שתף קטע נבחר

מחקר: 10 מיליארד בני-אדם בכדור הארץ ב-2100

מחקר שערך פרופ' מאוניברסיטת הרווארד מעלה כי ב-89 השנים הבאות תיגדל אוכלוסיית העולם ב-3 מיליארד בני-אדם. באפריקה יחול הגידול הרב ביותר, בעוד שגרמניה וביפן יהיו פחות בני-אדם

הצפיפות בכדור הארץ תגדל עם השנים ועל-פי ההערכות בשנת 2100 תגיע האוכלוסייה בעולם ל-10 מיליארד בני-אדם. כך עולה ממחקר שנערך באוניברסיטת הרווארד בארצות-הברית. על-פי המחקר, בשנת 2050 יהיו על כדור הארץ כ-9 מיליארד בני-אדם, שני מיליארד יותר מאשר היום.

 

על-פי המחקר של פרופ' דיוויד בלום, גידול האוכלוסייה בעולם בעשורים הקרובים יהיה באופן לא מאוזן גאוגרפית. בארצות מפותחות

 כגון יפן וגרמניה, הגידול צפוי להיות אפסי ואפילו שלילי. בעשורים הבאים צפויות המדינות הללו לעמוד בפני משבר דמוגרפי, כי לא יהיו מספיק מבוגרים שיטפלו בקשישים.

 

מנגד, במדינות העולם השלישי והמדינות המתפתחות צפוי להיות פיצוץ אוכלוסין. במדינות אפריקה לבדן צפויים לחיות כ-1.1 מיליארד בני-אדם בשנת 2050. על-פי המחקר, כמחצית מהתינוקות באותה שנה יוולדו באפריקה, בעוד שרק 3% יוולדו במדינות המפותחות.

 

למרות החשש מפיצוץ אוכלוסין ושהמדינות לא יוכלו לספק את הצרכים לתושבים, כדור הארץ - לדברי פרופ' בלום - מסוגל להכיל כמות כזו של בני-אדם, מבלי לגרום למשבר מזון או מים.

 

לדבריו, מדענים העוסקים בפיתוח החקלאות מסכימים כי בכדור הארץ יש מספיק שטח, להפקת מזון לכמות כזו של בני-אדם. עם זאת, הוא

 ציין, כי צפיפות יתר ורעב הן תופעות נפוצות בעולם השלישי ובמדינות המתפתחות, בשל אי פיתוח טכנולוגי, ניהול לא נכון של משאבים, שחיתות וגורמים רבים נוספים.

 

פרופ' בלום סיכם: "כדי להתמודד עם המשבר הדמוגרפי הצפוי, על האנושות להתמודד עם כמה נושאים, משימוש באמצעי מניעה ועד פערי הידע האדירים בטכנולוגיה וברפואה". הוא ציין את הצורך ברפורמות בכל הנוגע לתחום הפרישה לגמלאות ומדיניות ההגירה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כמעט 50% מהתינוקות - באפריקה. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים