שתף קטע נבחר

101 דרכים לעוף מהשולחן

ה-Toughbook של פנסוניק יכול לעמוד בהרבה דברים: בוץ, מכות, דריסה, ואפילו חיבורים להתקנים ישנים כמו מדפסת סיכות. צפו בצוות שלנו מפיל אותו לכיור ומתעלל בו

  

 

דמיינו לעצמכם את הסיטואציה הבאה: אתם נוסעים בנגמ"ש ליעד הבט"ש החביב עליכם באחד מגבולות ישראל. בזמן שאתם מעדכנים את הסטטוס שלכם בפייסבוק ("בדרך לבט"ש! איזה מגניב הנגמ"ש הזה!"), פוגע טיל לאו ברכב המשוריין שלכם. המחשב מתעופף, פוגע בדפנות הרק"מ ומשם נופל לבוץ הלבנוני. מחשב רגיל היה פשוט מתחסל - אבל אם דאגתם לצייד את עצמכם מבעוד מועד ב-Toughbook CF-19 של פנסוניק, מצבכם טוב. יחסית. המחשב הזה, שנראה במבט ראשון כמו קופסת פח ולמען האמת מזכיר מסופון יותר מאשר מחשב נייד מתקדם יחסית, שייך לקטגוריה של מחשבים מוקשחים. מה זה אומר? אם תירו בו, הוא כנראה לא ימשיך לעבוד. אבל אחרי טבילת בוץ קטנה הוא ימשיך לתקתק.

 

כמו שהבנתם, הנייד של פנסוניק, שמשווק בארץ על ידי גטר טק, מיועד לאנשים קשוחים - חיילים, קבלנים, וגם רוכבי אופנוע שנמאס להם לראות את המחשב שלהם מתרסק בכל פעם ששכחו לאבטח אותו בצורה נכונה, או חס וחלילה במקרה של החלקה על הכביש.

 

מבנה

המחשב עשוי סגסוגת אלומיניום קשיחה ובמבט ראשון נראה "צבאי" מאוד. המסך, בגודל 10.1 אינץ' מסתובב על צירו באמצעות ניצרה הניתנת לנעילה. הרעיון עצמו נחמד, אך הביצוע מעט נוקשה. אם בנוקשה עסקינן, זו למעשה גולת הכותרת על המחשב הקשוח - הכל בו נעשה בכוח ובאגרסיביות מסויימת. אין בו את העדינות היחסית שאנחנו מכירים ממחשבים ניידים "רגילים", אבל פה גם היתרון, הוא לא פגיע למכות ונפילות וכמו שאתם רואים בסרטון המצורף, גם אמבטיה משותפת עם הברווזונים הצהובים תתקבל בברכה.

 

יציאות שחלפו מהעולם

הנייד שקיבלנו לסקירה לא מלהיב במיוחד מבחינה חומרתית. הוא משלב מעבד אינטל 1.20GHz, זיכרון של 2 גיגהבייט וכונן קשיח SSD עמיד לזעזועים בנפח 120 גיגה. קיימת גירסה מתקדמת יותר של המכשיר, עם מעבד 2.5GHz, זיכרון 4 גיגהבייט ודיסק בנפח 350 גיגהבייט. מבט כללי על המחשב מגלה לנו מגוון עצום של יציאות, כניסות ודלתות קטנות ומסתוריות. הקשוח של פנסוניק מציע יציאות עתיקות יומין כדוגמת מודם 56 קיי, FireWire, יציאת VGA למסך חיצוני ועוד, לצד דברים עכשוויים יותר כמו 2 יחידות USB ורשת אלחוטית. כל הפתחים נסגרים הרמטית כדי להגן על המחשב מפני אבק ומים.

 

גם המקלדת לא תזכה בתואר חביבת הקהל. היא צפופה מאוד, לא נוחה במיוחד לתפעול והמקשים קטנים עד בלתי נראים. מעניין מה הסיבה לסידור המוזר של כפתורי החצים בצד ימין, אבל כנראה שהיצרן יודע מה הוא עושה, אבל תקחו בחשבון שהדבר דורש תקופת הסתגלות קלה. המשטח האופטי, כמו מרבית החלקים במחשב, נוקשה מאוד. תזוזת האצבע עליו לא חלקה ומעט מעייפת. 

 

רובוטריק מבוסס חלונות 7

כשהופכים את המסך על צירו, הרובוטריק הופך להיות טאבלט. בתיאוריה מדובר בגימיק חיובי ומרענן, אבל בפועל גם בשימוש עם סטיילוס (עט החריטה) המגיע עם הנייד, נתקלנו לא פעם בקושי רב לבצע פעולות של לחיצה על הצג. צריך לזכור כי לא מדובר כאן בטאבלט מתקדם כמו האייפד או סמארטפון חדשני עם מסך רגיש במיוחד למגע, אלא מחשב שהמסך שלו אמור לעמוד בתלאות היום.

 

מערכת ההפעלה שמגיעה עם המכשיר היא חלונות 7 פרו בעברית המותאמת למסכי מגע. באופן כללי מדובר על מערכת כמו שכולכם מכירים מהמחשב האישי שלכם. לא תמצאו בה תוספות מיוחדות או פיצ'רים מעניינים, כך שאין טעם להמשיך ולפרט על מערכת ההפעלה הנמכרת ביותר בכל הזמנים. נציין רק כי היא עובדת ללא כל בעיה גם תחת זרם מים באמבטיה.

 


 

בשורה התחתונה

הטאפבוק מיועד לפלח שוק ספציפי מאוד ומספק אמינות ועמידות גבוהה גם בתנאי שטח קשים. אותם אנשים הזקוקים למחשב שכזה יוותרו על נוחות וביצועים, לטובת היתרונות שציינו מעלה. המחשב עמד בכל מבחני "ההתעללות" שביצענו עליו בגבורה רבה ובסופו של יום עוד הביט עלינו במבט של "זה הכל? אתם מסוגלים ליותר". אולי אנחנו באמת מסוגלים ליותר, אבל אנחנו לא סדיסטים. הוא מומלץ בחום לכל מי שמחפש חבר לעבודה בשטח ומיותר לחובבי האייפדים והסמארטפונים.

 

פלוס: עמידות גבוהה, אפשרות עבודה כמחשב נייד או כטאבלט

מינוס: מקלדת לא נוחה, משטח פד קשה לעבודה, מפרט מיושן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים