שתף קטע נבחר
צילום: דניה ויינר

זה חום ומתוק: פנקייק שוקולד

כולם אוהבים פנקייק, כולם אוהבים שוקולד - אבל משום מה לא כולם מכירים את הגרסה המשולבת שלהם. דיאנה ודניה חושפות בפניכם את המתכון המנצח לשבת בבוקר

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בהכנת תוכניות אחרות" (ג'ון לנון, מתוך השיר "ילד יפה")

 

להיות בשלנית הריונית זה שילוב קטלני. אצל חלק מהנשים זה יכול ללכת לכיוון של חוסר חשק משווע לאוכל ולביטול ההנאה מבישול. אצל אחרות (וזו הקבוצה שאני הייתי בה), חשקי ההיריון הם הזדמנות טובה להיכנס למטבח ולפצוח בבישולים. החשקים שלי התמקדו בעיקר בפחמימות למיניהן - פסטה, פיצה ובראוניז היו כוכבות התקופה.

 

אני זוכרת שבמהלך ההיריון אמרתי לעצמי שבטוח הילד ייצא בדיוק כמוני כי הוא ספג כל כך הרבה אהבה לאוכל דרך הבטן. היום הילד הזה בן חצי שנה ואני מתחילה להכין לו מגוון עשיר של מזון מוצק. יש לי דחף גדול להשקיע בארוחות עבורו ולהפגין אהבה דרך האוכל. ככה אני אוהבת לאהוב.

 

אבל כמו שג'ון לנון אמר, תוכניות לחוד והחיים לחוד. לילד שלי (בשלב זה) אין שום עניין וצורך באוכל ביתי מושקע. הכנתי לו השבוע דייסת קוואקר עם טחינה אורגנית ופירות טריים, הוא ירק את הכל. השקעתי במרק עוף עם המון ירקות שורש, הוא הסתכל עליי במבט שתוהה מה אני רוצה ממנו. אפילו פירות הקיץ המתוקים לא מצליחים להוציא ממנו חיוך. אני יודעת שזה טבעי ובסדר, וכמובן שאי אפשר לדעת מה יהיה, אבל אני בלחץ: האם הילד שלי יגדל להיות פוּדי?

 

דניה אומרת לי להירגע, "נדבר עוד שנה", ולוקחת לילדים שלה את מה שנשאר מצילומי פנקייק שוקולד, כי הם בטוח יתלהבו מזה. מצד שני, אני באמת לא מכירה ילד שלא אוהב פנקייק ולא אוהב שוקולד, ולכן השילוב הוא win win situation. כיף גדול לשבת בבוקר.


(צילום: דניה ויינר)

 

פנקייק שוקולד

המרכיבים (ל-12 פנקייקים בגודל בינוני):

1 כוס קמח רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפות סוכר

1/4 כוס קקאו

1 ביצה טרופה

2/3 כוס חלב

100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

1 כף חמאה

לקישוט: 2 כפות אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מנפים את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים סוכר וקקאו ומערבבים. שופכים פנימה את החלב והביצה וטורפים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  2. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ובעזרת כף מערבבים בעדינות.
  3. מחממים מחבת טפלון גדולה על חום בינוני וממיסים את החמאה. בעזרת כוס שופכים למחבת מעט בלילה וממתינים עד שרואים בועות בתוך הפנקייק (בערך 2 דקות), רק אז הופכים ומטגנים דקה נוספת. ממשיכים עם שאר הבלילה.
  4. מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים חם.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פנקייק שוקולד
צילום: דניה ויינר
מומלצים