שתף קטע נבחר

גבי ברבש למתמחים שנטשו: "אני לא ישן בלילה"

מנהל בית החולים איכילוב הצטרף לרופאים המתמחים, שנטשו את המחלקות בבית החולים - בעקבות ההסכם המתגבש. פרופ' ברבש: "אני לא ישן בלילות כי אני רואה לאן זה הולך. המערכת הולכת להידרדר תקציבית וזה יהיה קטסטרופה"

גם רופאים בכירים התייצבו לצד הרופאים המתמחים בבתי החולים, שנטשו את המחלקות במחאה על ההסכם המתגבש בין משרד האוצר להסתדרות הרפואית. באיכילוב הצטרף בצהריים (יום ג') למתמחים מנהל בית החולים, פרופ' גבי ברבש , שאמר: "המחאה משקפת את התסכול מתנאיי העבודה שלהם ומפתרונות שהם לא פתרונות".

 

פרופ' ברבש הסביר כי הוא מבין את צעדם של המתמחים: "הצעתי לרופאים להישאר מאוגדים. אף אחד לא יכול להכריח אותם לחתום על שעון. הרופאים שלנו עובדים עד 18:00-19:00 בערב והאוצר אומר לי: 'תגיד להם מתי ללכת'. אני לא אגיד למתמחים שלי ללכת מוקדם, כי אין לי כסף לשלם להם. אני כבר רואה איך האוצר מגלגל את ההוצאות של ההסכם הזה על בתי החולים, גם בתי החולים וגם הקופות ייכנסו לגרעונות ענק".

 

הוא המשיך בביקורת על ההסכם: "אני לא ישן בלילות כי אני רואה לאן זה הולך. המערכת הולכת להידרדר תקציבית וזה יהיה קטסטרופה".


הרופאים המתמחים בבית החולים איכילוב (צילום: עופר עמרם)

  

על טענת המתמחים שמספר התורנויות שלהם לא יקוצר, אמר פרופ' ברבש: "אם יתנו 200 תקנים לכל המערכת יביאו לכאן 10 עד 20 תקנים. יש כאן מתמחים שעושים עשר תורנויות בכירורגיה וזה לא פותר להם את הבעיה. נקעה נפשם של המתמחים מאיך שמתנהלת מערכת הבריאות, זה לא הדור שלי, שבו קיבלנו את מה שאמרו. טוב שהם עומדים על הזכויות, לא רק שלהם אלא של כולנו. אני רק מזכיר להם שמעבר לגדר יש חולים שזקוקים לטיפול שלנו".

 

"לא נלך עם אזיק אלקטרוני"

ד"ר ולארי אלוש, רופאה בכירה במחלקה פנימית ו' באיכילוב סיפרה מדוע הצטרפה למחאת המתמחים. "יש כאן לא פחות רופאים בכירים ממתמחים כי ההתמחות מסתיימת מתישהו, ואתה הופך רופא בכיר. אני אחרי שתי התמחויות ללא תנאים טובים יותר ממומחה, למעט עניין התורנויות". לדבריה, "מדובר במאבק משותף מכיוון שתנאי העבודה קשים והשיפור המדובר ממש לא משמעותי עבורנו".

 

לטענתה הם לא יודעים הרבה על ההסכם המתגבש, אך היא מאוד לא מרוצה מהאפשרות שיושג הסדר לפיו אפליקציות מיוחדות בסמארטפונים ידווחו על נוכחות הרופאים בבית החולים. "לא נלך עם אזיק אלקטרוני", הבטיחה אלוש, תוך שהיא שולפת פלאפון מדור שני שלא תומך בטכנולוגית האפליקציות, "ואני לא מתכוונת להחליף אותו".


"לא בשביל זה חיכינו 10 שנים לשביתה" (צילום: עופר עמרם)

 

גם ד"ר ברק סטוצינר, מתמחה באיכילוב ונציג עמותת מרשם המאגדת את המתמחים והסטז'רים, אינו מרוצה מההסכם המתגבש. "ההסכם נחתם בלעדינו, למרות שביקשנו להיות שותפים, ואם נצטרך נמשיך במחאה באופן עצמאי, עד לשינוי מהותי, ולא נבחל באף אמצעי". לדבריו, "ההישגים הינם מינורים, לא בשביל זה חיכינו 10 שנים לשביתה. האוצר לא הסכים לתת תנאים מספיקים בשביל רפואה מתקדמת כמו במערב".

 

יש לו טענות כלפי ראש הממשלה, "שאפילו לא התייחס אלינו, יותר חשוב לו הקוטג' מאשר החולים והמבוגרים במדינה. אנחנו דורשים אלף תקנים מחר, לא בעוד 8 שנים אז ידרשו יותר ויותר תקנים. אילו היינו סבלים בנמל או מנופאים שקשורים ישירות לכלכלה, המצב היה שונה, אנחנו אפילו לא דורשים העלאה, אלא רק מספיק רופאים לטפל בחולים", אמר ד"ר סטוצינר.

 

פרט לרופאים הבכירים, גם למתמחים יש טענות קשות נגד ההסכם. ד"ר רעיה כהן, רופאה מתמחה בבית החולים איכילוב, אמרה: "אנחנו מכוונים את המחאה להנהגת ההסתדרות הרפואית בירושלים. אנחנו מוחים בין היתר נגד הסודיות של ההסכם, שאף אחד לא יכול לדעת בדיוק מהו והחשש שלנו שכל מה שאנחנו מבקשים לשפר לא נידון".

 

רופא מבית החולים קפלן ברחובות סיפר על המחאה שם: "הדרישה המיידית שלנו היא לשחרר 1,000 תקנים לאלתר כי המערכת

 טובעת. אם אפשר להכשיל במבחן 600 רופאים שלמדו בחו"ל ועברו את מבחני האיחוד האירופי, אז יש גם איך לאייש 1,000 תקני רופאים".


קולות מחאה נשמעו הבוקר גם בבית החולים רמב"ם, שם קראו חלק מהרופאים להתנתקות מההסתדרות הרפואית. עם זאת בוועד הרופאים, זרוע של הר"י בבית החולים רמב"ם, מכחישים את הדברים. "אנחנו נמשיך להיות חלק מההסתדרות הרפואית המייצגת אותנו", אומר ל-ynet ד"ר חיים טולדנו. "אין כוונה כרגע להתנתק מהר"י. עם זאת, הבענו את מחאתנו וקראנו ליו"ר הר"י שלא להסכים ולא לחתום על הסכם שכזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחאה באיכילוב
צילום: עופר עמרם
המחאה ברמב"ם
צילום: אבישג שאר ישוב
לא ישן בלילה. פרופ' ברבש
צילום: שאול גולן
מומלצים