שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

עיריית י-ם התקפלה: אישור זמני למאהל המחאה

לאחר שהתנגדה למיקום הבעייתי מבחינתה של מאהל המחאה סמוך לשכונת היוקרה ממילא ולעיר העתיקה, הודיעה עיריית ירושלים כי הצעירים יוכלו להישאר במקום עד יום חמישי. במקביל, הקימו כ-150 סטודנטים מאהל בקריית שמונה

מחאת האוהלים בבירה קיבלה אישור זמני: עשרות סטודנטים וצעירים ירושלמים הקימו אחר-הצהריים (יום ג') סמוך לחומות העיר העתיקה ושכונת ממילא מאהל מחאה במסגרת המאבק במצוקת הדיור. בניגוד לתל-אביב, עיריית ירושלים סירבה להעניק תחילה אישור, מחשש שהמחאה תפגע בתיירות, אולם הערב מסרה לאחר משא ומתן עם המארגנים כי תעניק להם אישור זמני עד יום חמישי.

 

"מנכ"ל עיריית ירושלים עדכן את מארגני המאהל כי הם יוכלו להישאר סמוך לחומות עד ליום חמישי בצהריים. ולאחר מכן, אם תימשך המחאה, יימצא במשותף מקום חלופי מרכזי ומתאים, והעירייה תשמח לסייע", נמסר בהודעת העירייה.

 

קודם לכן הדגישו בעירייה שהם תומכים במאבק, אך לא הסכימו לקיימו במקום שנבחר, בשל רגישותו התיירותית והבטיחותית. מנכ"ל העירייה, יוסי היימן, אמר ל-ynet: "העירייה תומכת במאבק הצעירים אך לא נוכל לאפשר את המחאה במקום הזה שמיקומו התיירותי אסטרטגי יפגע בעיר, ולא מאופשרות בו הפגנות כמו שלא מתאפשרות הפגנות בכותל או ביד ושם". הוא הוסיף כי העירייה הציעה חלופות אחרות לקיום ההפגנה.

  

מחאת האוהלים - עדכונים אחרונים ב-ynet:

  • המאהל בבאר-שבע: "לא שיק, דרישות לשוק הוגן"

     

    בתום משא ומתן שקיימו הצדדים סירבו הסטודנטים להתפנות מהמתחם, שבו הוקמו עד כה כ-20 אוהלים, למרות הלחצים שמופעלים עליהם, לטענתם, לעשות זאת. "אנחנו מרגישים שהמאבק שלנו הוא מול ממשלת ישראל ולא כנגד עיריית ירושלים", אמר ל-ynet יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית, איתי גוטלר, "שוטרים שביקרו במאהל מוקדם יותר אמרו לנו שאם לא יהיה אישור, הם ייאלצו לפנות אותנו".


    העירייה חוששת לתיירות בעיר הקודש (צילום: גיל יוחנן)

     

    ליאו ליברמן, אחד ממארגני המחאה, הוסיף כי "אנחנו לא מתפנים. העירייה לא רוצה אותנו פה כי זה לא נראה טוב, לא עושה טוב לתיירות ואנחנו רוצים שהעירייה תדאג קודם כל לתושבים ורק אחר כך לתיירים".

     

    רחל עזריה, חברת מועצת העיר, מתחה ביקורת על ראש העיר ואמרה ל-ynet: "אני גאה במאות הצעירים שהגיעו הערב למאהל וקוראת לראש העיר להצטרף למחאה. הצעירים של העיר הזאת חשובים יותר מכל תייר".

     

    גם סמנכ"לית עמותת הצעירים "רוח חדשה", סיוון ורדי הגיעה למאהל. "המחאה חייבת להפוך ליותר קונקרטית, יש הרבה צעדים שממשלה יכולה לנקוט לטובת דיור בר השגה בירושלים ובכלל", אמרה ורדי, תושבת ירושלים. לדבריה, הממשלה צריכה להוריד חסמים בירוקרטיים, כגון אישור תוכנית לשיווק קרקעות ולחייב קבלנים לבנות דיור מוזל לצעירים. "הגענו לכאן כדי לעורר מודעות, ואנחנו מתכוונים להישאר פה עד שנראה צעדים ממשיים ועד שישתנו כללי המשחק".

     

    בשבוע שעבר ניסתה קבוצת צעירים ירושלמים להקים מאהל מחאה בכיכר ציון, אך הניסיון לא צלח והמאהל התפזר לאחר לילה אחד, שבו נרשמה השתתפות מועטה. מאחורי המחאה הירושלמית עומדות קבוצות צעירים מקומיות, בהן, פעילים חברתיים, אגודות הסטודנטים בעיר, תנועת "רוח התעוררות", עמותת "רוח חדשה" וקבוצות נוספות.

     

    לטענת מארגני המחאה הירושלמית, הם משתפים פעולה עם הצעירים של תל אביב ודורשים מהממשלה למצוא פתרונות. הם מבהירים: "לא נתפנה עד שהממשלה תציג פתרונות מעשיים למחירי הדיור".

     

    סטודנטים בגליל: "מחירים שפשוט לא ניתן לעמוד בהם"

    במקביל, הקימו כ-150 סטודנטים עיר אוהלים בכיכר צה"ל בקריית שמונה באישור העירייה והמשטרה. בכיכר הוצבו שלטים שבהם נכתב בין השאר "סטודנטים בגליל - בשכר דירה שפוי" ו-"דירה להשכיר - לא בכל מחיר".


    מאהל המחאה שהוקם בקרית שמונה (צילום: אביהו שפירא)

     

    הסטודנטים, שרובם לומדים במכללה האקדמית תל חי, מתכוונים לשהות במקום במהלך הלילה והצטיידו לשם כך במלאי שתייה ומזון, גיטרה,

    לא רק בתל אביב יקר:
    המחירים בפריפריה קפצו / תני גולדשטיין
    מחאת הנדל"ן מתרכזת בערים הגדולות, אבל מתברר שגם בערי הפריפריה, כמו אשקלון, טבריה ומגדל העמק המחירים עלו בעשרות אחוזים
    לכתבה המלאה

    תופים ונרגילות. במקום צפויים להיערך מופעים אומנותיים אותם יציגו הסטודנטים.

     

    יו"ר אגודת הסטודנטים במכללה, אביעד רוזנפלד, סיפר ל-ynet: "אנו חלק מהמאבק הארצי אבל כתושבי הפריפריה אנו חשים על בשרנו את הפגיעה הקשה. לצד שכר הלימוד, אנו נאלצים להיאבק בבעלי דירות שגובים מחירים שלא ניתן להתמודד איתם. דירות של 2 חדרים שעלו לפני כשנתיים 1,000 שקל, מושכרות היום ב-1,800 או 1,900 שקל".

     

    הסטודנטית שרי חזין סיפרה כי היא מחפשת דירה לקראת שנת הלימודים. "אני נתקלת במחירים שפשוט לא ניתן לעמוד בהם. כולם מתמקדים במה שקורה במרכז, אבל צריכים להבין שבצפון ובדרום הבעיות קשות יותר והיצע הדירות נמוך יותר". לדבריה, "מצד אחד, הממשלה רוצה להגדיל את האוכלוסייה בגליל, אבל מצד שני לא נותנת לה את הכלים להתמודד עם קשיים שמאפיינים את האזור הזה, בעיקר בתחום הדיור והתעסוקה".



     

    דן, סטודנט שנה שנייה במכללה, ציין כי ההפגנות שמתקיימות בכל רחבי הארץ חייבות להימשך. "זה המאבק החברתי החשוב ביותר שאם ניכשל בו יהיו לכך השלכות קשות, ואם נצליח בו זה עשוי לשנות מהקצה לקצה את יחס הממשלה והכנסת אל אזרחי המדינה בכלל, ואל אזרחי הפריפריה בפרט".

     

    נועה כהן, תושבת קריית שמונה, הגיעה לתמוך בסטודנטים וסיפרה כי "צריך לזכור שבגלל קשיי תחבורה הצעירים כאן צריכים רכב כדי לנוע ממקום למקום ביחד עם ביטוחים והוצאה חודשית של כ-1500 שקל, תוסיפו לזה שכר לימוד והוצאות נוספות דבר שמקשה ומרחיק רבים מהצעירים בגליל מביתם וגורם להם לחפש את העתיד דווקא במרכז בו יש יותר היצע אך יוקר המחייה שם גדול יותר".


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    רגיש מבחינה תיירותית. ירושלים
    צילום: גיל יוחנן
    נערכים לעשות את הלילה, קריית שמונה
    צילום: אביהו שפירא
    מומלצים