שתף קטע נבחר

למרות קיצוצים: הסיוע האמריקני לישראל לא ייפגע

הקונגרס האמריקני צפוי לקצץ בתקציב סיוע החוץ, אבל דווקא הסיוע לישראל יגדל כמתוכנן ל-3.075 מיליארד דולר ב-2012

חברי הקונגרס בארה"ב מתקוטטים על התקציב - אבל לפחות על דבר אחד הם מסכימים: בכירי ועדת הקצבות החוץ בבית הנבחרים הודיעו היום (ד') כי בשנת 2012 יגדל הסיוע לישראל ל-3.075 מיליארד דולר כפי שנקבע בתוכנית הרב-שנתית, למרות הכוונה לקצץ משמעותית את סיוע החוץ האמריקני.

 

הרפובליקנים הם אמנם אלה שמובילים לקיצוצים בסיוע החוץ, אבל בהצהרה משותפת הודיעו יו"ר ועדת ההקצבות הל רוג'רס, שהוא רפובליקני מקנטקי, ויו"ר ועדת המשנה להקצבות חוץ, קיי גרדנר, שהיא רפובליקנית מטקסס, כי הסיוע לישראל לא ייפגע בתקציב 2012. 

 

הדמוקרטית הבכירה בוועדת הקצבות החוץ, ניטה לואי, יהודייה מניו-יורק, הביעה שביעות רצון מההחלטה. "נעמוד בצורה מלאה בהתחייבויות שלנו להבטיח שידידתנו ישראל תשמור על יתרונה האיכותי הצבאי", אמרה. עם זאת, היא הבהירה כי "יהיו קיצוצים בסיוע של מחלקת המדינה והסוכנויות לסיוע בינלאומי".

 

התקציב הכולל של סיוע החוץ האמריקני לשנת 2012, אשר מוצג היום על-ידי הרפובליקנים

בתת-ועדת הקצבות החוץ של בית הנבחרים, יעמוד על 39.6 מיליארד דולר. מדובר בקיצוץ של 8.6 מיליארד דולר לעומת הסיוע בתקציב 2011. מזכירת המדינה הילרי קלינטון אינה מרוצה מהקיצוץ הצפוי וגם לא הדמוקרטית הבכירה בתת הוועדה להקצבות חוץ, שאמרה כי סיוע החוץ המלא "קריטי לביטחון הלאומי ולמנהיגותנו בעולם".  

 

הנשיא הקודם ג'ורג' בוש סיכם עם ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט על סיוע של 30 מיליארד דולר לישראל לאורך עשר שנים, החל מ-2007. הנשיא ברק אובמה עומד בהסכם למרות המשבר הכלכלי החמור וממשלו דואג לשמור על הסיוע הביטחוני ועל תוספות של מאות מיליוני דולר בשנה לפרוייקטים צבאיים של ישראל, בעיקר בתחום פיתוח מערכות ההגנה מטילים.

 

על הסיוע לישראל אמנם יש הסכמה, אבל הדמוקרטים והרפובליקנים עדיין לא הצליחו להגיע להסכם על תקרת החוב של ארה"ב. דובר הבית הבית הלבן, ג'יי קרני, הזהיר הערב כי הזמן אוזל והבהיר כי על הצדדים להגיע להסכם, שלדבריו עדיין אפשרי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בוש ואולמרט. סיכמו על 30 מיליארד
צילום: רויטרס
מומלצים