שתף קטע נבחר

אצבעות אכילות: סלט במיה

במיה מוגדרת מתוך ניגודים- או שאוהבים או לא, או שיודעים להכין או שלא. רותי קינן, מאוהבות הבמיה, מכינה סלט ירוק ומגלה כמה דברים שלא ידעה על הצמח הזה

הכול התחיל, כרגיל, בשקית של במיה שהגיעה בטעות למען הלא נכון, של חברה שסולדת מעצם הזכרתו של הירק הזה, כמו תמיד היא הגיעה ישר אלי- מחובבות "אצבעות הגברת" הירוקות, מחודדות הציפורניים האלה. מאחר ואני יודעת להכין מהן מגוון די מצומצם של מאכלים (במיה בעגבניות, במיה בלימון, במיה בתבשילי בשר או במיה באורז), וגם קצת מחמת העונה והחום, החלטתי להכין ממנה סלט.

 

בזכות הסלט גיליתי על הבמיה עוד כמה דברים חשובים שלא ידעתי: קודם כול, כשהיא טרייה היא נזקקת לבישול קצרצר בלבד. שנית, צבעה הירוק כהה הופך לירוק זוהר כשהיא באה במגע עם מים רותחים. כשמכינים סלט, אפשר לשמר את הגוון הזה - או לפחות להרחיק אותו מהגוון החקי הכהה שאותו היא עוטה אחרי בישול ממושך - על ידי הימנעות מבישול יתר.

 

הדבר השלישי שלמדתי על במיה הוא שאפשר בהחלט לחבב אותה גם על אחרים. במיה היא טעם נרכש, ומי שמשתכנעים להעשיר את התפריט שלהם בירקות, כצו השעה והטרנדים הבריאותיים ואפילו הקולינאריים, יהיו מוכנים להתנסות. זה לא אומר שהם ישתכנעו: אצלנו זה נגמר בטעימה, הנהון (מעניין...) ובכך שחיסלתי בעצמי, כמה לא מפתיע, את כל הכמות.

 

לסלט של במיה יש עוד כמה יתרונות, מלבד הגיוון שהוא מכניס לתפריט: הוא צבעוני, יפה, בריא ולא משמין. רק לידיעתכם, הפרופיל התזונתי של במיה כולל 33 קלוריות בלבד ב-100 גרם, שמביאים איתם גם ויטמינים (A, B), מינרלים (ברזל, סידן, מגנזיום) וסיבים תזונתיים, וזו בהחלט נדוניה מרשימה.

 

כמו בכל סלט, אין שום סיבה להיצמד מילולית למרכיבים שמופיעים במתכון שלהלן. אתם מוזמנים לגוון במבחר הירקות וגם לזלף רוטב שחביב עליכם יותר (במיה משוגעת על עגבניות, למשל, או שום לתיבול). מי שאוהב חריף מוזמן להוסיף פלפל חריף או פפריקה. תוספות אחרות יכולות לשבח כל סלט: 50 גרם אגוזים או צנוברים עושים עבודה מצוינת ומוסיפים פריכות; או גבינת פטה מפוררת,שמוסיפה עוד צבע, ערך חלבוני והמון טעם שמסתדר יופי עם הירקות.


ירוק וטרי - סלט עם במיה (צילום: ירון ברנר) 

 

סלט במיה

המרכיבים (ל-4 מנות): 

400 גרם במיה

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות

1 בצל סגול, פרוס דק

2 כפות פטרוזיליה, קצוצה

לרוטב:

2 כפות חומץ בן יין לבן

1/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל

1 כפית חרדל

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את הבמיה וחותכים את העוקצים. אם הבמיה גדולה, חותכים לקטעים. במיה קטנה משאירים שלמה. מרתיחים מים בסיר בינוני ומבשלים את הבמיה במים הרותחים כ-8 דקות. מסננים, מעבירים לקערה ומצננים.
  2. הרוטב:מערבבים היטב את כל החומרים.
  3. מוסיפים את כל יתר הירקות והפטרוזיליה לבמיה, יוצקים את הרוטב ומקפיצים. מגישים על מצע עלי חסה או עלים ירוקים. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים