שתף קטע נבחר

רק 10 ח"כים בדיון על הדיור: "סטירת לחי למאבק"

הכנסת דחתה 4 הצעות אי אמון של האופוזיציה על רקע מחאת האוהלים ההולכת ומתגברת ברחבי הארץ. למרות שהשטח בוער, רק מיעוט קטן של שליחי הציבור מצא לנכון להגיע למליאה. גם ראש הממשלה נתניהו לא נכח בדיון

בצל מחאת האוהלים, הנמשכת כבר 11 ימים, דחתה אחר הצהריים (יום ב') מליאת הכנסת ארבע הצעות אי אמון של האופוזיציה בממשלה בעקבות מדיניותה בתחום הכלכלה, הדיור ועליות המחירים במשק. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לא נכח בדיון והגיע רק להצבעה.גם חברי הכנסת לא הגיעו בהמוניהם: מבדיקת ynet עולה כי למרות שהשטח בוער, רק 10 ח"כים טרחו להגיע לדיון במליאה. ynet העביר את הדיון בשידור חי.

 

 

פרט לחברי הכנסת, שלעיתים הגיע מספרם ל-15 לכל היותר, נכנסו ויצאו גם מספר שרים להשיב להצעות האי אמון. סיעת קדימה ביקשה להעלות לדיון הצעה לאי אמון בשל "כישלון ממשלת נתניהו בתחום הכלכלי הגורם לעליות מחירים בכל ענפי המשק". בתחילת הדיון עלה לדוכן סגן שר האוצר, יצחק כהן מש"ס, להשיב להצעה בשם הממשלה, ואמר כי בשנתיים וחצי האחרונות "הממשלה עשתה מאמצים אדירים כדי לחפות על מחדלי הדיור של הממשלה הקודמת והיא תמשיך לעשות מאמצים".

 

ח"כ יואל חסון מקדימה לא אהב את מה ששמע. "אם כל כך טוב פה כמו שאתה מציג, איך כל כך רע לכולם?", התפרץ חסון לדברי סגן השר, "אתה לא רואה מה קורה בחוץ?". יו"ר הכנסת, רובי ריבלין, קרא את חסון לסדר, ומשזה לא נשמע התבקשו אנשי המשמר להוציאו מן האולם.

  

"הצעירים לא מבולבלים ולא הזויים"

פרט להצעה של קדימה, סיעות העבודה ומרצ ביקשו להביע אי אמון בממשלה בשל "הרס המרקם החברתי והעמקה מכוונת של הפערים והעיוותים בדיור, בבריאות ובחינוך, והפגיעה בדמוקרטיה".

 

ח"כ ניצן הורוביץ ממרצ טען כי הפערים החברתיים הם תוצאה של "מדיניות מכוונת, זה לא נפל מהשמיים. עולה פה נציג הממשלה, מאשים את הממשלה הקודמת והיא מאשימה את הממשלה הזאת,

והציבור מאס בזה".

 

מה לא אמרו על הציבור הזה בשנים האחרונות - שהם מנותקים, שכל אחד עושה לביתו. זה שקר מוחלט. אני צעדתי איתם בשבת - הם רוצים סוציאל דמוקרטיה". הוא האשים את ראש הממשלה שהוא מציג "מדיניות קפיטליסטית שאפילו גדולי הנביאים הקפיטליסטים לא מדברים כך".

 

ח"כ הורוביץ התייחס לדיון הבוקר בכנסת בנושא חוק ועדת הדיור הלאומי (וד"לים) ואמר כי "הכנסת נתנה סטירת לחי למאבק האוהלים. כל דרישתנו נדחו בזו אחר זו וכדאי שנעשה סדר ונגיד מה דורשים הצעירים. הם לא חולמים, לא מבולבלים ולא הזויים כמו שקראו להם".

 

השר כחלון: "זיהוי הבעיה הוא 50 אחוז מהפתרון"

שר הרווחה והתקשורת, משה כחלון, הביע אופטימיות בתשובתו לדברים, ואמר כי הוא בטוח שהמשבר יגיע לסיומו בתקופה הקרובה. "נכון שהדברים הולכים לאט, אבל הממשלה יודעת בדיוק מה היא צריכה לעשות", ציין השר כחלון מהליכוד, "עצם זיהוי הבעיה הוא 50 אחוז מהפתרון".


אופטימי בקשר לפתרון הבעיה. השר משה כחלון (צילום: גיל יוחנן)

 

הסיעות הערביות, בל"ד, רע"ם-תע"ל וחד"ש הציעו להביע אי אמון בממשלה בשל "מצוקת הדיור הארצית, כולל במגזר הערבי", ואילו סיעת האיחוד הלאומי מקבשת להביע אי אמון בממשלתו של נתניהו בנושא "מדיניות הקפאת הבנייה בירושלים, יהודה ושומרון הגוררת את המדינה למשבר חמור בתחום הדיור".

 

יו"ר סיעת בל"ד, ח"כ ג'מאל זחלקה, אמר כי במגזר הערבי יש "מחנק" כתוצאה ממדיניות הממשלה. "יש כיום מחסור של 40 אלף יחידות דיור באוכלוסיה הערבית. המצב הזה הביא לצפיפות - 2 משפחות מתחלקות בבית",

אמר זחלקה, "אם בתל אביב מפגינים על הדיור- בנצרת צריכים לעשות אינתיפאדה מהדיור". הסיבות לדבריו הן "הפקעת קרקע מצד אחד, גידול אוכלוסיה מצד שני, ווצמצום תוכניות המתאר על-ידי הממשלה".

 

מוקדם יותר חסמו מובילי מחאת האוהלים כבישים ברחבי הארץ וקראו לראש הממשלה "נתניהו תתעורר, הציבור שווה יותר". ההפגנות נערכו בתל-אביב, ירושלים, חיפה, ראשון לציון ובאר-שבע. בירושלים עוכבו לחקירה שמונה פעילים שהפגינו ליד כיכר פריז. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא הגיע לדיון. נתניהו ושטייניץ
צילום: נועם מושקוביץ
מפגינים חסמו את צומת קפלן בת"א
צילום: ירון ברנר
מומלצים