה להתמודד עם הפחד: לילה אחד - יספיק למתחילים, לילה שני - זה כבר כמעט שיגרת חיים ולילה שלישי – מגיע לכם כל הכבוד. אחרי שנתנו לכם כאן טעימה מכמה אתרי קמפינג מומלצים, הנה כמה כיווני מחשבה לפני שמקימים את האוהל. אם יש לכם עצות נוספות - אתם מוזמנים לשתף אותנו בטוקבקים.

 

>> הכל אני יכול: אטרקציות, טיולים ובילויים בחופש הגדול

 

מהם תנאי השטח?

מומלץ בחום לעשות תחקיר על המקום המיועד ולהצטייד בהתאם: אוהל, פנסים, נרות, מזרנים. מחצלות גדולות להשתרעות תמיד כדאי להביא. עם ההגעה לאתר הקמפינג מומלץ לפלס את השטח שעליו עומדים, לפנות כל דבר שעלול להוות מטרד, ורק אז להקים את האוהל.

 

סליחה, אתה מסתיר את השמש

צל זמין הוא מצרך נדרש כאשר יוצאים לשטח. יש אתרים שבהם הנושא הזה לוקה בחסר, ולכן כדאי לברר זאת מראש.

במקרה שכזה, אפשר להביא "צל מתקפל" מהבית, בדמות שמשייה, גזיבו מתקפל או צלונית נמתחת. קחו בחשבון ששמשיה חסרת סטנד לא תמיד קל לתקוע בחול או באדמה, וצלונית מצריכה אובייקטים מוגבהים ונייחים שאפשר לעגן אותה אליהם. יש עוד כמה כללי ברזל בענייני צל: קחו בחשבון את הזריחה, הצללה נכונה תחסוך לכם להתעורר ספוגים בקרני אור צהובות כמה שעות לפני המתוכנן. אם יש עצים שמצלים, מקמו את האוהל ממערב לעץ כדי שבבוקר הצל ייפול על האוהל ולא יבוזבז.


חשוב לבחור מיקום מוצל (צילום ארכיון: עופר בנין) 

 

מה תאכלו? תלוי מה הבאתם

לא בכל החניונים יש סופר בקרבת מקום או אפשרות לארוחות. חשוב לתכנן כבר בבית את הכמויות והאיכויות של האוכל. כדאי לברר מראש אם יש אפשרות קירור בחניונים (בחלקם יש מקררים) והאם יש עזרי בישול כמו עמדות מנגל. ייתכן ויהיה צורך לקושש עצים למדורה. אפשר להגיע מוכנים עם עצים ולחסוך זמן ומאמץ, מצד שני - איסוף העצים יכול להיות חוויה משפחתית בפני עצמו.

 

מה תשתו? חשוב יותר כמה תשתו

כמות מספקת של מים לשתייה היא בגדר חובה בקיץ המהביל. כמה שיותר -

יותר טוב. אם אתם יוצאים לאתר ללא מי שתייה זורמים, כשאתם מחשבים את כמויות המים אל תשכחו לקחת בחשבון גם מים לרחיצת הכלים, מים לשתייה חמה, מים לבישול וגם כמה טיפות מים לרענון הגוף במידת הצורך.

 

למי קראת זבל?

הצטיידו בשקיות אשפה ואל תשכחו לפנות את הזבל בסוף החופשה לפחים מוסדרים. לא בכל אתר יש נקודות מסודרת לפינוי אשפה וכמו שכיף להגיע לאתר נקי - ככה כדאי גם להשאיר אותו.

 

סדר במחנה

בלילה כדאי לדאוג שמאגרי האוכל והאשפה יהיו סגורים, ועדיף במקומות מוגבהים או בתוך הרכב. אמנם דובים רעבים כבר אין כאן, אבל שועלים יש גם יש ועוד אי אלו חיות שישמחו לסעודת לילה על חשבונכם. 


שימרו על הציוד והאוכל (צילום ארכיון: אילנה פישר)

 

יש רופא באוהל?

ציוד עזרה ראשונה הוא הכרחי. זה מתחיל בדברים הקטנים והלא רפואיים, כמו תכשירי אלתוש ודומיו להרחקת יתושים.

אם אתם מתכוונים לשהות בים – מומלץ להביא חומץ לטיפול בצריבת מדוזות, ומשחת אלוורה כ"אזעקת הרגעה". בנוסף, כדאי להצטייד בערכה בסיסית של עזרה ראשונה, כמו זאת שרבים מאיתנו מחזיקים ברכב או בבית: פלסטרים, ציוד חבישה וחיטוי ראשוניים, וכדורים להורדת חום ושיכוך כאבים.

 

להיזהר וללמוד את הכללים

כדי שלא נזדקק לציוד מהסעיף הרפואי הקודם, יש צורך להסביר לילדים אודות התנהגות שטח – לא להפוך אבנים, לא ללכת בחושך, לא להדליק גפרורים סתם כך, לא להיכנס למים ללא השגחה, וכל דבר אחר שראוי לשים לב אליו בשטח הקמפינג.

 

לבוש: חם לכם ביום? חכו ללילה

בעונת הקיץ יש אזורים חמים ביום וקרירים בלילה. כדאי לבדוק את התחזית מראש ובכל מקרה לשים בתיק בגדים חמים יותר ללילה.

 

איך לארוז לך את הקמפינג?

לארוז שק שינה ולישון בתוך אחד כזה - זה לא תמיד אותו הדבר. וודאו עם השותפים לדרך שתנאי הלינה ברורים להם, הילדים בטח יתרגשו, למבוגרים יהיה מספיק זמן להפנים. בקיץ מומלץ במקום שק שינה לקחת מזרנים, סדין וציפה.

 

מפות וספרי טיולים

גם בשביל להגיע ליעד במהירות ובקלות וגם בשביל רעיונות לטיולים באזור – מומלץ

להצטייד בחומר כתוב. אם אתם מפונקים ולקחתם מחשב נייד – חיפוש באינטרנט הוא פתרון טוב, אבל בעת הליכה בשטח – נראה שאין תחליף לדף מודפס.

 

איזו מין שלווה, ולא עושים שום דבר?

אז איך תמלאו את הזמן ועל הדרך תדאגו גם לעניין ופינוק באוהל. הרכיבו לכם רשימת דברים שיסייעו לכם: ערכת קפה, משחקי קלפים, שש-בש, וכל משחק אחר שמתאים לכם. חומר קריאה גם הוא פתרון טוב, וכמובן כלי נגינה לחובבי הזמר בצוותא. אם אתם עושים קמפינג באתר מוסדר – מומלץ לברר מראש האם יש הגבלה על השמעת מוסיקה או נגינה בשעות מסוימות.

 

יש לכם עוד עצות לקמפינג? כיתבו לנו בטוקבקים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צל חשוב. אתר קמפינג בשדמות דבורה
צילום: יואב גלזנר
מומלצים