שתף קטע נבחר
 

אותו השניצל בגישה שונה

נותר עוד חודש שלם לחופש הגדול אבל לכם נגמרו הרעיונות למנות שהילדים יסכימו לאכול - למה שלא תציעו להם כדורי עוף בפירורי לחם במקום השניצל הקבוע ומאפה פסטה במקום הספגטי? הנה 5 מתכונים פשוטים שיהפכו את חייכם לקלים

צ'יקנלה

המרכיבים (ל-14 כדורים):

לכדורי העוף:

500 גרם חזה עוף טרי טחון

1-2 עלי סלרי קצוצים

1/2 בצל מגורר

1/2 כפית מלח שטוחה

1/2 ביצה טרופה

2 כפות פירורי לחם

לתיבול:

200 גרם פירורי לחם

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל המגורר במחבת עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה, למשך 3 דקות לערך.
  2. מערבבים את כל המרכיבים של כדורי העוף ומקררים לשעתיים.
  3. מוציאים מהמקרר ויוצרים עם הידיים כדורים בקוטר של 2 ס"מ, מצפים כל כדור בפירורי הלחם, מטגנים ומגישים חם.


כדורי עוף בציפוי פירורי לחם (צילום: עידן גרוס) 

 

עוגת תפוחי אדמה ובטטה

המרכיבים:

1 ק"ג תפו"א

1 ק"ג בטטה

1 מכל של 250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול 10%

מלח, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים לפרוסות דקות את תפוחי האדמה והבטטה ומשטחים בכלי פיירקס עמוק שכבות של תפוחי אדמה והבטטה בצורת שתי וערב כשבין השכבות מושחים, בעזרת מברשת, שכבה דקה של שמנת ומתבלים במעט מלח. ממשיכים כך לבנות ולמרוח שמנת עד שמגיעים לכ-7 שכבות .
  2. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 10 דקות, מכסים בנייר כסף וממשיכים לבשל עוד כ- 25-30 דקות או עד אשר ננעץ סכין במרכז בקלות ותפוחי האדמה והבטטות התבשלו והפכו לרכים למגע.
  3. אפשר מיד להגיש או לקרר לילה במקרר ולמחרת לחתוך לריבועים או לכול צורה אהובה אחרת.


עוגת תפוחי אדמה ובטטה (צילום: עידן גרוס) 

 

תבשיל חיטה גרוס

המרכיבים (ל-4-5 מנות):

1/2 כוס חיטה/ בורגול גס

1/2 בצל קצוץ דק

2 כפות שמן זית

2-3 עגבניות אדומות בשלות חתוכות וקלופות

2-3 כפות רסק עגבניות

3 כוסות מים

2 כפות סוכר דקלים או סוכר דמררה

מלח לפי טעם, מומלץ 1/2 כפית

 

אופן ההכנה:

  1. מאדים בסיר בינוני את הבצל בשמן זית ומוסיפים את החיטה.
  2. לאחר 2 דקות מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-15 דקות על אש בינונית.
  3. מוסיפים את המים והרסק וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים, במשך כל התהליך לא מפסיקים לערבב על מנת שהמרכיבים לא יידבקו לתחתית הסיר.
  4. כשהתבשיל מסמיך מגישים מייד.


תבשיל חיטה גרוס (צילום: עידן גרוס) 

 

מאפה פסטה ברוטב עגבניות וגבינות

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

250 גרם רוטב עגבניות לפסטה (מתכון בהמשך)

2 כפות שמן תירס

2 ביצים טרופות

100 גרם גבינת כנען (רזה)

100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

250 גרם פטה 5% מפוררת

100 גרם פסטה מסוג ספגטי

לרוטב עגבניות:

2 כפות שמן זית

3 שינים שום, פרוסות

8 עגבניות אדומות, גדולות, בשלות וקלופות שחתוכות לקוביות גסות (ניתן להשתמש גם בעגבניות קלופות משימורים)

ענף של בזיליקום עם העלים  

 

אופן ההכנה:

  1. רוטב עגבניות: מכניסים את כל המרכיבים לתוך סיר קטן ונותנים לרוטב לרתוח. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  2. מרגע הרתיחה מנמיכים לאש קטנה ונותנים לזה להתבשל כ-30 שעה, מקפידים מידי פעם לערבב קלות את הרוטב.
  3. פסטה: מכינים את הפסטה ע"פ הוראות היצרן.
  4. הכנת המאפה: מערבבים את כל המרכיבים ביחד למעט הפסטה. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
  5. מוסיפים את הרוטב לפסטה ומחליקים ל-2 תבניות רגילות של אינגליש קייק
  6. אופים בתנור שחומם רבע שעה מראש לטמפ' של 180 מעלות ל-35 דקות.


מאפה פסטה ברוטב עגבניות וגבינות (צילום: עידן גרוס)  

 

מרק יוגורט עם פטל טרי ורענן

המרכיבים (ל-5-6 מנות - 150-200 מ"ל למנה):

לפטל:

1/2 סלסלה קטנה של פטל טרי

1/2 כוס סוכר

2 כפות מים

למרק:

1/2 ליטר יוגורט כבשים או בקר

מחית פרי פטל

 

אופן ההכנה:

  1. מחית פרי פטל: מבשלים את המרכיבים בחום בינוני עד אשר מתקבלת מחית פרי אדומה, למשך כ-7 דקות
  2. הרכבת המנה: מערבבים את היוגורט עם המחית, מקררים ומגישים עם קוביות קרח ופרי טרי לעיטור.


מרק יוגורט עם פטל טרי ורענן (צילום: עידן גרוס) 

 

  • אלרן גולדשטיין הוא הבעלים של "המעדנייה של גולדשטיין" (צומת סביון, טלפון: 03-5330304)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
במקום שניצל כדורי עוף
צילום: עידן גרוס
במקום סתם פתיתים, מאפה חיטה אדמדם
צילום: עידן גרוס
מומלצים